• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: Lumia 532 je dobry lowend, ale nema tlacitko na fotak. To uz ted nedavaji skoro nikam.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    VECTOR: co me napada, jeste hardware spoust fotoaparatu. jak tak koukam na fotky telefonu, zas jsem nasranej na microsoft, ze tenhle pozadavek zrusil..
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Prochazim katalogy eshopu a mam v tom trochu zmatek, resp. orientuju se jen v tech nejvyssich modelech.

Jakou lumii byste koupili s pokud mozno co nejnizsi cenou, dual sim nepotreba, obrazovka by mela byt normalni, teda min nez 5 palcu, a telefon sviznej?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: vzhledem k tomu, jak je aktualne Win10 Mobile pomaly a plny nepochopitelneho UX, tak bych SW tlacitka povazoval za jeste velmi male zlo, ktere prekousnu.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    navic se proste nemuzu zbavit dojmu lacinosti , uz jen tim ze Lumia vzdy tlacitka hardwarova meli jen u vyssi tridy ( 8x0 a výš ) ale mam 730 a je fakt , že občas telefon chytnu za tu nesmyslnou plošku pod displayem s pocitem, že tam nic nezmacknu.. ale vypada to proste blbe.

tohle je proste praktickej a peknej design, kteremu podle me neni co vytknout.
    http://www.czc.cz/2u75qben8ksqd354j1jakgbr4g_m/obrazek

ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: když nechceš, tak nechápej. Na půlku věcí sis evidentně odpověděl sám.

b) jak myslíš
    c) to je přesně, o čem sem mluvil - vyhovovalo by mi HW tlačítko windows na přední straně telefonu. Ne, to na straně neni odpověď, protože má úplně jinou funkci. Mam ti to namalovat?!
    e) a to mi na tom přesně vadí. Proč musim mačkat nějaký tlačítko na straně. Já to řešim klepánim na display. Kdyby to tu funkci nemělo, tak mi to vadí. Je to ve spojení s C). Telefon mi často leží na stole a chci ho jen rozsvítit. Tim tlačítkem na straně to nerozsvěcim, protože bych to musel brát do ruky.

Už to chápeš?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    Ja ti fakt prestal rozumet, uz asi uplne...
    Rikas: "Já mluvim čistě o tom Windows tlačítku. Ne o tom zbytku"

Ale podivam se na zacatek a vidim: "ty display tlačítka, to je mor. Řikam si, že si počkam na 950, ale tohle mě teda pěkně sere." --coz teda neni jedno tlacitko, ale vsechny co jsou pod displayem...tak jak to je, co ti vlastne vadi?

a) pozice - zasírá to display. Je to zbytečně vysoko. Společně s velikostí to neni zrovna supr kombinace
    -- jasan, to nemusi kazdymu vyhovovat, podle me prkotina, ale co uz.

b) velikost - malinkatý pro moje prsty
    -- nesmysl, jakkoliv velky prsty na tyhle dotykovy tlacitka jsou v pohode. Jsou od sebe tak daleko, ze to jde klidne mackat curakem :-)

c) vadí mi absence klasickýho čudliku, kterej ten telefon nastartuje. To už teda mam u 925 a dá se s tim žít, ale rozhodně bych HW tlačítko uvítal
    -- HW tlasitko je prece na boku, nebo jsi tim myslel neco jinyho? Co presne?

d) design - vypadá to jako droid
    -- jasan, to nemusi kazdymu vyhovovat, podle me prkotina, ale co uz.

e) jsou vidět při zhasnutym displayi? Pokud ne, tak nic neodliší Windows telefon od toho zbytku
    -- jsou videt jakmile stisknes hw tlacitko na boku abys usnutej tel probudil, staci to tak?
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: Asi přehlídnul. Já mluvim čistě o tom Windows tlačítku. Ne o tom zbytku
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    NECROMAN:
    ELHO_CID:
    Nevim jestli nejste slepi, ale tam prece HW tlacitka jsou.

A pokud ja vim, tak tyhle sviti jakmile je tel aktivovanej (neuspanej), porad. Nejedna se o low end, jsou i na L1520. Jsou od sebe dost daleko aby je stiskl kdokoliv, snad i slon.

Ja fakt nechapu o co vam vlastne jde :-) Nebo jsem neco zasadniho prehlidnul???
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BOPA: Mám to v settings menu. Zbytek kdyžtak v poště.
    BOPA
    BOPA --- ---
    ELHO_CID: ahaaaa, a to jde ??? Mám fitbit Surge HR.... A nějak jsme nepřišel na to, jak to přehodit
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BOPA: Něco na tom možná bude, já Fitbit Surge musel přepnout na bluetooth classic, aby se mi domluvil. Ale pak to fungovalo, tak jsem to dál neřešil.
    BOPA
    BOPA --- ---
    DAN_F: Ahoj. ano, telefon podporuje 4.0 - už jako základ.... ale někde jsem slyšel, že po aktualizaci na DENIM to degradovali na 3.0.... ale nevím, jak to ověřit :-(
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    "We’ve heard feedback about the consistency of menus within Windows 10, so we’ve made some changes to improve these and give them a modern look at and feel."
    Já nevim no, tohle řeší až na základě feedbacku a samotné je jinak nenapadlo že mít v operačním systému 7 různě vypadajících kontextových nabídek není vůbec cool.
    https://db.tt/dkAk2sDd
    BOPA
    BOPA --- ---
    Hojas.. Hledal jsem asi blbe.. Ale...
    Lumia 1020, aktualizace Denim... Jalou to verzi Bluetooth ??? Snazim se propojit sportovni naramek a ten podporuje jen BT 4.0.. A ja mam pocit, ze to nemohu sparovat prave kfuli tomu BT... Nejake rady ?? Diky
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Tak neumí, ale mohla by :) Respektive technicky tomu nic nebrání, ale pochybuju že zrovna tohle bude MS řešit. Každopádně ano, každý má naučené nějaké svoje návyky a je vždycky opruz když človka nutí k tomu je měnit, takže rozumím. Co jsem se snažil sdělit, že ani absence senzorových tlačítek, ani použití polykarbonátu nemusí být nutně v rozporu s hi-end telefonem nebo "vlajkovou lodí". Bohužel to co vydíme na těch renderech (ať už jsou oficiální nebo ne) a současný stav W10 jsou však s tím v rozporu dost a myslím že než provedu update, nějakou dobu si počkám.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: jeste k tem on-screen - u senzorovych tlacitek na mnohych Lumia telefonu funguje, ze se tlactko zmackne, kdyz na nej najedu z boku nebo ze spoda. Preferuji treba najeti na Back nez presne tapnuti.
    HTC 8X toto neumelo a dost me to stvalo, kdyz predchozi Lumia 800 to davala a nasledujici Lumia 925 take.

Nevidel jsem, ze by toto nektera on-screen tlacitka umela!
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ADAMFC:
    – Proto píšu že můžeš. Ale nemusíš :) Dokonce si můžeš vybrat jestli dovolíš aplikacím jako třeba video lištu automaticky skrývat, nebo jestli bude pořád viditelná. Taky jsem telefon s Windows bez kapacitních tlačítek nechtěl, pak jsem u něj shodou okolností skončil a i s tou retardovanou optimalizací některých aplikací je to úplně v pohodě.
    – Však jestli se jim to nějakým zázrakem podaří smysluplně dodělat, budeš mít nejspíš na výběr hromadu nejrůznějších zařízení od celé řady výrobců. Z toho co jsem zatím viděl poslední buildy to sice moc nevypadá, ale tak i desktopové osmičky se jim podařilo většině OEM vnutit a byl to podobný nedodělek :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DAN_F:
    - ad skrytí tlačítek - proč bych hergot chtěl skrýt tlačítko zpět? To je něco, co mě nejvíc sere na iOS - neni tam neustále někde "zpět" a musim u každá aplikace kutit, jak se to jako dělá.
    - ad HW button - Windows button
    - design - ty to nepovažuješ za podstatné, já jo. Lidi maj preference. A proto bych byl rád, kdybych si moh vybrat. Ne, že to budou mít všechny telephony stejně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam