• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj, mel jste nekdo nekdy nejaky problemy s touch displayem/tlacitkama? Na me L1520 se posledni dobou casto stava, ze nelze nic zmacknout na displayi, obraz se trepe jak pri zemetreseni, samo od sebe se spousti hlasovy ovladani/hledani (Cortana asi). Pomuze jen HW tlacitkem na boku zamknout a zas odemknout. Tipuju to na zavadu toho tlacitka pod displayem - lupa, ale radsi se zeptam.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    GILDARIUS: podle mě je to hodně dobrý. Já už počítač stejně nepoužívam skoro na nic jinýho, než na kancelářský voloviny, internet a video. Takže bych se nedivil, kdyby mi nakonec stačil telefon :)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Co si myslíte o tom continuu? imo to je super nápad, konečně nějakej aspoň trochu inovativní nápad... Aspoň využijou smysluplně ty osmi jádra :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows 10 Mobile dorazi na telefony v prosinci, udajne
    Windows 10 Mobile Coming To Existing Devices In December
    https://www.thurrott.com/...dows-phone/6689/windows-10-mobile-coming-to-existing-devices-in-december
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DAN_F: Ale tak jo, Panos "I know that I'm overtime and I don't care" nakonec docela dobrý.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NIXX: Apple keynote jsem neviděl pár let a tohle poslouchám jen na půl ucha, ale tenhle způsob prezentace je mi dost nesympatickej. Hlavně ten týpek co prezentoval Continuum byl děsnej... Holt jiná kultura.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NIXX: Málo "amazing" a "unmatched" :)
    ABNORMAL
    ABNORMAL --- ---
    Staci to umet prodat :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    MOPIK: zdá se to jenom mně anebo je to Apple keynote s nahrazenými klíčovými slovy za ta z MS světa? Ta dikce, ty slovní obraty, ten tón hlasu... jako bych slyšel Jobse nebo Cooka. "This is the greatest game controller anyone has ever created" :D
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Tak dneska ve 4 :)
    We have some exciting news to share about Windows 10 devices
    http://www.microsoft.com/october2015event/en-gb
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Dá se nějakým způsobem nastavit, aby se mi kontakty synchronizovaly do dvou různých účtů (např. Google a Microsoft)?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Provedl jsem aktualizaci na Windows 10 Mobile (10.0.10536.1004) a nikde v nastavení nemůžu najít, jak nastavit dolní lištu s tlačítky tak, abych ji mohl skrýt ručně. Nebo to už nejde?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    KEJML: To bych ještě bral, ale už vůbec nechápu, že nezobrazujou status GPS (uměj zobrazovat jen status WiFi a mobile). Přitom v programu to umí ukazovat status všeho. Na dlaždici jen těch dvou věcí. Tak nevím, jestli jsou všichni programátoři tak hloupí, nebo jestli jim to WP API jen neumožňuje... :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    MYKEZ: 1) Dlaždice bohužel nemohou na kliknutí reagovat jinak, než otevřením příslušné aplikace, pokud se nepletu, čili to zřejmě v aktuálním systému nejde

Ovládání hlasem nepoužívám, takže o tom toho moc nevím, Bing pokud vím z hlavního tlačítka vystrnadit nejde (mimo toho přepnutí do ruštiny)
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    KEJML: Jo tohle... S tim souhlasím, že je to na pikaču.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Ahoj, přesedlal jsem na WP a zatim mám smíšený pocity. Celkově je to moc pěkný, ale neuvěřitelně mě štve několik věcí. Jde s tím něco dělat?

1) Vážně neexistuje widget (nebo v řeči WP dlaždice, kterou bych měl na homescreenu), kterej by zároveň ukazoval status wifi, gps a podobně a zároveň by šlo jedním kliknutím ty zařízení vypínat a zapínat? Connectivity appky ze Storu nesplňujou ani jedno...
    2) Cortana nefunguje pokud mám vypnutý GPS... Nebo zvolenou lokaci na ČR.
    3) Proč proboha nejde diktovat (místo klávesnice) v libovolným textovým poli? Hlas jde afaik použít jen v tom default search dialogu, ale jinde (při hledání v menu, psaní mailu v prohlížeči, atd.) ne.
    4) Vyhledávání jen přes Bing (našel jsem fix s nastavením ruštiny, pokud chci Google, nejde to jinak?)...

Hledal jsem, jak se těmhle problémům vyhnout, ale nenašel jsem, Hledám špatně, nebo to fakt nejde? Díky moc :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DIMOUSE: ad 7) Třeba to, že nejde změnit výchozí prohlížeč. Kdyby člověk chtěl opustit IE, tak má teď prakticky smůlu. Může si sice nainstalovat i alternativy, ale odkazy ze všech aplikací se furt otevírají v IE.
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    TOOMIX:

Tedy za mě asi takto:

Mám Lumia 630 dual sim, Windows 10 Mobile, build 10.0.10536.1004, 512 MM Ram a zatím se neseká. Pravdou je že je to v rámci Insider Prewiev, takže na začátku byli malé porodní bolesti.

1) různé vyzvánění pro každou sim zvlášť (v miui řešeno pomocí DualSimRingtone app)
    - zatim neni, to mě taky štve.
    Teda nastavit pro SMS na každou simku lze a funguje. U telefonu to nastavit také lze, ale zatím nefunguje.
    2) automatické nahrávání všech hovorů
    - automatické nahrávání už by mělo být v novém buildu.
    3) možnost připojit flash disk
    - Na tom by se mělo pracovat, dle nové položky z-storage
    4) dost aplikací, které se pro WP prostě nedělají a pro Android ano (například bankovnictví)
    - S tím nic nenaděláš, dokud se nebudeš vztekat dostatečně nahlas. A zrovna bankovnictví je pokryto docela dobře, ale je spousta služeb které nejsou, to je fakt.
    5) pro rozsvícení "baterky" potřebuju další aplikaci, systémově to nejde
    - V notifikačním centru už baterka je, pokud jí podporuje daný model.
    6) chybí záznamník
    - na to jsou docela funkční aplikace... např.: Hlasový záznam od MS
    7) nelze nastavit výchozí aplikace
    - nevím kdy bych to potřeboval, ale jistě mi to někdo přiblíží více.
    8) pokud mám u kontaktu zadanou společnost a dotyčný mi volá, vidím jen jméno, takže mi trvá, než si uvědomim, z jaký firmy je.
    - Co vim, tak už to někdo řešil v Insider programu. Ale faktem je že to je druhá věc která je na pytel.
    9) dementní zapínání foťáku (stáhnout roletu a kliknout na Fotoaparát)
    a u androidu je to jak? už jsem dlouho neměl žádný v ruce, ale co si pamatuju tak jsem musel aplikaci stejně zapnout poklikáním na ikonku.
    10) v systémových ikonách dole je lupa pro vyhledávání, která automaticky navádí na Bing. Pokud má aplikace také vlastní vyhledávání (třeba MSN počasí), má vlastní lupu, a člověk musí přemýšlet, kterou musí zmáčknout
    - To je tlačítko které nepoužívám.
    11) navigace se někdy sekne a pomůže jen restart telefonu. Je jedno, jestli to jsou Mapy.cz, Sygic nebo Here Drive+, všude to blbne stejně
    - S HERE Drive jsem s tím problém zatím neměl.
    12) na procházení souborů bylo nutné nainstalovat aplikaci
    Už je v sestavení "průzkumník souborů".
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PIKAPRD: Minimálně přinesou baterku jako volitelný toggle přímo v Action center :)
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    TOOMIX: Je pravda že třebá má Lumia 830 má hardwarové tlačítko fotoaparátu, takže velké plus.
    11) se mi nikdy nestalo :/
    A zase doinstalování některých aplikacích ručně jako třeba baterku či appku na procházení souboru neberu jako mínus.
    Ale jinak tě docela chápu, uvidíme co přinesou 10ky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam