• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MOPIK: a da se natrvalo schovat tlacitko LUPY? to bych uvital predevsim..
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    HAWLIS: ono pri prvnim schovani listy s tlacitky wp pisou jak zpet, ja osobne mam nastaveno tak , ze mam listu na pevno s tlacitkem dolu kdyz ji chci schovat rucne.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    se zájmem sem pozoroval diskusi o tlačítkách a vlastně náhodou byl dneska v prodejně vodafonu a vedle sebe tam měli jednu lumii s a jednu bez tlačítek, takže jsem tu bez talčítek chvíli potrápil a dostal se do menu her. tedy xbox nebo co.. tlačítka zmizela z displaye a já nebyl s to se dostat kamkoliv jinam z toho menu než zapnout hry. pan prodavač chvíli nevedel co dělat a vlastně ani sám nedokázal popsat, jak se mu podarilo skočit někam zpět.... no vtipný.. takže moje první zkušenost z onscreen tlačítky negativní a nechci...
    na prvním WP co jsem měl (tuším označení 710) byly tlačítak HW a to nafér, vystouplá a musela se mačkat. dost mi dalo zabrat se na ta dotyková HW tlačítka přeučit a dlouho sem si stejskal :)
    takže tak pár slov do pranice :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STEMBUS: Ale tak to skutečné fyzické HW tlačítko má svoje výhody a dokážu pochopit že to někomu může vyhovovat a třeba odstranění spoušti fotoaparátu u levnějších telefonů MS sebralo velkou konkurenční výhodu. Nicméně ta všeobecně rozšířená fixace na dedikovaná senzorová tlačítka je bizarní :)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ADAMFC: tak ještě, že tam nechceš tohle, že si jen středně zpátečnickej :D

WAR_TIN
    WAR_TIN --- ---
    cau nevite nekdo jak se dela pics recover u lumie 640 ? jelikoz to nepripoji sd kartu jako disk tak nevim...
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    Tak jste si to vyříkali a asi popojedeme.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: sorry hele, ale to je bolestivý. Ty z tohohle:

a) nechci tlačítka na displayi
    b) chtěl bych klasickej čudl ve středu

nevyvodíš, o čem mluvim?

Takže tohle je moje preference:

ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    Cemu ty vlastne rikas hw tlacitka? To bude asi zakladni problem.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: celou dobu tu píšu, že je to každýho věc a preference. Moje preference je mít HW tlačítka na přední straně a ne ty na displeji. Uved jsem proč. Těch důvodů sem uved několik a až na jeden si všechny uznal. Ty si do toho začal montovat tlačítka na straně (zjevně proto, že si nepochopil, o jakym tlačítku mluvim. A usuzuju, že si ani telefon s tim přednim normálnim tlačítkem neměl).

WP jsem si pořídil hned jak vyšel. Od tý doby jsem měl telefonů s WP pět. Od tří různejch výrobců. Moje preference vycházej z mojí zkušenosti a co mi nejvíc vyhovovalo. Že ty to nechápeš, to rozhodně neni muj problém.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    Tobe dosly argumenty, pocitam. Takze se vymlouvas a snazis se zmenit nebo zlehcit to co jsi tvrdil driv, ale nejde ti to.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: to byl jen jeden z příkladů. Ty budeš ajťák, počítam. "Já to dělam takhle, takže nechápu, proč by to ostatní měli dělat jinak".
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    Kdybych nechtel pochopit, tak se neptam.

Chapu teda uz asi, ze tobe se nechce mackat cudlik na boku, radsi bys mackal cudlik na predni strane. To je proto, abys nemusel vzit telefon do ruky, kdyz ho chces probudit. Jako nechci ti nic vnucovat, ale me prijde, ze stisknout telefon mezi palec a ukazovacek a tim to tlacitko na boku zmacknout uz je skoro to samy jako klepnout ukazovackem 2x na display. Ale to uz si srovnej sam.

MOPIK:
    Pockat pockat..jakej je rozdil....ahaaaaa, ten zakopanej pes je v tom, ze tlacitka se presunuly asi o 1cm, mozna ani ne? Nebo ze jsou SOUCASTI displaye, zatimco driv byly sice taky dotykovy, ale mimo display? Tvl neni to uplne jedno?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: Lumia 532 je dobry lowend, ale nema tlacitko na fotak. To uz ted nedavaji skoro nikam.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    VECTOR: co me napada, jeste hardware spoust fotoaparatu. jak tak koukam na fotky telefonu, zas jsem nasranej na microsoft, ze tenhle pozadavek zrusil..
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Prochazim katalogy eshopu a mam v tom trochu zmatek, resp. orientuju se jen v tech nejvyssich modelech.

Jakou lumii byste koupili s pokud mozno co nejnizsi cenou, dual sim nepotreba, obrazovka by mela byt normalni, teda min nez 5 palcu, a telefon sviznej?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: vzhledem k tomu, jak je aktualne Win10 Mobile pomaly a plny nepochopitelneho UX, tak bych SW tlacitka povazoval za jeste velmi male zlo, ktere prekousnu.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    navic se proste nemuzu zbavit dojmu lacinosti , uz jen tim ze Lumia vzdy tlacitka hardwarova meli jen u vyssi tridy ( 8x0 a výš ) ale mam 730 a je fakt , že občas telefon chytnu za tu nesmyslnou plošku pod displayem s pocitem, že tam nic nezmacknu.. ale vypada to proste blbe.

tohle je proste praktickej a peknej design, kteremu podle me neni co vytknout.
    http://www.czc.cz/2u75qben8ksqd354j1jakgbr4g_m/obrazek

ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: když nechceš, tak nechápej. Na půlku věcí sis evidentně odpověděl sám.

b) jak myslíš
    c) to je přesně, o čem sem mluvil - vyhovovalo by mi HW tlačítko windows na přední straně telefonu. Ne, to na straně neni odpověď, protože má úplně jinou funkci. Mam ti to namalovat?!
    e) a to mi na tom přesně vadí. Proč musim mačkat nějaký tlačítko na straně. Já to řešim klepánim na display. Kdyby to tu funkci nemělo, tak mi to vadí. Je to ve spojení s C). Telefon mi často leží na stole a chci ho jen rozsvítit. Tim tlačítkem na straně to nerozsvěcim, protože bych to musel brát do ruky.

Už to chápeš?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    Ja ti fakt prestal rozumet, uz asi uplne...
    Rikas: "Já mluvim čistě o tom Windows tlačítku. Ne o tom zbytku"

Ale podivam se na zacatek a vidim: "ty display tlačítka, to je mor. Řikam si, že si počkam na 950, ale tohle mě teda pěkně sere." --coz teda neni jedno tlacitko, ale vsechny co jsou pod displayem...tak jak to je, co ti vlastne vadi?

a) pozice - zasírá to display. Je to zbytečně vysoko. Společně s velikostí to neni zrovna supr kombinace
    -- jasan, to nemusi kazdymu vyhovovat, podle me prkotina, ale co uz.

b) velikost - malinkatý pro moje prsty
    -- nesmysl, jakkoliv velky prsty na tyhle dotykovy tlacitka jsou v pohode. Jsou od sebe tak daleko, ze to jde klidne mackat curakem :-)

c) vadí mi absence klasickýho čudliku, kterej ten telefon nastartuje. To už teda mam u 925 a dá se s tim žít, ale rozhodně bych HW tlačítko uvítal
    -- HW tlasitko je prece na boku, nebo jsi tim myslel neco jinyho? Co presne?

d) design - vypadá to jako droid
    -- jasan, to nemusi kazdymu vyhovovat, podle me prkotina, ale co uz.

e) jsou vidět při zhasnutym displayi? Pokud ne, tak nic neodliší Windows telefon od toho zbytku
    -- jsou videt jakmile stisknes hw tlacitko na boku abys usnutej tel probudil, staci to tak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam