• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LAMUSHKA: Jinak dívám se na to přesně píšeš: bude víc peněz na jiný zvíře. Samozřejmě je nesmysl utrácet cokoli co vypadá jen trochu nemocně, ALE mělo by se to brát s nadhledem. Zrovna v tomhle případě vážně nechápu, že to štěně neutratili rovnou. Nic ve zlým, ale úplně malý štěně, co je zřejmě od narození takhle závažně postižený, to je prostě nemá nejmenší smysl zachraňovat.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    OCTOPUSS: ano máš pravdu - pokud je to předem ztracený. V tomto případě to potvrdili všichni veterináři (ti z IVETU a Duchek) - máme to černé na bílém. Já chápu, že si někdo udělá ke zvířeti citelnější vztah, jenže přehoupnout se do fiktivní reality, kdy vlastně "veterináři vůbec neurčili diagnozu a že tvrdili, že pes šance má", je kvůli emocím o to jednodušší.

Dnes nám také policie předala lékařskou zprávu ke štěněti, čímž my jsme případ uzavřeli. Avšak na internet dodáme vešekeré další dokumenty (prognozy veterinářů z prvních vyšetření, jejich stanoviska, ...) - a to i přes "výhružky", ať se neopovažujem zprávu zveřejňovat. Což zas z pohledu druhé strany chápu, protože ve finální lékařské zprávě stojí něco jiného, než je druhou stranou veřejně prezentováno. A nejen to - sám veterinář, který psa "operoval" si nás pozval na schůzku a dovysvětlil veškeré detaily ohledně psa, vč. samotné operace.

Bohužel hromada lidí si do nás ráda kopne i přesto, že neví, jak to ve skutečnosti bylo, a štvavé vyjádření druhé strany se jim hodí do krámu.
    Našlo se jen pár skutečně rozumných lidí, kteří se na informace doptali, nechali si poslat podklady nebo čekají, až je dodáme veřejně (ano, čekali jsme do dneška - kvůli oficiálním zprávám z policie). Do oficiálního prohlášení vše dodáme - nebude to ale asi dnes, protože celodenní lítání ohledně tohohle případu bylo dost vyčerpávající.
    LAMUSHKA
    LAMUSHKA --- ---
    OCTOPUSS: Souhlasim s tebou, take si myslim, ze je treba rozhodnout, kdy uz je lepsi nechat jednoho psa utratit a mit vice penez na jine. Ovsem jsem take rada, ze me se toto rozhodnuti netyka. To muzeme rovnou zavest to, ze kazde zvire, co nema majitele, nechame utratit. Lide utraceji spoustu penez za spoustu blbosti, ktere na emoce hraji taky (vsechny reklamy jsou delany tak, aby lidmi manipulovaly) tak jestli se hraje trosku vice na emoci pro dobrou vec, proc ne.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KOTENCE: Taky mi přijde, že se to přehání. Je fajn zachránit zvíře, ale ne za každou cenu, a obzvlášť když je to zjevně předem ztracený. Ty peníze co to stojí by se daly využít mnohem mnohem líp.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TESSS: já vůbec nechápu, že někdo zachraňuje opuštěný nemocný štěně/kotě. Copak se jich i tak nerodí moc? (Na jednu fenku by stačila dvě přeživší mláďata za život pro zachování populace, jestli se nepletu)
    Hraní na emoce mi přijde jako ošklivá manipulace. Trochu podobný jako BBC prodejní zájezdy :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    TESSS: Nejhorší je, když labilní člověk provozuje nějakou takovou službu, viz Tichá v Mělníku (mimochodem, už jí policie vystěhovala, nebo ji tam město nechá až do důchodu?)
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    HYSTERIA: četla jsem k tomu i druhou stranu mince a myslím, že na každém šprochu pravdy trochu.
    Zas takoví svatoušci nejste a zas tak nezbytné zásahy (tím nemyslím eutanázii) nebyly potřeba.

Ale můžu na to vydat taky nějaké prohlášení, ať netrhám partu.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    ŠTĚŇATA

Binko http://www.dog-point.cz/binko a Štefan http://www.dog-point.cz/stefan

2-3 měsíční kluci. Kříženci malých plemen, naposled vážili kolem dvou kil. Jsou ze stejného vrhu, jako byla Mišpule. Dorazili k nám ještě s jednou sestřičkou, která už našla trvalý domov u dočasných opatrovníků.
    Vhodní do bytu, ke psům a dětem nekonfliktní.

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TESSS: ja uz to H. rikal, ale muj dlouhodobej poznatek je, ze mezi lidma, co se pohybujou kolem dobrovolnejch/socialnich/radikalnich (od slova radix, tedy jdouci ke koreni veci:) aktivit se bohuzel pohybuje (a pohybovat bude) nezanedbatelny procento lidi, ktery muzu oznacit jako "hysterici, posuci, poloautisti nevidici si do drzky"..
    Na jednu stranu je ok, ze tyhle lidi casem odpadnou a jdou o dum dal a najdou si jinou kompenzaci vlastni frustrace, bohuzel ti, co tyhle aktivity tahnou se s nami musej potykat - a riskujou vyhoreni a navrat na "vlastni pisecek".
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    ZMATENAA: pro nás zůstane víceméně všechno stejný. Ale teprve uvidíme, jak to doopravdy bude.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    TESSS: tak to tak bohužel je. S tim štěnětem, z mýho pohledu, zvítězila sobecká snaha o uspokojení vlastních potřeb před zdravym rozumem.
    TESSS
    TESSS --- ---
    HYSTERIA: ja jsem to emocne labilni nemyslela na vas, ale prekvapuje me, ze pokazdy kdyz se objevi nejaky komplikovanejsi pripad, ktery se vy snazite resit, objevi se kolem toho spousta lidi, ktery predvadeji, podobny veci jak popisujes nize
    Jako chapu, maly stene, je to roztomili, ale furt je to jenom pes....takze proste nechapu, co koho vede k tomu, aby unasel psa
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TESSS: vzhledem k tomu, že jsem četla výlevy obou slečen a jejich kamarádek, tak si myslím, že bé je správně.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TESSS: já v tom tedy trochu urážku cítím;)
    nicméně k tomu dodám - u nabízených psů s pohnutým osudem jsou emoce používány záměrně - kdo se v tomto pohybuje tak ví, že na emoce lidé slyší a bývá to jen a jen ku prospěchu nabízených zvířat.
    Co se týče toho, na který příspěvek reaguješ, tak si troufám říct, že prohlášení není psáno emočně, nýbrž fakticky. Moje vyjádření, které jsem k tomu připsala, emoční je, to ano - nejsem robot, a pokud člověk do něčeho vkládá svoje fyzické a psychické síly, na úkor svého osobního života a někdo mnohem labilnější pak udělá toto a ještě se ohání výhružkama atd, tak ano, je pro mě obtížné, se k tomu za sebe nevyjádřit emočně, kór ještě my ženské jsme na to víc citlivé.

Jinak ano, dokud člověk není silněji zainteresován do této "branže" tak neví, jak moc emočně nestabilních lidí se zde pohybuje. Což si troufám říct, že my mezi ně nepatříme:)
    TESSS
    TESSS --- ---
    HYSTERIA: proc porad budite takovy emoce, nebo jsou lidi, co se motaji kolem zvirat nejak labilnejsi? /bez urazky/
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Tak tu máme článek k ročnímu výročí, kdy naši kluci začali s figurantským výcvikem.
    Začali kvůli tomu, aby mohli rozvíjet a využívat vlohy psů, které nikdo nechce a poskytnout jim dalším možnosti uplatnění, nejen jako gaučáci a mazlíci.

FULL SIZE ZDE
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    HYSTERIA: :O to je teda drsný...!!!
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Malá Múza našla nový domov, a to i přes její handicap. Mockrát za ní díky.
    Bude bydlet s psí kamarádkou..

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Ač nás to netěší, že vše nabralo takovýto spád, jsme díky napadání a výhružkám druhé strany dotlačeni ke zveřejnění případu, který má v rukou policie.

My jsme pro štěně udělali vše možné, po konzultaci s několika veterináři vyplynul závěr, že nejhumánnější v případě Buráčka bude eutanazie. Namísto toho byl "ukraden" odvezen stovky kilometrů, kde údajně umřel (nebyl vzbouzen z narkozy) při operaci (což ale stále není potvrzeno:()

Sama za sebe, nikoli teď za Dogpoint píšu, že humánní eutanazie v rukou známého pečovatele by byla z mýho pohledu mnohem laskavější, než stresující převoz stovky kilometrů někam, kde štěně "dostalo šanci" umřít jinde. :(

Prohlášení - nechodící štěně Buráček | Dogpoint o.s. - depozit pro opuštěné a týrané psy
    http://www.dog-point.cz/prohlaseni-nechodici-stene-buracek
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    HNDZCK: Měla jsem na mysli hlavně změnu věci na zvíře, jak konkrétně se to dotkne vaší organizace v praxi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam