• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    CRAZY_IVAN: Tak hezčí asi je, ale taky už je docela velká a je to úplný low-end model, což je trochu poznat. Docela by mi asi chyběla přisvětlovací dioda (nejen na focení, používám docela hodně jako provizorní baterku). Taky mi nepřijde úplně přesvědčivý displej a oblíbil jsem si to nerozebíratelné unibody, tak nevím jestli by mě nesrala konstrukce. Ale jako samozřejmě, těžko říct když jsem to nevyzkoušel a třeba by se ukázalo, že to jsou zanedbatelné detaily. Ono to tak i působí, zároveň si ale myslím že to jsou takové 3 miniaturní a banální píčoviny, které můžou dělat kupodivu velký rozdíl :)

    Ono je to ve výsledku jedno, já se přizpůsobím. Jen mi v té řadě ,všeobecně a v čistě teoretické rovině, chybí něco dobře, nebo středně dobře, "vybaveného" v menší velikosti. A myslím že pro řadu lidí jsou ty velké telefony fakt docela pruda.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DAN_F: mně příjde třeba 520 hezčí, protože je hranatější

    ale chápu, že se to prostě někomu líbit nemusí, ale pořád lepší výběr, než když někdo chce něco s iOS :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ESY: O tom mluvím. Přitom ani nechci aby cpali hw 920/925 do nějakého miniaturního telefonu, kde třeba i chápu, že to může být problém. Mně by v klidu stačily parametry a konstrukce 720, jen v menším provedení.


    CRAZY_IVAN: 8S a 520 jsou stejný, ne-li horší případ jako 620. 820 je už zase obří.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    ESY: a co HTC Windows Phone 8S, nebo Nokia Lumia 820 v černé, nebo Nokia Lumia 520 v černé?
    ESY
    ESY --- ---
    DIM_: mam wp rad z pohledu vývojáře. Kdybych na to nechtěl psát tak si to asi nekoupím. Ten systém je fajn ale zařízení zatím bída. Nemam rad velký telefony a stín mě Nokia těžce říká tudy ne. 620 apod neberu vazne. To bych se snad i styděl někde vyndat na veřejnosti :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ADAMFC: Vypadá, ale bude to obří :)

    Co mně (osobně) aktuálně u WP chybí je obstojně vybavený a dobře zpracovaný "menší" (do 4') telefon.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    A jeste sem vcera cet o tynEOS, ta vypada taky drsne. Ale tu maj predstavit snad az v cervenci..
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Ja tim chtel rict, ze ted je ta cena vysoka... za tech nastupnich 15 si to koupi jen ultrafandove a ja chci 925 co nejdriv.. Ja se tu nehadam, ze je spatne, ze cena pada:) Kdyby ALE nepadala, koupim si to hned.
    Ale jinak ma bohuzel pravdu ESY... ani ta 925 neni zadnej zazrak. Ty polykarbonatovy zada nakombinovany s hlinikovym ramem me netankujou. Ale je to to nej.
    ESY: Koupi cehokoli krome Nokie si WP hrozne degradujes...:)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SLUPKA: zrovna jsem se chystal reagovat podobně... ale s příměrem u aut :)

    jetá bazarová škodovka si taky drží cenu
    jetý italský auto nikoliv

    DIM_: mimo muj koment neni - buď ten telefon chceš nebo nechceš. Jestli tě při nákupu zajímá jeho cena za půl roku, tak prostě počkej - nebo si kup jetej. Nebo si kup něco, kde cena nepada.

    Ono je to taky těžký, když srovnáváš mercedes s lancii - aneb značka s jménem a buzzem okolo sebe, která nekrachuje a má zajetej ekosystém, proti někomu, kdo skoro skončil a snaží se prosadit s něčím, čemu moc lidi nevěří. Tam to prostě zákonitě musí bejt poznat.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    Jen bych k tomu dodal dve veci - apple ma jeden jedinej telefon, kterej drzi na trhu rok. Takze neni zadna konkurence a tlak na cenu. Sem zvedavej, co se stane, kdyz rozsirej nabidku o dalsi modely najednou - to podle me tyhle cenovy fluktulace zmeni.

    Druha vec, ktera z ty prvni tak nejak plyne - asi by bylo lepsi porovnavat s droidem, kde to proste taky pada.
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    Tak to souvisí s tím, že u iPhone se neplatí ani za HW, ani za SW, ale za značku. Značku má stejný, jako ten nejnovější, BFU který kupuje iP stejně nepozná rozdíl (krom toho, že řekne, že ten novější je mnohem lepší, i když drží dva stejný).

    A upřímně, nějak nechápu, co je za problém, že ceny padají. Jako s tímhle přístupem si asi nemůžeš kupovat z elektroniky vůbec nic. Ceny padají. A když u nějakého produktu ne, tak je to divné a je to indikátor toho, že cena nesouvisí s tím, co ten výrobek umí.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DIM_: Nějak mi uniká pointa. Ano, Lumie zlevňují víc, takže když si počkáš 2 měsíce po startu prodeje, koupíš je u u neoficiálního prodejce o něco levněji. Třeba tu 925 za 10 000 a ušetříš 5000. Blbý? (narozdíl od iPhonu 4s, který stojí pořád stejně přestože se z něj pomalu stává výběhový model s krátící se podporou)
    MAGE
    MAGE --- ---
    DIM_: tak tak cena me 800 padla za rok o vice nez polovinu! Tohle by se s iP nestalo...
    DIM_
    DIM_ --- ---
    CRAZY_IVAN: To mam rad tyhle sarkastickoradobychytry komenty, ktery jsou ale mimo.
    Chceme tu flejmovat? Asi jo...
    iPhone 4S je v prodeji od rijna 2011 a stoji 14 tisic.
    920 je v prodeji od rijna 2012 a stoji 10 tisic.

    Jednoducha matematika (kterou jsem kvuli tobe a za tebe udelal) ... iPhone ztrati mesicne na hodnote 50Kc, Lumia ztrati na hodnote kazdej mesic 625Kc. Presneji to znamena, ze Lumia ztraci hodnotu 12.5x rychleji nez iPhone.
    Navic by u spotrebni elektroniky u podobny "analyzy" mela bejt nejaka vaha oprena o delku pobytu na trhu, ktera by ale jen mluvila jeste vic ve prospech iPhonu (mozna plus lomena poctem novejsich modelu, coz by ted byla remiza).

    Takze vlastne ano, pokud pockam rok, koupim iPhone levneji o 600. Lumii o 7500...
    Omg
    Jsem fanboy WP, ale nejsem slepej fanboy.
    ESY
    ESY --- ---
    ja ma problem ze se me nic s wp 8 nelibi, jedinej peknej telefon malej je thc 8s ale to je bohuzel hw slabsi :/ takze musim cekat s tim htc na neco co bude pekny maly a i dobry :D
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DIM_: když vyjde novej iphone, tak starej iphone na ceně taky klesne...

    a když počkáš rok, tak ho pořídíš ještě levněji :))
    a když dva roky, tak úplně nejlevněji :)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    ADAMFC: Vysoka no.
    920 za 10k
    iPhone5 za 15k
    HTC One za 15k
    925 za 15k

    Sice vsechno vlajkovy lode, ale nevim no.. Vime jak ceny Nokii padaj. Si budu za 5 mesicu trhat vlasy, ze jsem vyhodil 5k. U iPhonu vis, ze se ti cekani nevyplati. HTC One bez komentare.. Android by nemel mit nic jako "vlajkovy lode":)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DIM_: spatna nebo jak?
    DIM_
    DIM_ --- ---
    ADAMFC: Ta cena...
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    potvfrzuji, ze to funguje a dekuji Ivanovi .-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam