• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAR_TINA: souhlas, s vyjimkou toho o tech mestech. Predstavovat si "prirozeny ekosystem" psa jako "prirodu" (Co je to vlastne priroda? Zemedelska krajina, smrkova monokultura, Boubin?) je podle meho nazoru omyl, prirozeny ekosystem psa (jakkoli si uvedomuju, ze hovori o "prirozenosti" byva nekdy znacne osidne) je nasledovat sve blizke a je pak jedno, zda do mesta nebo do lesa. Samozrejme je potreba prihlizet taky k plemeni a zalozeni psa, ale jsem presvedcen, ze ceteris paribus muze pes prozit stejne naplneneny a spokojeny zivot na Praze 1 jako nekde na vsi.
    ISCH
    ISCH --- ---
    SIEGR: A považovat "popros" za základní povel... No nevím, je to divnej člověk.
    ISCH
    ISCH --- ---
    DRAKKA: Já se přiznám, že nevím, jak to u nich je teď - ale tuším, že se mu smečka zmenšila (minimálně o posledního jmenovaného člena), plus o lajku - byl to šílas, kamarád sám tušil, že mu nemůže dát všechno, co potřebuje (ten pes denně potřeboval přes dvacet km pohybu, ale nedělalo mu problém i víc) - takže mu našel páníčka, kterej mu to mohl dát (což je podle mě milionkrát lepší, než kdyby se to pokoušel "nějak udělat").
    Co vím, tak u ČV byt rozhodně nevadí - je to pes hodně vázanej na svýho člověka, takže ten byt, kam mu člověk "neuteče", spíš ocení :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LA_PIOVRA: Takhle, já si u mím představit skvěle vedeného psa v bytě (a znám takové), když je z toho bytu kam vyjít. U nás by bylo jedno, jestli máme zahradu nebo ne, hned za vraty je pár ulic a pak příroda a volný prostor. Obtížně si to představuju uprostřed velkých měst, kdy za dveřma jsou ulice, domy, tramvaje a miniparčíky narvaný lidmi, dětmi, psi a do polí a luk je třeba půlhodinu i déle cestovat.

Jo a stejně tak máme souseda vidláka (a jinak úplného blba :D), který má NO u baráku a má ho maximálně vycvičeného a pořád se mu věnuje, chodí s ním na dlouhé výlety do polí a lesů. (Zbylé sousedy nenávidíme za ten věčný štěkot a vytí jezevčíka a jorkšíra.)
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Jo holky jasně, máte pravdu. Můžete mít jakéhokoliv psa v bytě když mu dáte vše co jinak potřebuje. A věnujete se mu. Ale stejně, chtěla bych to vidět :) Tady v tom našem prdelákově je zázrak když vidím vychovaného psa...Natož tak někoho, kdo by zvládl velké psy v bytě.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    ISCH: dost zajimavy mix plemen, docela by me to souziti zajimalo :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Pes se 16-20 hodin denne vali nebo chrape:)
    Pro jeho kvalitni zivot je dulezitelsi, zda travi cas s tema, ktere ma rad (lidi i zvirata) a zejmena to, co dela v tech zbyvajicich 4-8 hodinach:)
    (a uplne nejhorsi psychoasocialove vyrustaj ze psu, co jsou volne ponechanyny svymu osudu na zahrade, bez styku s jinymi psy - zatimco si majitele odflusnou nad lidma, co maj psa v byte), uplne stejna demence jako lidi, co maj psa v byte a ven ho vodej jen pred barak na vychcat/vysrat a domu.
    ISCH
    ISCH --- ---
    OCTOPUSS: Tak já mám teď v garsonce Koru (jrt s bullíkem a je tam ještě něco), kočku a na hlídání labradora. A je to v pohodě.
    Kamarád, ke kterýmu si chodím pro rady žil v garsonce - 1x ČV, 1x ČV s huskym, 1x lajka, 1x přítelkyně. A taky to šlo - a dost dobře.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    SILVILVA: Já nechápu, jak někdo může mít v bytě cokoli většího než jorkšíra :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    OCTOPUSS: já je znám :) A zas tak složití nejsou, jenom člověk musí vědět, co od nich čekat - holt to není německý ovčák a nedá se s něma pracovat jako s NO. Ale maj i svoje výhody - neskutečně pestrou komunikační škálu například.

SILVILVA: v bytě být můžou, když se s něma jinak dost pracuje, ale je pravda že stejně jako seveřani rádi vyjou a jakmile se nezabaví, jsou devastační jednotka. Ale zas ze zahrady dovedou zdrhnout, když nemaj dost zaměstnání - a kamarádce zvládli ty ulovené srnky nosit zpátky přes dvouapůlmetrový plot.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SILVILVA: já jich bytových znám dost, se dvěma jsem bydlela a všechno je ok. Není to o typu bydlení, je to o lidech a jejich přístupu.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    OCTOPUSS: Já nechápu, jak ho někdo může mít v bytě.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZMYJKA: Tohle plemeno je prý ohromně těžký zvládnout, a chce to fakt hodně zkušeností.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Krom ty nohaty fenky co byla ve Volenicich na cenichani mi vsichni CSV vzdy prisli takovy vnitrne nazureny, jejich majitele nasrani a vsichni vzdy psy na kratkym voditku...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HYSTERIA: moc pěknej a mladej, o toho se vám asi lidi poperou.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    ZRK: cestla jsi to cele?? Mistr nakonec psa kopl do prdele viz: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/25967986/Pitbul--Staford-terrier.php
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Itse Dino z Věrné smečky

Datum (rok) narození: 9.12.2012
    Velikost: Velká
    Příběh: Dino byl odložen majitelem. Chovatel nemá o navrácení psa zájem. Nachází se ve Volenicích, okr. Příbram.
    Charakteristika:
    Dino je mladý, sedmiměsíční pes, který by byl vhodný na výcvik. Jedná se o čistokrevného československého vlčáka s PP.Je temperamentní, jako každé mladé odrostlé štěně. K cizím lidem není příliš kontaktní, potřebuje chvilku čas na seznámení - poté je k těmto lidem velmi přátelský.
    Těší se na spolupráci s lidmi a svého pána bude milovat. Vcelku zvládá přivolání, nemá tendence utíkat. Chová se také ale trochu neohrabaně - skáče na páníčky a škrábe - vyžaduje si kontakt, hru a pohyb. Pokud mu toto vše bude dopřáno, bude z něj perfektní pes.
    S ostatními psy nemá příliš velké zkušenosti, potřeboval by tedy v tomto ohledu vhodně socializovat.
    Dino byl zvyklý v bytě, ale byl by vhodný i na zahradu nebo k páníčkům, kteří jsou dostatečně aktivní.
    Dino je naočkovaný, načipovaný, s pasem a s průkazem původu.

TABO
    TABO --- ---
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ten má určitě hrozně moc plyšový uši :)))
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Bonnie i Clyde včera našli své nové domovy:)Oba budou bydlet v Praze.
    Na fotce neposedná Bonnie:)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam