NECROMAN: Já jsem na začátku hodně váhal kudy se vydat a ještě rok zpátky to vypadalo, že MS tvrdil že WinJS a C#/XAML jsou rovnocenný přístupy, sám MS v tom prý loni psal naprostou většinu svejch aplikací pro WP, atd. Porovnal jsem si ukázkovej projekt s pivotem na obou platformách a ten kód ve WinJS mi byl na první pohled sympatičtější. Navíc v Blendu to vypadalo cool, protože ten přímo dokázal spustit ten javascript a tedy se dalo vyvíjet aniž by člověk compiloval celou aplikaci a posílal ji do telefonu (případně emulátoru, ke kterýmu ale já přístup nemám, neb nemám Windows Pro :/ ), leč pak jsem zjistil, že to zas tak skvěle nefunguje a navíc v Blendu 2015 tu podporu pro WinJS projekty úplně vyhodili... A jak už jsem psal, celkově jsem z toho trochu v rozpacích. Ten základ vývoje podle mne není udělanej vůbec špatně, ale praktický provedení dost kulhá...
Ty svoje dotazy na XAML časem nějak stručně sepíšu a budu rád, pokud mina ně ty, nebo kdokoli další, dáte aspoň rychlý odpovědi...