• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    ELHO_CID: jasne, uz stahuju offline, moje blbost :] ale docela darda dat :D

kdyby nasi operatori nedavali k tarifu 150mb... :D
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    REFLEX: Ty offline mapy tam nejsou nahrané z výroby, takže dokud si offline mapu nestáhneš přes wifi, tak mapy žerou data.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    jo tak jsem koukal ze mapy here zblajzli cca 50MB a pak download aplikaci, za coz si muzu ja
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    REFLEX, DAN_F: A normálně aplikace inteligentní data nehlásí správně? Já to vždycky spolehlivě zjistil z ní. Email klienty jsou k dispozici i alternativní ve storu, oblíbený je třeba Maestro mail.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Zamyslím se nad tím :)

REFLEX: Na ten mail si člověk zvykne. Až zjistíš co ti sežralo ty data, dej vědět. V rodině máme jednu 530 a i když se používá jen na mail, tak už dva měsíce po sobě sežrala 1,5 GB datového limitu.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Tak jsem poridil MS Lumia 640 a parada, akorat teda 5" je fakt padlo. Chybi mi google aps (treba ten mail klient neni tak prehlednej jako gmail)

Here navigace se po vyhledani navigace sekne

A teda telefon mi sezral datovej tarif za 2 dny (LTE no - 150mb na mesic :D) i kdyz mam snad update aplikaci a systemu jen pres wifi, teda priznam se ze to nemuzu najit :D (respektive podle navodu to mam nastaveno spravne)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    BEOWULF_CZ: To se obávám v současnosti neumí žádný major mobilní OS.
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    dotaz. umeji soucasne lumie budit i kdyz je telefon vypnuty?
    Dik
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Některé zdroje a i samotný Microsoft naznačuje, že Continuum pro telefony se v omezené podobě dostane i na některé současné Lumie. Připojení by poté probíhalo pomocí USB kabelu.
    Co potřebujete vědět o nových Windows 10 před jejich uvedením | myLUMIA.cz
    http://www.mylumia.cz/Co-potrebujete-vedet-o-novych-Windows-10-pred-jejich-uvedenim-A_564
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: ok, jak bys to navrhl lepe? :)
    je treba pokryt 8 ruznych scenaru - jsem fyzicky v portrait nebo landscape x tlacitko je on nebo off. V kazde z techto situaci mohu otocit displej do druhe pozice nebo zmacknout tlacitko.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Já vim a právě to mi z hlediska UX nepřijde úplně optimální :) > Jsi v portraitu, zmáčkeš fullscreen button, obraz se ti přepne na šířku, pootočíš zařízení o 90°, rozhodneš se vypnout fullscreen, zmáčkeš button – změní ikona (z minimalizovat na maximalizovat), ale nic se nestane, zmáčkeš znova, změní se ikona (za maximalizovat na minimalizovat) a zase se nic nestane = panika.

Nicméně je to minor problém. Týká se to jen prvního výskytu situace, když už pak o tom víš, tak víš :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STARE_CASY: Ono je taky asi nepší než ty url ručně přepisovat, zkopírovat je přes clipboard (dlouhé podržení na požadovaném odkazu, pak zkopírovat odkaz a následně vložit v aplikaci Podcasty).

Jinak jo, ani tak to není zrovna elegantní. U N9 s Meegem třeba stačí kliknout na odkaz, systém sám pozná že by se mohlo jednat o RSS/podcast a nabídne přidání ke sledovaným.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    STARE_CASY: už jsem našel chybu.

To je, kurva, tak neintuitivní... Nutno nabouchat do hledacího políčka "Získejte podcasty" kompletní URL včetně http://, nestačí začít od www.

No tak fajn, moje chyba, že si nedomýšlím, jak asi uvažuje programátor té aplikace.

Vyřešeno.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ADAMFC: chtěl jsem si tam naházet věci Českého rozhlasu - Leonardo:

Tady je kompletní aktuální feed:
    http://www2.rozhlas.cz/podcast/leonardo.rss

Ve WP nenalezen a nejde ho ani ručně přidat. I když tam ručně vypíšu URL, tak prostě nic.

Tady jsou pak další podcasty, včetně starších ukončených pořadů:
    Podcast | Leonardo
    http://www.rozhlas.cz/leonardo/podcast

Do iTunes je dostanu (i když kupodivu taky ne vždy všechno), ale aplikace ve WP je nenajde (s jedinou výjimkou - najde pouze feed Meteoru).

Fakt netuším, co dělám špatně, ale prostě to ta aplikace nenajde, při snychronizaci s iTunes to zase blbě řadí.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    STARE_CASY: Já podcasty posloucham a používam na to tu standardní aplikaci. Všechny sem bez problému našel
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: přepínač funguje jako forcnutí landscapu, pokud už v landscapu jsi, tak tak tam zůstaneš.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Je to super! Jedinou připomínku mám k tomu nefunkčnímu fullscreen přepínači v landscape módu :) Jinak je to krásná práce.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Posloucháte někdo na WP podcasty?

Mám WP teprve chvíli, zatím celkem spokojenost, ale občas narazím na nějaký detail, nad kterým jen marně kroutím hlavou.

Chci si přidat nějaké podcasty - základní aplikace daný podcast nenajde, URL zadat nejde. MS doporučuje použít v takovém případě desktopovou aplikaci Windows Phone a synchronizovat podcasty s iTunes.

To mi nepřijde jako úplně normální řešení... Používáte to někdo? Já to nakonec zkusil, ale řadí to podcasty úplně nesmyslně, neukazuje podrobnosti (nebo jen nějaké) a celé to je stupidní, když musím hodit mobil na kabel, abych si mohl v příštích dnech něco poslouchat.

Zkusil jsem si pak najít i nějakou alternativní app, ale i když se na dotaz podcast ukáže spousta aplikací, nejsem z jejich popisů a recenzí úplně nadšen.

Jak to řešíte vy? Máte nějakou app, kterou můžete doporučit? Nebo to synchronizujete s iTunes, jak doporučuje MS?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ELHO_CID: To není OLED, ale ladeni SW. Prostě se rozhodli ten limit mít hrozně vysoko a mít debilní manuální nastavení. Obě se dá dodělat a už jiné OS měli lépe

Takže máš na výběr mezi 90% času ok a 10% debilní - nebo pořád přepínat mezi velmi nevýraznými módy.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ELHO_CID: Já preferuju u telefonů OLED když umí Glance a pokud možno není PenTile :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DAN_F: Já taky preferuju OLED. Přinejmenším ten pěkně poladěný v Lumiím podání. Podle mě nejluxusnější displeje vůbec. Ale já vím, je to subjektivní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam