• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    Organizace Dogpoint vznikla se záměrem vybudovat depozitum pro opuštěné a týrané psy. Naším cílem je fungující komplexní centrum pro péči o psy, které bude poskytovat špičkový přístup nejen ke zvířatům, ale i k lidem.Stále se snažíme vzdělávat a posouvat naše možnosti.
    Čím více odpovědí na problematiku, nejen opuštěných psů, získáváme, tím více otázek vyvstává.

OFICIÁLNÍ WEB
    FACEBOOK

Č.Ú. pro finanční pomoc : 2500155876/2010 (transparentní účet)
    pokud chcete přispět na určitého pejska, či určitou věc, připište to prosím do poznámky. děkujeme
    rozbalit záhlaví
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HYSTERIA: A proč teda lhaly? Je jim 15 nebo co?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    BODY_SUIT: Ne, bohužel. Mohu doložit, že psaly, že štěně odvezly do Brna v pátek 8.11. Štěně ale nebylo nikam odvezeno, nýbrž bylo celou dobu v Praze.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MAR_TINA: a tak touhy po ochranovani bych v tomhle nevidela jako spatnou motivaci, samozrejme pokud je to v mezich. Stejne tak potreba pochvaly a uznani je docela lidsky prirozena, ale vsechno holt v mezich, no. Ja mam taky rados,t kdyz me nekdo "poplaca" po rameni za fotky, ktery udelam utulkacum, ale rozhodne to neni prvotni motivace.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZRK: moje zkušenost si lidmi je, že 95% výrazně "sluníčkových" to dělá ve skutečnosti pro něco svého. V případech pomáhání ať lidem nebo zvířatům si tím třeba naplňují nějaké své touhy po ochraňování, uznání, pochvale a boji proti zbytku světa. Nebo i skrytě chtějí nějaký zisk (nepeněžní i peněžní). Téměř nikdy to nevyvěrá z čisté touhy pomáhat.
    Každopádně věcný, realistický a k tomu empatický člověk je pro mě ideál, od sluníčkářů utíkám pryč. Skuteční pomocníci to nekřičí na všechny strany.
    ZRK
    ZRK --- ---
    HYSTERIA: Jasně, jsem to myslela jinak, než napsala...
    No, celý je mi to teda dost líto, tahle záležitost. Jsem znechucena den ode dne víc. Dneska už člověk nemůže čekat sluníčkový podmínky ani tam, kde se pomáhá (ať už se jedná o Dogpoint nebo jiný organizace). Ani tady netáhnou lidi za jeden provaz, ale hází na sebe špínu a tahají se o snad možný zisk nebo popularitu. Přitom zrovna tady je soudržnost nejvíc na místě. Bohužel všude je idiocie a rivalita. Prostě všude... :/
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: čili - k přímé operaci ani nedošlo, neboť dle všech předpokladů nebylo co operovat, natož úspěšně. Jenom to bylo pro slečny velmi drahé potvrzení skutečnosti. A jak říkali veterináři, tak nějaké operace byly v tomto případě zbytečné a proto byla navrhována eutanazie.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ZRK: jenže zákrok smrt nepřivodil - pouze se do psa řízlo, potvrdilo se to, co predikoval MVDr. Duchek a upřesnil tak diagnozu doktorů z IVETu (kteří zůstavali u verze že se jedná o neřešitelný vrozený neurologický problém -což pravdu měli), - mícha je prorostlá do dermoidu a tudíž dále přerušená - neřešitelný problém. Nešlo s tím nic, tak se štěně z narkózy nevzbouzelo.
    ZRK
    ZRK --- ---
    HYSTERIA: A to i pokud je dokazatelné, že ten zákrok by způsobil akorát tak smrt toho psa? Tomu nerozumím...
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    HYSTERIA: Vidiš, tahle strana mince mě nenapadla. Moje blbost...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ZRK:
    SILVILVA: tak tady se pana doktora musím zastat - jemu o zisk určitě nešlo.

Tak si představte situaci, kdy někdo přijde na veterinu, že je majitelem psa a že vyžaduje tento a tento zákrok... On může říct, že to nikam nevede, ale pokud nalehájí, tak on nemůže odmítnout. Odmítnul by tím ošetření psa a měl by průsery ještě on, žejo..
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    ZRK: vidina zisku?
    ZRK
    ZRK --- ---
    HYSTERIA: jak nemohl odmítnout?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: jo a ještě podotknu detail - psa operoval právě ten veterinář, který prohlásil, že je to beznadějné a od kterého to máme i písemně. Dle jeho slov totiž nemohl odmítnout zákrok, který po něm byl žádán, byť někým jiným.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LAMUSHKA: Jinak dívám se na to přesně píšeš: bude víc peněz na jiný zvíře. Samozřejmě je nesmysl utrácet cokoli co vypadá jen trochu nemocně, ALE mělo by se to brát s nadhledem. Zrovna v tomhle případě vážně nechápu, že to štěně neutratili rovnou. Nic ve zlým, ale úplně malý štěně, co je zřejmě od narození takhle závažně postižený, to je prostě nemá nejmenší smysl zachraňovat.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    OCTOPUSS: ano máš pravdu - pokud je to předem ztracený. V tomto případě to potvrdili všichni veterináři (ti z IVETU a Duchek) - máme to černé na bílém. Já chápu, že si někdo udělá ke zvířeti citelnější vztah, jenže přehoupnout se do fiktivní reality, kdy vlastně "veterináři vůbec neurčili diagnozu a že tvrdili, že pes šance má", je kvůli emocím o to jednodušší.

Dnes nám také policie předala lékařskou zprávu ke štěněti, čímž my jsme případ uzavřeli. Avšak na internet dodáme vešekeré další dokumenty (prognozy veterinářů z prvních vyšetření, jejich stanoviska, ...) - a to i přes "výhružky", ať se neopovažujem zprávu zveřejňovat. Což zas z pohledu druhé strany chápu, protože ve finální lékařské zprávě stojí něco jiného, než je druhou stranou veřejně prezentováno. A nejen to - sám veterinář, který psa "operoval" si nás pozval na schůzku a dovysvětlil veškeré detaily ohledně psa, vč. samotné operace.

Bohužel hromada lidí si do nás ráda kopne i přesto, že neví, jak to ve skutečnosti bylo, a štvavé vyjádření druhé strany se jim hodí do krámu.
    Našlo se jen pár skutečně rozumných lidí, kteří se na informace doptali, nechali si poslat podklady nebo čekají, až je dodáme veřejně (ano, čekali jsme do dneška - kvůli oficiálním zprávám z policie). Do oficiálního prohlášení vše dodáme - nebude to ale asi dnes, protože celodenní lítání ohledně tohohle případu bylo dost vyčerpávající.
    LAMUSHKA
    LAMUSHKA --- ---
    OCTOPUSS: Souhlasim s tebou, take si myslim, ze je treba rozhodnout, kdy uz je lepsi nechat jednoho psa utratit a mit vice penez na jine. Ovsem jsem take rada, ze me se toto rozhodnuti netyka. To muzeme rovnou zavest to, ze kazde zvire, co nema majitele, nechame utratit. Lide utraceji spoustu penez za spoustu blbosti, ktere na emoce hraji taky (vsechny reklamy jsou delany tak, aby lidmi manipulovaly) tak jestli se hraje trosku vice na emoci pro dobrou vec, proc ne.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KOTENCE: Taky mi přijde, že se to přehání. Je fajn zachránit zvíře, ale ne za každou cenu, a obzvlášť když je to zjevně předem ztracený. Ty peníze co to stojí by se daly využít mnohem mnohem líp.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TESSS: já vůbec nechápu, že někdo zachraňuje opuštěný nemocný štěně/kotě. Copak se jich i tak nerodí moc? (Na jednu fenku by stačila dvě přeživší mláďata za život pro zachování populace, jestli se nepletu)
    Hraní na emoce mi přijde jako ošklivá manipulace. Trochu podobný jako BBC prodejní zájezdy :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    TESSS: Nejhorší je, když labilní člověk provozuje nějakou takovou službu, viz Tichá v Mělníku (mimochodem, už jí policie vystěhovala, nebo ji tam město nechá až do důchodu?)
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    HYSTERIA: četla jsem k tomu i druhou stranu mince a myslím, že na každém šprochu pravdy trochu.
    Zas takoví svatoušci nejste a zas tak nezbytné zásahy (tím nemyslím eutanázii) nebyly potřeba.

Ale můžu na to vydat taky nějaké prohlášení, ať netrhám partu.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    ŠTĚŇATA

Binko http://www.dog-point.cz/binko a Štefan http://www.dog-point.cz/stefan

2-3 měsíční kluci. Kříženci malých plemen, naposled vážili kolem dvou kil. Jsou ze stejného vrhu, jako byla Mišpule. Dorazili k nám ještě s jednou sestřičkou, která už našla trvalý domov u dočasných opatrovníků.
    Vhodní do bytu, ke psům a dětem nekonfliktní.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam