• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    Organizace Dogpoint vznikla se záměrem vybudovat depozitum pro opuštěné a týrané psy. Naším cílem je fungující komplexní centrum pro péči o psy, které bude poskytovat špičkový přístup nejen ke zvířatům, ale i k lidem.Stále se snažíme vzdělávat a posouvat naše možnosti.
    Čím více odpovědí na problematiku, nejen opuštěných psů, získáváme, tím více otázek vyvstává.

OFICIÁLNÍ WEB
    FACEBOOK

Č.Ú. pro finanční pomoc : 2500155876/2010 (transparentní účet)
    pokud chcete přispět na určitého pejska, či určitou věc, připište to prosím do poznámky. děkujeme
    rozbalit záhlaví
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    OKENA: myslím, že kastrace je dobrý rozhodnutí. držim palce, ať je brzy ok
    OKENA
    OKENA --- ---
    Zdravim dogpoinťáky, Mášena nás tenhle týden celkem vyděsila. Nejedla,byla taková celá moc emo a pořád si lízala bříško....A včera jsme se jí na něj mrkli a měla ho okolo frndy zduřelý.
    Dneska to doktorka prohlásila za falešnou březost. Dostala ATB a my nějaký doporučení.
    Takže jsme se rozhodli,že ji necháme vykastrovat. Množit vořešpruty v plánu nemáme, těch je plnej svět:) A Mášeně to jenom prospěje.

Snad bude co nejdřív okej.

Ale vyděsila mě, googlila jsem a našla jsem tohle http://en.wikipedia.org/wiki/Pyometra , čemuž taky příznaky odpovídali, fuj fuj

EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    EWICZKAAA: Jůůů tak kámoška hned přispěla:)))
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    HYSTERIA: Taky rozesílám dál... a posílám přísvěvek za sebe!!!
    INXS
    INXS --- ---
    suprová věc, hned jsem to rozposlala po firmě
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Nadační fond pes v nouzi dnes spustil další projekt, ve kterém se snaží získat peníze pro zajištění pomoci všem útulků, které budou potřebovat konkrétní pomoc. Na tuto kampaň můžete vidět i několik billboardů po Praze - na jednom z nich je
    k vidění i naše svřenkyně, fenečka Lily! (viz. obrázek). Pokud chcete tento projekt podpořit, neváhejte si pročíst více info přímo zde: http://www.zapakatel.cz/cs/praha/detail/id-8010--pomozte-opustenym-a-tyranym-psum-z-cele-cr-sbirka . Nadační fond pes v nouzi pomohl v minulosti i Dogpointu - mockrát děkujeme!

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Abby dnes našla nový domov!:)

WERUMI
    WERUMI --- ---
    CAMELLA: no dobrý. To vím taky, že nebude mít falešku po kastraci, že. No nic, nebudu to tady zase rozjíždět, evidentně by z toho bylo zase debat x a hovno z toho :) Kastrovaná není nebyla a nebude ;) To co udělat mám tak dělám a jestli jsem s dotazem působila jako dement, tak sorry. To, že mám čubinu hlídat, jestli moc nepije atd.. no tak to není nic moc novina.
    Každopádně díky :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WERUMI: tak po kastraci žádné falešky nejsou, že, zánět něčeho, co nemá, taky nemůže dostat...
    Pokud má fena takové masivní falešky, tak je evidentní, že už problemy spojené s pohlavními orgány má, dost často to byvaji ruzné cysty na vaječnících atd...
    nicméně hlavně hlídat co fena dělá, jestli moc nepije, při náznaku čehokoliv neobvyklého k veterináři (lepší 10x zbytečně než jednou pozdě)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    CAMELLA: nj, hlídejte.. Jak hlídat? My samozřejmě hlídáme - prohmatáváme, chladíme.. teď sme po prvé byli kvůli tomu i u veta, páč měla fakt zduřelý ty spodní cecíky. Dostala na to na tři dny nějakou medicínu a už to odeznělo i s celou pos*anou faleškou. Bohužel moc podchytit se to nedá, kastrace to taky na stopro nejistí... Doufám, že se nám záněty a další běsy vyhnou.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CAMELLA: ach tak :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HYSTERIA: to bylo na werumi, spíš.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CAMELLA: tuto nabídku jsme jen sdíleli,fenu neznáme...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    hlavně tu fenu pořádně hlídejte, protože pokud má takové šílené falešky, je jen otázka času, kdy to odnese zánětem dělohy nebo nádory, bohužel.
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    HYSTERIA: Tak jasný, já právě už přemýšlela taky x krát, že zkusím "nabídnout" :)) Nazarku, protože ona od cca šesti let na falešku trpí (teď je jí osm).. Co jsem tak ale koukala, v době její falešky nikdo nesháněl kojící fenu, tak jsme pořád ne a ne se rozhoupat k dotazu :) Tak ale tímto mne ber v případě taktéž v potaz a pokud budeme moct, tak rádi pomůžeme. Teda Nazara :) Myslím, že vadit ji to nebude. Ty falešky má šílený, mlíko z ní teče.. Většinou ji vozim k našim aspoň na týden, aby přišla na jiný myšlenky. Tam má kámošku, mamčinýho psa, tak si říkám, že aspoň blbnou a tak. Doma totiž likviduje pelech a dělá hroznej brajgl - já na to od ní přitom vůbec za normálních okolností nejsem zvyklá. Kastraci sme nechtěli a nechceme..

Takže tak, momentálně jednu falešku máme za sebou, ale počítej s náma, Hysterko.
    :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    WERUMI: většina fen po odstavu štěňat nijak netrpí tím, že potomci odchází. Taková Lily by nejradší po 14 dnech už mrňata ani neviděla.
    Rozjetá falešná březost je na psychicku feny dle mého horší.

V těchto případech je ale fajn, když se někdo ozve - neustále někdo vyhazuje velmi maličká štěňata, pro která je nejlepší věc, že mají matku (pokud je tedy fena přijme), byť to není biologická matka.

Také mi přijde lepší, že když už něčí fena trpí na falešky, zkusit nabídnout tuto pomoc, než si říct "tak si udělme vlastní štěňat,a třeba to na falešky pomůže". Což je blbost jak hrom.

Pokud máte někdo jiný názor, sem s nimi :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    Chtěla sem se už dávno zeptat, jak to vlastně je s faleškou a kojením? Koukám na fcb, kde se Dogpointu nabídla paní s fenkou, která má falešku a nedá mi to prostě... Je to vůbec dobrý pro tu fenku, nemá to pak vliv na psychiku? Není to pro ní pak stresujicí, když ji mimča sajou mlíko a pak ji jsou sebrány?? Neberte to prosím jako prudu, jen se ptám.. Jestli se to tady už probíralo, tak se omlouvám a budu ráda, když mě odkážete :)

Dík
    ZNAJ
    ZNAJ --- ---
    me na tom teda nic neprijde zminit, ze to je prislusnik, aspon to neni tak anonymni
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Já znám většinu příslušníku PČR nepříliš milé... tenhle pán byl vyloženě rozněžnělý a udělal by první poslední, aby byl tím nejvhodnějším zájemcem. Všichni osvojitelé jsou fajn, ale někteří holt víc utkví v paměti :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ATUARFIK: paradoxně tyhle komentáře jsou vždy od těch stejných lidí :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    HYSTERIA: Však už vás tam za to komentující masírujou... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam