• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Tak já bych řekl že to štve i majitele Omnii, jsou to cca stejně staré telefony. Ale HTC a Samsung to jen tak zkusili, prostě z té škály telefonů co vyrábí udělali 1-2 jako WP, nijak moc to nepropagovali, prostě buď a nebo. Zatímco Nokia velkohubě vydala L800 a L900 že to je jediné možné a nejlepší (pro highend ne Ashi) a přitom MUSELA vědět že na tom příští update nepůjde. Nastrkala prachy do reklamy a propagace aby si to koupilo co nejvíce lidi než se ukáže pravda. Sranda je že s nima teď MS vyjebal a bere HTC který od Nokie slušně opisuje =) Elop dostane bonus a pápá šáteček Nokie.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: bylo to rozhodnutí MS, nebo ve spojení s výrobcema, který na tom chtěj rejžovat? Jako ptam se smrtelně vážně - protože sem se tohle nikde nedočet
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak se tady uklidníme :)
    Microsoft to podělal, že nedal cestu pro update existujících telefonů (i kdyby update měl znamenat hard reset) - tím to hasne, nemá cenu to omílat dokola
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: já ti řikam, že se tu rozjelo, jak zákazniky nokie posral MS, jak je odstřelil atd. Na druhou stranu těch telefonů je od každýho výrobce aspoň jeden a nikdo to neřeší.

    Já se dělaj různý měřítka a kdybys je postavil do řady vedle sebe, tak iphone vyhraje pořád ještě kvalitou, ale když bys střízlivej porovnával přístup k updatum, tak ti z toho vyjde, že apple dělá malý krůčky a každej mu to žere, droid skáče od jednoho k druhýmu a neřeší to nikdo a MS rozjíždí novej systém a nejmíň na rok bude dávat podporu druhýmu (což je tři roky od rozjezdu toho původního) a nabízí nový telefony a

    A finálně - tohle nevim, ale zajímalo by mě, čí bylo rozhodnutí nenechat ty telefony přesedlat. Pochybuju, že to omezil MS, protože MS zajímá kolik má pokrytí trhu. Já to vidim na tyhle dva faktory:
    - výrobci vsadili na začátku na minimální HW pro telefony, kterej MS požadoval - tim se ovšem diskvalifikovali z dalšího updatu, protože tam budou vyšší požadavky
    - výrobci (možná i po dohodě s MS) zakázali update, protože chtěj rejžovat na novejch telefonech

    Opět a znova - je zajímavý, že nikdo nikde neřeší, že Omnia nedostane 8, ale ty, co si koupili Nokie (a do velký části media), lezou po zdi.
    MAGE
    MAGE --- ---
    H_U_N_T_E_R: To bylo jen to co mě napadlo z patra, prostě ta podpora vývojářů je mizivá, jak říkám možná zatím než naroste základna.
    H_U_N_T_E_R: Jo teď když je kvůli neprodejnosti zlevnili, jinak začínali na 12k
    H_U_N_T_E_R: Ok co bude za půl roku? WP 7.9 a WP 8.5? A co bude za rok? WP 7.99, WP 8.8 a WP 9?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MAGE: přečetl jsi si rozdíly mezi 7.8 a 8? Opravdu mi příjdeš s odpuštěním jak malý děcko, který kouká jen na číslíčka, ale už si odmítá nastudovat co ve skutečnosti znamenaj
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Co to zas meleš WP8 nedostane ŽÁDNÝ telefon s WP7-7.5
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    H_U_N_T_E_R: jo a zapoměl jsem dodat, že i kdyby to s tím updatem bylo tak strašný, jak to popisuješ, tak si uvědom, že za cenu jednoho iPhone máš ty lumie 3 :-D
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: TY VOLE a čí je to chyba?? NOKIE nebo MS? Opět - jaktože žádnej jinej výrobce tenhle problém nemá?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MAGE:
    1) mobito: dyť tím nikde nezaplatíš. Naprostá zbytečnost tunelující startup fond, protože na tom samým dělají operátoři, kteří to budou mít na úplně jiný úrovni
    2) opět mě nenapadá k čemu. Pokud by jsi chtěl KVALITNÍ ovládání chytré domácnosti (včetně prvků, ne jenom blikající světýlko), tak to firmy mají i s WP.
    3) to jako první vypadá zajímavě.

    Jinak když si dáš do googlu iphone 4 ios 6 limitations, tak ti vypadne téměř stejnej seznam jako WP7.8 vs. WP8 ;-) A všechno to jsou jen SW rozdíly stylu ie9 na ie10.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: 4 roky starý telefon, WP8 si nedám ani na 1 rok starý telefon.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    navíc jak řikam - rozdíl mezi ios 5 a 6 je asi jako 7 a 7.5. To, že to apple balí za novej systém neznamená, že je to novej systém.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DEMONOFANARCHY: nedáš si jí ani na trojku
    MAGE
    MAGE --- ---
    Jinak systém WP není špatný (jednoduchý, rychlý, efektivní...) ideální pro causal uživatele a "obyčejné" lidi. Akorát by potřeboval srazit ceny základních modelů na 3k a vymýtit tak hloupé telefony. Co mě nejvíce sere krom updatu na WP8, je že se s ním (zatím) moc nepočítá a aktuálně hlavně nefungující live tiles a chybějící notifikační centrum.
    MAGE
    MAGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: Ano po 5 letech už Apple opravdu chce abyste přešli z iPhone 1 =D Bohatě by mi stačila podpora 2 roky. Tzn u L800 do roku 2013 dostávat všechny major verze s tim že některá omezení budou. Co jim brání za rok zas otočit a dělit to na WP8.8 a WP9.0 he?
    MAGE
    MAGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: co to meleš iPhone 1 je rok 2007, já se tu bavím o podpoře telefonu který není ani rok (L800 - November 2011) respektive půlroku (L900 - April 2012) starý. To je jako by řekli že prostě na iP4S iOS6 nepůjde.
    NECROMAN: Ano toho se bojím a už jim nevěřím.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MAGE: rozdil je v tom, ze u Applu to stavi porad na jedne aktualizovane platfome, defakto takovy WP7.1, WP7.2 ... WP7.6
    Microsoft prodelal dvakrat po sobe velky platformni restart, poprve s WP7, podruhe tedka s WP8. Otazkou je, zda priste bude uz jen nabalovat, nebo to zase zabali jako drive?
    MAGE
    MAGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: Ne Apple dává zákazníkům PLNÝ iOS s tím že některé věci prostě nepůjdou (většinou HW záležitost nebo cut VÝBĚHOVÝCH modelů), dokážete si představit to haló kdyby iOS7 běžel jen na iPhone6 a více...
    STARE_CASY: Mě zas příjde šílené měnit každý rok mobil jen kvůli tomu abych měl novou verzi OS když to jinde umějí updatovat.
    Ano bylo by správné kdyby dal plnou WP8 i na starší telefony. Nebo ať nějak obhájí proč to nejde. Aspoň ten IE10 kdyby byl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    REFLEX: zadny z WP7.5 telefonu nedostane upgrade na WP8.
    Pokud potrebujes novy telefon ted hned, tak si kup Lumii 800 za 6 tisic novou z nejakeho eshopu a tezka pohoda.
    Nokia Lumia 800 16GB od 5 999 Kč - Heureka.cz
    http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-lumia-800-16gb/
    Pokud muzes pockat do pocatku listopadu, tak pockej a kup si nejaky WP8 telefon. podle aktualnich zprav budou celkem levne - v HongKongu cena Lumie 920 vychazi na 10 tisic Kc.
    Pricing for Nokia Lumia 920 in Hong Kong revealed? | wpcentral | Windows Phone News, Forums, and Reviews
    http://www.wpcentral.com/pricing-nokia-lumia-920-hong-kong-revealed
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MAGE: hele, a kdyby to MS pojal jako Apple, tedy že by uvedl pro starší telefony WP8 s omezenýma vlastnostma, tak by to bylo v pořádku?

    Vždyť Apple nedělá nic jinýho, jen to trochu líp umí zabalit. Vždyť se někdy pořádně podívej, co skutečně umí nový iOS na starém a na novém telefonu. Najdeš tam stejné rozdíly jako u WP7.8 vs. WP8. Prostě určitý limit tam bude vždy - někdy objektivní (prostě není na to hardware), někdy těžko obhajitelný (IE9 místo IE10 či omezení Siri). Nedělal bych mezi nimi zásadní rozdíly. Jen Android je v tomhle poněkud specifický, protože se mezi výrobce OS a zákazníka ještě nacpali výrobci s různou politikou (ne)podpory, nicméně i čistý Nexus má své limity v updatech.

    Navíc, upřímně řečeno, mánie neustálých updatů je poněkud šílená. U jiného zboží člověku nepřijde divné, že používá vlastnosti, které zařízení mělo v době koupě a nemá tam novinky. Prostě až doslouží, nebo až přestane vyhovovat, tak si člověk koupí nové. Telefony, resp. počítače obecně, nabídly něco víc, ale ono člověk zpohodlní a je mu to za chvíli málo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam