• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PETINY: Používám HERE Drive+ se staženou ČR a nikdy žádný problém
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PETINY: zvlastni, me funguje. Co mas za phone?
    DIM_
    DIM_ --- ---
    PETINY: Ja pouzivam "Navigation 3D" asi za 150Kc.. nejvic postacila i v zahranici. Akorat myslim, ze na vyhledavani to chtelo pripojit, podklady to bere stazeny Bing mapy.
    PETINY
    PETINY --- ---
    existuje nějaká použitelná navigace pro WP8? Ta defaultní je nepoužitelná a když jsem si stáhnul HERE Drive+, napsalo mi to, že není k dispozici v mojí lokaci..
    co používáte?
    BOPA
    BOPA --- ---
    Povede se mi nějak dostat RINGTONE (moje vlastní do tlf nahrané) dostat do PC?? V ZUNE to nevidím :-(
    HTC Titan, WP 7.8
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Cinemagraph už mam na lumii 920 s podporou 720p!
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    NECROMAN: vcera jsem to instaloval pritelkyni..ale trvalo to pul hodiny snad. Hlavne jsem zvedavej na ten skype jestli to bude fachcit teda lepe..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Microsoft vypustil update GDR2 pro WP8, ktery pridava par drobnych novinek a oprav - na mem HTC 8X se to uz nainstalovalo:
    Historie aktualizací Windows Phone 8 | Návody pro Windows Phone (Česká republika)
    http://www.windowsphone.com/cs-cz/how-to/wp8/basics/windows-phone-8-update-history
    TWARR
    TWARR --- ---
    MAGE: exif zachovava expozicni parametry a kravoviny kolem zpracovani. na popisny zalezitosti se v ramci tohohle pouziva iptc. (just my ...atakdale)
    MAGE
    MAGE --- ---
    MRAKY: on to je problém ve formátu, mp3 (nebo obecné audio?) mají ID3 do kterého narveš vše jednou a je to pro všechny sw jasný. U obrázku je Exif, jenže ten je spíš o technických parametrech než o sémantice (lidé, místo, tagy) a do toho souboru je asi nedostaneš, nebo jen nestandardně. No a video taky asi nic moc, nemůžeš zadat režiséra, herce, kategorii, rok. Jedině to dostat nějak do názvu (sic!). Já to mam teď pěkně v tom Synology, ale jak správně říkáš tak to na tom stojí i padá, ALE aspoň je to platformě nezávislé (Win, OSX, Linux, Android, iOS, WP).
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MAGE: metadata vlozena do fotek / hudby nejsou zdaleka samozrejmosti. prece nevyhodim video, ktere jsem natocil prez 11 lety? :) a cas na predelavky podle souasnych technologickych trendu nemam. zpracovani dat a ukladani dat musi byt oddeleno, aby te aktualni soft nenutil predelavat neustale o co sis nastradal
    napr : za dobu co delam s pocitaci, jsem vystridal radu softu, ktere mi delaly alba. Vzdycky mi stacilo ukazat do adresare a on si vygeneroval podstatne. dneska do dochazi do extremu, ze u synology mi to trebas analyzuje jednotlive fotky a vyhledava lidi. filmy jsou roztrideny a stahnuty detaily. stejne u hudby.... nicmene za dalsich 5 let to bude zase dal a ja diky adresarove strukture jen to prozenu inteligentnejsim softem a vysledek bude zase lepsi
    vyhoda adresaru neni v jednoduchem vyhledavani. ale v trvanlivosti struktury - a v moznosti vyhledavat bez externiho softu...
    metadata jsou uzasna vec, ale jsou uzce svazana s danym tech vyvojem. Vzdycky budes mit hromadu dat bez nich... ale mozna to tak vidim jen ja... jsem sice docela geek, ale co se tyka ukladani veci (ktere jsou pro me dulezite) , tak jsem zatuchla konzerva.
    MAGE
    MAGE --- ---
    a co teprve fotky, to je ta pravá šmakuláda. Prostě samotné adresáře nebo jména souborů nemůžou nést dostatek meta dat pro orientaci nad těmi daty. Doba je jinde deal with it.
    ESY
    ESY --- ---
    ja jsem uz pred 10ti lety tridil moziku a korektne tagoval. Takze tim to nebude :) Popravde zorvna muzika je jeidna vec kde ma adresare neschazi :D
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MRAKY: Bavime se o muzice a prehravaci muziky. Ne o obecnejch datech
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ADAMFC: no ta schazejici adresarova struktura je imh dost handikep pro vetsi rozsireni wp.. zatim efektivnejsi zpusob ukladani obecnych dat jsem nenasel. a co sleduju v diskuzich, tak dost lidi ma stejny problem.
    kdyz se prepnu do modu geek, tak je to super zkusit nove veci. ale kdyz v realu mam uz hotovou strukturu dat z minula ( rekneme zpatky 10 let - coz ted mam) a predstavit si, ze bych musel ztravit nejaky cas importovanim/modifikovanim ... ee. navic zatim adresare jsou snad jediny zpusob, ktery pretrval od jeho vymysleni.

    zlaty synology jak tu psal mage
    TWARR
    TWARR --- ---
    takze 14 ;)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAMFC: ignore
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    PSYSBEE: 29. Ja se te chtel zeptat na to samy, protoze musis mit mraky volnyho casu na reseni takovejch volovin
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAMFC: kolik ti je? 20? 25 maximalne?? To by vysvetlilo mnohe..
    Hele koncim debatu, pis si co chces, ja uz tvoje zbytecny "rady " a soudy nepotrebuju, snad jen mala overena rada pro tebe na zaver :


    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    Sorry, to minuly zverstvo byly emaily
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    PSYSBEE: No co ti na to mam rikat? Kdyz mas system debil temer ve vsem (viz kalendar), tak se ti tezko pomaha. Mozna by sis mel koupit drojda, abys tam moh mit slozky jak z M602.
    MAGE
    MAGE --- ---
    PSYSBEE: tip je dobrej, ale pokud nemas Synology NAS tak ti to stejne bude k nicemu =) podle me tam adresarova struktura funguje hlavne proto ze ty adresare jsou na tom NASu a ne na WP telefonu.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAMFC,ADAMFC,ADAMFC: bez komentare, snad jen, ze informacni hodnota tvych prispveku nula a cely bych to shrnul, ze "truth is out there.. "
    over

    MAGE: diky za tip, stahnu, vyzkousim..
    btw: ten streaming zni zajimave, zel online reseni pro me nejsou idealni, protoze dost casto se pohybuju v mistech se spatnym signalem, takze celkove jsem priznivec offline reseni, ktery fungujou vzdy i bez signalu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam