MAGE: metadata vlozena do fotek / hudby nejsou zdaleka samozrejmosti. prece nevyhodim video, ktere jsem natocil prez 11 lety? :) a cas na predelavky podle souasnych technologickych trendu nemam. zpracovani dat a ukladani dat musi byt oddeleno, aby te aktualni soft nenutil predelavat neustale o co sis nastradal
napr : za dobu co delam s pocitaci, jsem vystridal radu softu, ktere mi delaly alba. Vzdycky mi stacilo ukazat do adresare a on si vygeneroval podstatne. dneska do dochazi do extremu, ze u synology mi to trebas analyzuje jednotlive fotky a vyhledava lidi. filmy jsou roztrideny a stahnuty detaily. stejne u hudby.... nicmene za dalsich 5 let to bude zase dal a ja diky adresarove strukture jen to prozenu inteligentnejsim softem a vysledek bude zase lepsi
vyhoda adresaru neni v jednoduchem vyhledavani. ale v trvanlivosti struktury - a v moznosti vyhledavat bez externiho softu...
metadata jsou uzasna vec, ale jsou uzce svazana s danym tech vyvojem. Vzdycky budes mit hromadu dat bez nich... ale mozna to tak vidim jen ja... jsem sice docela geek, ale co se tyka ukladani veci (ktere jsou pro me dulezite) , tak jsem zatuchla konzerva.