• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    STARE_CASY: napsat dobry planovac opravdu neni jen o tom dat tam dva TextBoxy From a To a tlacitko Najit spoj, ktery najde spojeni na backendu :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    NECROMAN: ale ten plánovač stejně potřebuje připojení k internetu, ergo evidetně se ty data musejí odesílat k vám do seznamu a tam zpracovat, tak proč to spojení tedy nezpracujete na serverové straně? Data pro dopravu přeci máte.
    B3DA
    B3DA --- ---
    NECROMAN: taky tomu moc nerozumim, nehlede na to ze treba tohle je docela dobra nahrada za Pubtran, ktera ma ta data legalni a tadyto se dokonce tvari jako od chapsu a je to free.
    Mohl bys to prosim trosku rozvest?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NECROMAN: jasne, ale vy mate origialni data od chapsu (random google viz napr. http://www.novinky.cz/internet-a-pc/373888-seznam-vyhral-u-us-spor-o-pristup-k-jizdnim-radum.html ) a ve webove verzi to funguje, proto absolutne nerozumim odkazu na Pubtran a obecne problemu.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: vetsina techto vyhledavacu pouziva nejaka nelicensovana data a to si nemuzeme dovolit. Neni to jen tak pridat vyhledavani spoju do aplikace, jak by se mohlo zdat.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NECROMAN: tomu moc nerozumim, proc potrebujete Pubtran? na WP je spousta vyhledavacu na bazi IDOSu, ja aktualne pouzivam "MHD Praha", protoze ma nejvic "clean" design a jednoduche pouziti. Nicmene, zdrojova data by mela byt strojove citelna, nebo se da vyuzit vyhledavani googlu.

    Dalsi moje pripominka je, mapy.cz jsou grafikou naprosto super, planovani cesty taky. Bylo by fajn, kdyby offline mapy obsahovaly i tu "rozsirenou" evropu, zejmena Izrael. Plus rozdelit GB+Irsko na dve entity, a to GB a Irsko.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: pravdou je, ze ta funkce je planovana. Problem u WP verze je ten, ze nemame zatim Pubtran na teto platforme. iOS i Android ho uz ma a planovani v Mapy.cz tak z nej muze snadno vychazet.

    Kazdopadne verze pro WP8.1 se ted bude rozvijet jiz jen minimalne, maximalne nove podklady a bugfixy. Zaciname ted s verzi pro Windows 10 a ta par mesicu zabere.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NECROMAN: to ja nevim, nejak jsem predpokladal, ze to bude standardni funkce, kdyz kliknu na zastavku autobusu, vidim co tam jede za linky MHD, kliknu planovat cestu, a ono me to najednou chce navigovat autem.
    jsem myslel ze seznam uz ty soudni spory s MD a Idosem vyhral, tak by to mohlo fungovat .)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: to neumelo ani drive, ne?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Asi na padesatej pokus jsem konecne stahnul offline mapy pro CR v tech novych Mapy.cz. Nicmenej este prvni poznatek v online mapach - neumi to vyhledavat MHD spojeni :(
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Nevite prosim jak otevrit ve WP 8.1 soubor .txt s kodovanim UTF-8 tak, aby sla normalne diakritika? Pouzivam na iPadu appku, ktara koduje jen v UTF-8 a kdyz soubory synchronizuju pres Dropbox do telefonu, tak ten vsechny textove soubory otevira ve wordu, ktery ma asi nejaky ISO a diakritiku zkurvi.
    Pritom v Dropboxu se soubory zobrazi spravne, ale nejdou pro zmenu editovat. Zacarovanej kruh tohleto.. To sdileni souboru napric appkama nema WP vubec dobre poreseny :(
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KULA: mne na 920 W10 taky fungovaly totalne priserne, neslo ani zadat pin. nainstaluj tam zpet 8.1 a bude to fungovat skvele .)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    GILDARIUS: já sem právě taky konzerva, proto pro mě bylo hrozně těžký si koupit nokii
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    ADAMFC: já jsem konrzevativní člověk, krom jednoho siemensu jsem měl vždy nokii tak jí chci mít zase :-) kdyby je dělali někde v evropě tak bych neměl problem si i připlatit
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    GILDARIUS: já bych právě rád, kdyby to udělal MS - kvůli značce. Už se chci tý Nokie zbavit. Moje první a poslední Nokia
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    ADAMFC: to jsme dva co by to chtěli :) mám 640, 650 vypadá lépe ale nijak mě ničím nezaujala, je to prostě bída.. docela se těším jestli nokia udělá ten svůj nový mobil s WP, od toho bych asi šel, už jen kvůli značce...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    GILDARIUS: já bych chtěl hlavně normální telefon, co má tak 5" max displej a normálně maká. Něco na úrovni 850, kterou stahli.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    https://wmmania.cz/...-elite-x3-prvni-informace-o-spickove-vybavenem-phabletu-specifikace-fotografie

    Docela slušný dělo, co mě zaujalo jsou 4GB RAM a pravděpodovně dokovací piny :-O to jsem u mobilu hodně dlouho neviděl
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MCKIDNEY: Já v prosinci udělal refresh do továrního nastavení a pak rovnou stáhl tech preview přes insider. Na L1020. Jsem ve slow ringu, kde od té doby byly 3 buildy. Všechny byly přinejmenším použitelné. Ten třetí má někdy velké lagy, ale zatím mi nic zásadního nespadlo. Výpadek komunikace jsem pozoroval naposledy před novým rokem.
    Možná mám jen štěstí, ale mě insider za těch pár novinek jako je lepší navigace a wordflow klávesnice stojí.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Download Windows Phone Recovery Tool by Microsoft
    http://windows-phone-recovery-tool.software.informer.com/download/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ELHO_CID: Všechny 3 buildy na 820 i 920 byly přímo nestabilní.
    Docházelo k restartu radia a k tomu občas vůbec nenastartovalo (Měl jsi telefon v offline modu do restartu)
    Instalovali se aktualizace a rozbili vše krom telefonování do restartu (Dokonce i když jsem nechal zapnutý auto-restart při updates)

    Pomalost a padání individuální aplikací (Outlook, Internet Explorer, Mapy.cz atd) jsem ani neřešil, to se dalo čekat.

    KULA: Udělej - reflashni to zpět na CYAN a tam to nech. Krait ještě nebude historie 2 roky.
    Takže není důvod brečet na featurama W10 (Které zatím nejsou ani moc znatelné)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam