• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    Organizace Dogpoint vznikla se záměrem vybudovat depozitum pro opuštěné a týrané psy. Naším cílem je fungující komplexní centrum pro péči o psy, které bude poskytovat špičkový přístup nejen ke zvířatům, ale i k lidem.Stále se snažíme vzdělávat a posouvat naše možnosti.
    Čím více odpovědí na problematiku, nejen opuštěných psů, získáváme, tím více otázek vyvstává.

OFICIÁLNÍ WEB
    FACEBOOK

Č.Ú. pro finanční pomoc : 2500155876/2010 (transparentní účet)
    pokud chcete přispět na určitého pejska, či určitou věc, připište to prosím do poznámky. děkujeme
    rozbalit záhlaví
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    HNDZCK: je tak hodinu a pul denne venku, podle me se ji stejska..
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    BIG_SCHADE: cokoliv kupovat bude asi zbytečný, máš asi na mysli různý "protištěkací obojky", ale ty sou jen pomůcka.
    Co dělat a jak se chovat, by měla znít otázka. Jakej má pes denní režim? Má dost aktivity? a spoustu dalších věcí je třeba si ujasnit, než se začne problém řešit.
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    Ahoj, poradite mi, co koupit, kdyz mi doma steka pes ?Ne asi celej den, ale po setmeni urcite. Nechavame ji rosviceno, ale nepomaha to. Sousedi uz sepisujou petice, tak bych to mel zacit resit :)
    Diky
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: a finální lékařská zpráva, která potvrzuje, že stav souvisel s dermoidem, jak je uvedeno ve zprave od mvdr duchka. tuto zpravu jsme dostali az na vyzadani policie, slecny nam ji nechtěly vydat.

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Lékařské zprávy - z ivetu (prvni dve navstevy + vysetreni) + od duchka. Další lékařské zprávy po duchkovi, tzn. po 7.11.2013 nemáme, protože nám bylo zatajováno, kde pes je.
    LANNA
    LANNA --- ---
    (jen dodavam, ze verim obema stranam jejich verzi toho, co jim veterinar sdelil, nemam to pred sebou cerny na bilym a zpravy jsem nevidela)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    osobně neznám nikoho z dogpointu ani jejich dočaskáře, ale po tom co jsem si přečetla vyjádření obou stran, musím s lítostí konstatovat, že nejspíš mám "srdce z kamene, jsem neuvěřitelná stvůra a taky by mě měli utratit", neboť naprosto souhlasím s rozhodnutím a požadavky DP, které mi přijdou oprávněné a opravdu rozvážené do důsledku pro štěně.
    .. já někomu předat psa na dočasné hlídání, který se pak "ztratí", o místě jeho pobytu je mi lháno a navíc je na něm prováděn zákrok (byť za, ne moje peníze) který jsem se rozhodla po konzultaci s několika veterináři nepodstoupit (neboť prognóza nehraje ve psí prospěch) a nakonec mi takový člověk ještě hází klacky pod nohy .. no asi bych byla mnohem nepříjemnější (a myslím si že, požadování lékařské správy je ta nejmenší a naprosto racionální žádost)

jenom doufám, že štěndo to nevystresovalo víc, než bylo nezbytně nutné a dogpoinťáky to neodradí od braní nových dobrovolníků. umisťování psů do (byť dočasných) domovů je právě ten důvod, proč se mi systém dogpointu tak moc líbí.
    chápu, že při téhle práci člověk narazí na spoustu citových případů, ale přijde mi, že slečny dočaskářky (zejména podle jejich komentů na facebooku) to dost přehánějí a rozhodně z jejich vyjádření nemám pocit, že by to dělaly "pro dobro toho drobečka" ale pro svoje sobecké ego (neboť jestli už neměly připraveného nového majitele, který by se o Buráčka staral, tak by se po "úspěšné operaci" vrátil tak akorát do dočasky, kde by mohl dlouze čekat na majitele, kterých (pro takový případ) jistě není zrovna mnoho)

dogpoinťáci fandím vám, protože tu velmi často vidím, že psům pomáháte a zlepšujete jim život a z vaší práce je cítit, že to děláte dobře. nenechte se shazovat lidmi, kteří si o jednom nešťastném případu přečetli na facebooku polopravdy a už si jej nepostaví proti všem těm, které dopadly více než dobře
    LANNA
    LANNA --- ---
    verejne bych se chtela omluvit mise. ted jsme spolu mluvily a vysledkem je to, ze evidentne kazda strana pracovala na zaklade odlisnych informaci od stejneho veterinare. tahle moznost by me fakt nenapadla ani v nejhorsim snu.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    LANNA: no asi tak. rozhodne toneni pripad hodnej hromadnyho verejnyho pranyrovani.
    ZRK
    ZRK --- ---
    LANNA: to vykopání z hrobečku už mi taky přijde moc teda...
    HYSTERIA: A proč jim je tedy dáno za zlé, že chtěli využít i tu poslední šanci a opravdu se přesvědčit? Kor, pokud to hradili ze svého...? Ten pes byl v podstatě taky uspán. Jen za dráž s bonusem 100% potvrzení diagnózy...
    Celý je to prostě dost nešťastná záležitost a považuju za průser hlavně to, že se to pere takhle na veřejnosti. Teď už se v žádném případě nejedná o pejska, ale o zbytečnou žabomyší válku...
    HUHEEJ: tj, v tom vidím tu zásadní chybu. Že se s Dogpointem nedomluvily. Trošku mě mrzí, že jim to Dogpoint asi neumožnil (přesvědčit se, že ta šance opravdu není a že mají pravdu dřív, než muselo dojít k tomuto) a tak jednaly takhle zkratovitě a za jejich zády :/
    Když už se někdo chce chytat posledního stébla za každou cenu, nevidím důvod, proč mu to neumožnit a nezavřít mu tak pusu. Pokud se jednalo o do té doby spolehlivé dočaskáře, mohlo by svolení potom jejich důvěru (a asi i u jiných nedůvěřivých) jenom prohloubit, ne?

No polemizovat takhle zpoza počítače bych asi mohla doaleluja...

Každopádně stojím samozřejmě na straně Dogpointu, jen mě tahle událost (jako asi více lidí) docela zaskočila a mrzí. Doufám, že se to brzy v klidu dořeší, že se na to brzy zapomene a že už vás žádné další podobné nebo jiné špatné zkušenosti nečekají! ;)
    HUHEEJ
    HUHEEJ --- ---
    opet me udivuje,jak nekteri lide dokazi rozpoutat hysterii na jasnem pripadu.vcetne tebe lano a to bych rekl,ze zrovna ty by jsi tomu mohla rozumet.dogpointu slo predevsim o lekarskou zpravu(jak jiz bylo receno a je to i v ofiko vyjadreni na webovkach).jakozto organizace si totiz nemuze dovolit mit ve vlastnictvi psa,ktery zmizi a pak po ruznych lzich se zjisti,ze je zakopany nekde na zahrade.slo tedy pouze o lekarskou zpravu. a tak se to bohuzel muselo resit pres policii .je to skoda,ale to selhani je na nich a ne na dogpointu.
    pokud jde vubec o vznik teto situace,tak myslim,ze je naprosto jasne,ze dogpoint prokazal jiz nekolikrat,kdyz existuje sance,tak nevaha vlozit finance i cas do lecby ,ale pokud je stav natolik vazny a lecba nesmyslna je i povinnosti organizace rozhodnout se tak,aby neutracela tisice z darovanych penez takto nesmyslne,ale radeji za ne zachranila mnoho jinych.pokud se tedy slecny rozhodly,ze presto to zkusi za sve finance,nebylo nic lehciho,nez se s dogpointem domluvit.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HYSTERIA: Já fakt nechápu, proč na ni reaguješ - zjevně je hysterická, a ať napíšeš co chceš, stejně bude dál mlít to samý... S těmahle lidma (Tichá to samý) argumentovat, to je jako říkat úchylovi, aby neprcal malý chlapečky :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LANNA: já nikoho k smrti neodsoudila - interpetovala jsem pouze vyjadreni veterinaru.
    LANNA
    LANNA --- ---
    OCTOPUSS: nikde jsem nenapsala, ze nenavidim dogpoint, to je jedna vec. druha vec je to, ze ke tvemu vyjadrovani na nyxu jsem se uz jednou vyjadrila a plati to i tady. muj pristup se od tvyho asi lisi v tom, ze jsem si dokazala vytahnout hlavu z prdele a pristupuju ke vsemu tak objektivne, jak to dokazu, nez si udelam nazor. dogpoint jsem zalozila spolecne s misou a byla to obrovska soucast myho zivota. posledni, co chci, je videt, jak to jde do prdele. coz mam pocit, ze ted vidim, tak se ozyvam.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mimochodem proč vlastníš tuhle diskuzi, když Dogpoint tak nenávidíš?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LANNA: Včera se tu mluvilo o labilních hysterických lidech, co se pohybují okolo zvířat. Zdá se, že jsi ukázkový případ. Je ti taky 15?
    LANNA
    LANNA --- ---
    HYSTERIA: srovnavam dva psy, ktery jsi odsoudila k smrti a misa jim proti tvy vuli dala druhou sanci
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LANNA: To asi není úplně šťastné srovnání.. srovnávat psa s infekcí a psa s vrozenou neurologickou vadou...
    LANNA
    LANNA --- ---
    HYSTERIA: jak muze bez diagnozy rict, ze je problem neresitelny? jinak s tim dole souhlas, takhle to vicemene prezentovali z druhy strany i mne (mirne odchylky nepocitam, je mi jasny, ze si to kazdej mirne upravi k obrazu svemu). jak rikam, artus taky vypadal, ze konci a dostal se z toho. sama vis dobre, jak to tehdy bylo, nechci prat stary pradlo. uprimne si myslim, ze by bylo zahodno prekousnout svy ego, omluvit se a prestat to dal rozmazavat. o spolehlivy docaskare uz jsi prisla, ale muzes se k tomu porad postavit celem.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LANNA: prvni diagnoza byla stanovena jako dubiozni a infaustni s vyjádřením MVDr. Ošmery, že lze do psa nainvestovat desetitíce ke stanovení diagnózy, ale že je možné, že diagnózu s plnou přesností nikdy nestanoví. Pokud by stanovil, stejně problém nebude řešitelný. Pes neměl hlubokou citlivost, k čemuž se MVDr. Ošmera vyjádřil tak,že pokud pes nemá hlubokou citlivost déle jak 12 hodin, je 50% šance, že bude chodit, pokud je ztracená hluboká citlivost déle než 24 hodin, je zde pravděpodobnost asi tak 5%. A je-li hluboká citlivost ztracená již takto od štěněte, tak nevidí sebemenší šanci na to, že by pes někdy chodil. Poznamenal, že se jedná o vrozenou neurologickou vadu, kdy je průserem to, že štěně teprve roste, že s každým dnem, kdy poroste, se bude nerovnoměrně vyvíjet.

Tato stanovená neurologická vada pak byla upřesněna MVDr. Duchkem, že se jedná o dermoid, který s tímto neurologickým poškozením souvisí. Řekl, že pokud chceme, může se to rozříznout, ale že s obrovskou rpavděpodobností se pes z narkózy probouzet nebude, protože se potvrdí akorát to, že prostě s tím nic nepůjde. Proto on navrhl eutanazii jako nejschůdnější řešení.

Co se týče Artuše, tak nevím, proč pořád někdo vytahuje nějaké staré případy - to bysme si tu mohli povídat do nekonečna.
    Artuš na tom byl zle - hodně veterinářů po týdnu na kapačkách řeklo, že pokud se do pár dní nezvýší počet bílých krvinek, že to smysl nemá. Tak se čekalo, co ukážou další dny. Počty krvinek se začaly zvyšovat.
    A myslí že tady patří díky nejen Míše, ale i veřejnosti, která léčbu umožnila zafinancovat (ono skoro čtyřicet tisíc je fakt hodně) a v neposlední řadě i několika nyxákům, kteří dorazili se svými vlastními psy a umožnili dárcovství krve a plazmy, bez které by Artuš nepřežil na 100%.
    LANNA
    LANNA --- ---
    HYSTERIA: pokud by byla diagnoza stanovena jako nelecitelna, bylo by to prijate, o tom naprosto nepochybuju. bohuzel to ale bylo jen vyjadreni a opet pouze domnenka (!) konkretniho doktora. artus taky vypadal, ze je to konecna, ale misa ho z toho dostala a ted zije naprosto skvely zivot.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam