• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SLUPKA: jedina ofiko zprava byla o tom, ze ms poprel, ze by se mely upgradovat vsechny. Zaroven tvrzeni theverge , ze se nebude upgradovat nic, microsoft nepoprel...... ale imho je to jen spekulovani a win8 jsou v mic rannem stadiu vyvoje.... hodit uzivatele znovu prez palubu by se jim vymstilo
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    MICTECH: Takových zpráv pro i proti existuje :)) Zatím jsem neviděl žádnou oficiální tedy...
    KYTT
    KYTT --- ---
    nevěřim tomu, že by nebyl pro druhou vlnu (tj. Lumie, HTC Radar apod)...to by byla sebevražda
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    mně je to upřímně jedno, protože při mojí výměně telefonů (cca 1/rok) si stejně tou dobou budu kupovat novej :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    CRAZY_IVAN: to zatim nikdo krome Mirosoftu nevi.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    a už se teda ví, jestli bude win 8 i na stávající mobily (lumia 800)?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zeme, ktere budou moci publikovat Metro aplikace pro Windows 8 v prvni vlne. CR tam je, slovensko bohuzel zatim ne.
    Windows Store markets
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/hh694064.aspx#account_countries
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    LOOLE: Je to podmíněné zadaným číslem, protože když nezadáš číslo, tak ještě není ani jisté, jestli to bude smska :))
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    SLUPKA: Supr, díky... ještě je to podmíněné zadaným číslem. Já to dělám v opačném přadí, protože se mi stává, že omylem odešlu nedopsanou zprávu.


    NECROMAN: Ano, mám propojeno, už jsem stahovala několik her a aplikací. Většinou to funguje, ale během posledních dvou dnů se tel. 2x zbláznil a když chci spustit marketplace, tak to jenom problikne, ale místo spuštění se vrátí zpět bez jakékoli hlášky. Když telefon vypnu a zapnu, tak to funguje.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LOOLE: amas uz telefon propojen se svym LiveID? - uz jsi stahovala nejake aplikace z Marketplace? Bez provazani s LiveID si nic nestahnes. Kazdopadne doporucuji ceske LiveID, at mas moznost nakupovat aplikace s ceskou kartou.
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    LOOLE: Vždyť to se tam ukazuje automaticky. Ne od začátku, ale jakmile se blížíš ke konci první sms, tak se to začne ukazovat...
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    Ahoj, prosím o radu a infomrace: dá se u WP 7.5 Mango nějak zobrazit počet znaků v sms? Mám Omnii W. Prolezla jsem už všechno možný a nikde se mi to nepodařilo najít. WP mám něco přes týden a zatím jsem z toho tak nějak v rozpacích, protože postrádá pro mě základní funkce (s možností vlastního zvuku sms jsem se smířila ještě před koupí, ale to, že nevím, do kolika zpráv se mi sms rozdělí je docela na nic...) Pak mi hw tlačítko rozsvítí displej jenom když se mu zrovna chce - to je normální? Zatím jsem v tom nenašla nějakou logiku kdy to dělá a kdy ne... a v neposlední řadě když se telefonu nechce, tak mě prostě nepustí na Marketplace a na Xbox Live... prostě mi pořád ukazuje hlavní obrazovku :( Máte někdo podobnou zkušenost nebo je možný, že je to vadný kus?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: jsem zmaten.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    právě já jsem spokojenej s androidem, ty možnosti nastavení a tak, ale teď jsem po dvou a půl letech (nebo jak dlouho ho mam) zjistil, že si s nim už tak nehraju, nenastavuju, pořád mam jedno svoje nastavení, že z těch všech staženejch app používám jenom pár atp.

    a docela mě uchvátil minimalismus WP7 - ten design toho SW, tak to prostě potřebuju zkusit a jsem zvědavej třeba na tu svižnost, když mam teď v podstatě hardwarově totožnej mobil (akorát víc RAM) - HTC Desire HD

    dnes nebo zítra by měla být Nokia Lumia 800
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jinak dneska same zajimave zpravy:

    Všechny dnešní WP7 telefony dostanou Apollo:
    Microsoft Evangelist confirms all Windows Phone 7 handsets will be upgraded to Windows Phone 8 | WMPoweruser
    http://wmpoweruser.com/microsoft-evangelist-confirms-all-windows-phone-7-handsets-will-be-upgraded-to-windows-phone-8/

    Dnešní WP7 telefony určitě nedostanou Apollo:
    Sources: current Windows Phone devices will not get 'Apollo' upgrade | The Verge
    http://www.theverge.com/2012/4/17/2956439/windows-phone-8-apollo-no-upgrade
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    CRAZY_IVAN: je to asi jako prechod z Linuxu na Mac - sice si uz v telefonu nenastavis kazdou ptakovinu a ma to svoje omezeni, ale na druhou stranu je to mnohem vice user friendly, stabilni, aplikace rucne kontrolovane, proste pohoda.
    A navic vyvoj ve Visual Studio a C# je nadhera, Marketplace je take otevreny pro ceske vyvojare a to uz pul roku pred Androidem :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    SLUPKA: ale to snad bylo na PC/tablety. Maj bejt tři verze - Win 8, Win 8 Pro (pro klasický x86 zařízení) a pak Win 8 RT (pro tablety s ARM procesorama). Nevim, kam se řaděj telefony

    viz zde http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/04/16/announcing-the-windows-8-editions.aspx


    CRAZY_IVAN: já bych droid nazval vylepšenými Win 6.5. Já třeba sem na chytrejch telefonech začínal ještě s Motorolou MPX200 - to sem byl na vejšce a bavilo mě se šťourat v tom telefonu, hrát si s tim systémem a tak. Jenže od tý doby sem zkonzumovatěl a sem rád, když muj telefon funguje na první nakopnutí a nemusim pokud možno nic kolem toho řešit. A to mi droid rozhodně nepřinášel (nutnost restartů, zasekávání, složitý meníčka atd - neřikam, že to neni něco, co se nedá naučit, ale já tak nějak se už nechci učit nový telefony, já chci, aby mi to sloužilo). Win 7 sem zapnul, nabouchal exchange server a tradá - všechno tam. Jediný, co sem fakt kutil bylo nastavení vlastního vyzvánění. Jinak sem nemusel hledat na fórech, v manuálu, nebo se prohrabovat meníčkama co mam jak udělat.

    Ale jak řikam - jde o preferenci. Pokud máš rád píčovinky v telefonu, měnit si meníčka a podobný věci - ber droid. Pokud si línej, tak si našel :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    ADAMFC: neboť teď přecházim z droida, proč by ses nikdy nevrátil? v čem tě WP nadchly?
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    NECROMAN: Tak ono MS tvrdil, že bude více verzí OS, plná, osekaná pro low-end zařízení a pak verze pro průmyslové použití (tedy ne blikátko, ale věc určená na jednu app)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam