ADAMFC: My jedem na Windows :) Každopádně ty kruhové avatar ikony budou nejspíš důsledek snahy o jednoznačné odlišení avatarů od ostatních podobných grafických prvků – fotek, čtvercových tlačítek apod. Co se týče dlaždice lidé, tak mě klidně opravte ale zrovna tam, krom poměrně zbytečného animovaného efektu, nemají moc žádnou funkci – tudíž nemám asi problém si tu dlaždici dát malou, se statickou ikonou. Ne že bych měl potřebu se MS zastávat pokud jde o současný vývoj jejich designu (koneckonců pořád opakuju že Belfiore už by to neměl dělat), ale zrovna kruhové avatary jsou jeden z těch nejmenších problémů (jsou-li vůbec problém).
Mnohem horší ovšem je, že v současném nejnovějším insider buildu W10 na desktopu mám půl roku od vydání pořád prohlížeč obrázků a fotografií v nezměněném designu Win7, že hlášky firewallu na mě pořád vyskakují v designu Windows Vista, že Poznámkový blok má pořád stejnou ikonu jako ve Windows XP a chybu jako ve Windows 2000. Hodiny a kalendář v Systray jsou funkčně horší než ve W7, okna nemají konstantní výšku horní lišty, v navigaci napříč systémem existují asi tak 3 možnosti umístění tlačítka zpět, implementace perverzních hamburgerů se vyskytuje minimálně ve dvou (a možná i víc) značně odlišných mutacích a u ikonografie své nejnovější a nejmodernější aplikace pro přehrávání hudebního obsahu nebyli schopní přijít s ničím více relevantním, než je gramodeska (ono se to může zdát jako prkotina, ale je to slabý a zavádějící design) a takhle bych mohl pokračovat ještě dost dlouho. Na první pohled všechno vypadá O. K., jako designový koncept v pohodě, ale jako finální produkt je to neuvěřitelný úlet. A záměrně se vyhýbám problémům týkajících se funkčností, stability a kompatibility. Na OS X se pořád nevracím, ale doufal jsem že už nebudu muset pořád koukat na to dvatisíceněcorádobyOSX10.1 prostředí :)