• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DIMOUSE: nedaj
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    Hele mozna už se to resilo, ale dají se nastavit ruzna vyzvaneni pro každou sim zvlášť? U dualsim.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak právě díky tomuto jde nahradit vyzvánění a snadno nastavit vyzvánění pro jednotlivé systémy individuálně (Přidáno v 8.1)

    Kromě tohoto, vám také zkusím ušetřít práci:
    - je tam gain při opakování. Pro Alarm a zvonění je tedy vhodné zvolit adekvátní délku. Při krátkém zvonění bude příliš hlasité, při dlouhém zvonění je šance, že ho neuslyšíte.
    - Hlasitost je velmi věrná Audacity. Když tvoříte vyzvánění můžete je ztlumovat a WM to bude respektovat
    - Vytvořte si tiché vyzvánění pro systémy kde chcete jenom vibrace.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Přiliš to zkracujete. DB vyzvánění se musí někdy vytvořit, také se musí zajistit, že vyzvánění je ve formátu co telefon přehraje.

    Oboje snadno a důsledně zajistí tento systém. Nestane se pak to, že ringtone nezvoní protože se mu změnil příznak na SD kartě, nebo v paměti jako je to u Android.

    Nicméně chápu tu emocionální reakci - když jsem to poprvé zjišťoval měl jsem podobnou.
    Je to ale jenom klasická ventilace a nedělejte z toho velké závěry.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    BOPA: Tak to bych ani nechtěl, protože to by pak byl droid. Já od telefonu chci, aby tam byla vlastně minimální možná customizace ze strany uživatele. Čim míň možný customizace, tim vyšší pravděpodobnost, že bude stabilní systém.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    BOPA: To moc nečekej. Jádro systému je stejné, ale opravdu jen jádro. V zásadě to, co mají třeba IoT zařízení k dispozici, to je tak nějak ten společný základ všem zařízením s W10 (plus mínus, někdo znalejší třeba dodá detaily).
    BOPA
    BOPA --- ---
    MCKIDNEY: tak s tímhle jsem ve WIN 10 (tudíž vlastně jako PC) opravdu nepočítal a nečekal jsem to.... Fakt jsem si myslel, že už systém W10 bude fungovat jako PC....
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BOPA: To tak bylo vždy, Ringtones se registrují při přesunutí z PC do Mobilu.
    Nemužeš je ani přesunout v rámci telefonu, když je na PC
    BOPA
    BOPA --- ---
    BOPA: Jo ahááááááá
    1. je třeba to vyzvánění z telefonu komplet vymazat (kopíroval jsem to z One Drive přímo v telefonu) a
    2. nakopírovat to tam z PC - no tak to si fakt dělají prdel :-)))))))
    BOPA
    BOPA --- ---
    Mně snad mrskne.... když jsem udělal obnovu z 8.1 na 950Xl - vše bylo fcelku OK - zůstaly i vyzváněcí tony - sce jsem je musel zase přiřadit ručně, ale byly tam... teď jsem z "nudy" udělal HARD RESET a šel do čistého továrního nastavení a doinstaloval jsem si jen věci, co jsem používal poslední dobu, celé si to překopal... A do složky vyzváněcí melodie jsem si uložil co jsem potřeboval - ale ani za prase nejsem schopen nikde to vyzvánění pod aplikacemi najít... tzn ani default zvonění nemohu změnit na svoje vlastní... před tím HR jsem je tam viděl, všechno fungovalo... DOPR... Jak jsem psal - začínám být lehce nervózně nasrán :-(
    BOPA
    BOPA --- ---
    DIM_: O2 - a včera taky proběhl update Firmware....
    včera ještě před update - po 11 minutovém hovoru byl telefon dost zahřátý... Zatím stále mohu říci, že se jedná o "jednodenní SMARTPHONE" - což mně dost štve - předpokládáal jsem s vlajkovou lodí a silnou baterií minimálně 2 dny, v lepším případě 3 dny...
    Jsem WIN fanda, spoustu věcí dokážu sám před sebou omluvit, ale trochu mi to nadšení začíná opadávat... :-(
    BOPA
    BOPA --- ---
    DIM_: O2 - a včera taky proběhl update Firmware....
    včera ještě před update - po 11 minutovém hovoru byl telefon dost zahřátý... Zatím stále mohu říci, že se jedná o "jednodenní SMARTPHONE" - což mně dost štve - předpokládáal jsem s vlajkovou lodí a silnou baterií minimálně 2 dny, v lepším případě 3 dny...
    Jsem WIN fanda, spoustu věcí dokážu sám před sebou omluvit, ale trochu mi to nadšení začíná opadávat... :-(
    DIM_
    DIM_ --- ---
    BOPA: Jakyho mas operatora?
    viz https://wmmania.cz/...-950-xl-vsechny-zasadni-problemy-odstraneny/?utm_source=rss&utm_medium=referal
    (Vodafone prej fixed)

    Ja furt nevim, jestli si to taky koupit (950)...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DAN_F: To já vim, že jedete na Windows, ale ten vliv tam prostě je. Bohužel
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ADAMFC: My jedem na Windows :) Každopádně ty kruhové avatar ikony budou nejspíš důsledek snahy o jednoznačné odlišení avatarů od ostatních podobných grafických prvků – fotek, čtvercových tlačítek apod. Co se týče dlaždice lidé, tak mě klidně opravte ale zrovna tam, krom poměrně zbytečného animovaného efektu, nemají moc žádnou funkci – tudíž nemám asi problém si tu dlaždici dát malou, se statickou ikonou. Ne že bych měl potřebu se MS zastávat pokud jde o současný vývoj jejich designu (koneckonců pořád opakuju že Belfiore už by to neměl dělat), ale zrovna kruhové avatary jsou jeden z těch nejmenších problémů (jsou-li vůbec problém).

    Mnohem horší ovšem je, že v současném nejnovějším insider buildu W10 na desktopu mám půl roku od vydání pořád prohlížeč obrázků a fotografií v nezměněném designu Win7, že hlášky firewallu na mě pořád vyskakují v designu Windows Vista, že Poznámkový blok má pořád stejnou ikonu jako ve Windows XP a chybu jako ve Windows 2000. Hodiny a kalendář v Systray jsou funkčně horší než ve W7, okna nemají konstantní výšku horní lišty, v navigaci napříč systémem existují asi tak 3 možnosti umístění tlačítka zpět, implementace perverzních hamburgerů se vyskytuje minimálně ve dvou (a možná i víc) značně odlišných mutacích a u ikonografie své nejnovější a nejmodernější aplikace pro přehrávání hudebního obsahu nebyli schopní přijít s ničím více relevantním, než je gramodeska (ono se to může zdát jako prkotina, ale je to slabý a zavádějící design) a takhle bych mohl pokračovat ještě dost dlouho. Na první pohled všechno vypadá O. K., jako designový koncept v pohodě, ale jako finální produkt je to neuvěřitelný úlet. A záměrně se vyhýbám problémům týkajících se funkčností, stability a kompatibility. Na OS X se pořád nevracím, ale doufal jsem že už nebudu muset pořád koukat na to dvatisíceněcorádobyOSX10.1 prostředí :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    KEJML: To je hlavní důvod, proč nemam rád Apple - jejich design, kterej cpou skrze designéry dál. Každej cool designér má Apple. A Apple je nejlepší, takže proč by ten design nemohli aplikovat i jinde. Apple má všechno v kroužcích, tak to budeme mít taky.

    Přitom máš čtvercový dlaždice, takže kruhem akorát ubíráš prostor.
    BOPA
    BOPA --- ---
    MCKIDNEY: 2 dny bez nějaké práce jo... Ale v pracovním tempu fakt max den....
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Právě, Lumia 1520 má doslova 2x větší kapacitu baterky a o 2 generace novější chipset co je výkonější (Výsledkem je menší spotřeba) a dokonce i méně náročný (Opět menší spotřeba).

    1520 jsem neměl možnost vyzkoušet, ale věřím že na 8.1 přežila Samsung Note 4 i s rezervou :)
    Od takového telefonu je rozumné očekávat 2 dny
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MCKIDNEY: Me Lumia 1520 s Windows 10 Mobile vydrzi v pohode dva dny, ale ta byla drzak i s WP8.1.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BOPA: Tak třeba to vyzvánění znamená předělat přístup k oznámení jako takovým.
    Ne že by to nešlo, ale je to z pohledu architekta dost velký zásah - pokud to tak nenavrhneš od začátku, tak výsledek bude pomalý a náročný na HW. Jeden z důvodů pro Android sucks.

    Proto mám rád Windows Phone 8 a následně i 8.1.
    Lidem by mělo přijít divné, že 820 s s baterii na cca 60% původní kapacity vydrží déle než Samsung S4 s větší baterií. (Při normální práci dám 1.5 dne a 2 o víkendu)

    Jestli 950 XL dá s obtížema 2 dny - tak jsem fakt zvědavý zda to někdy odladí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam