• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    DVEL
    DVEL --- ---
    jj
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DVEL: Aha. Takže prostě bída android obecně
    DVEL
    DVEL --- ---
    ADAMFC: jo tak. Telefon byl levnej, ale s nim jsem byl spokojen - rychlost, baterka.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DVEL: Sem myslel zařízení.. Jde mi o to, že lidi kolem mě na android mrmlaj, ale je to vždycky telefon za 4k. Takže je těžký srovnávat s telefonem za 15..
    DVEL
    DVEL --- ---
    ADAMFC: dost jsem tu zkušenost vytěsnil, ale myslím že to byla 4.4 posléze povýšená na 5.0
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DVEL: Cos měl za droid?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PRAASHEK: Co jsem se díval na grafy tak WP přestal růst když Microsoft koupil Nokii a začal klesat po vydání prvních verzí Windows 10 Mobile.
    DVEL
    DVEL --- ---
    Jeden pohled z druhé strany řeky - po delší době jsem k WP vrátil, protože jsem byl z androidu dost nervní (mimo jiné věci okolo dvou simek). Napadá me jen jedna app co mi chybí, jinak si chrochtám blahem a mám pocity štěstí a radosti. (L 950 a poslední insider W10)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ADAMFC: to asi od té doby, co MS koupil nokia phone. zajímavá strategie
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DIM_: já teda nevim, kde se vzalo, že MS sere na WM
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DIM_: Já bych to tak černě neviděl, jen tento týden vyšly 2 Insider updaty pro Windows 10 Mobile a těch novinek v letním update bude mraky.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DIM_: Já ti rozumím. App gap bych zvládl, kdyby zbytek běhal. Čekal jsem na desítky - něco zlepšily, něco zhoršily... Mam strach, ze AU bude poslední kapka a taky půjdu jinam. Ač se smutkem. WP jsem věřil, ale vydává se směrem, který výhody zahazuje a jinde jiné nepřináší
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Panove, ominuskujte me do bezvedomi, ale jako verny uzivatel mobilnich Windows od verze 5 (cca 10 let? mam pravo na nazor snad) jsem nad tim zlomil hul a poridil konkurenci.
    Priznejte si to taky, ze je to v prdeli a Microsoft na nas kasle (investuje malo), protoze mu to nevydelava a bude vam lip. Po par dnech bez WP mi nejaky veci chybi, ale uz ted citim, ze se nevratim.
    (k WP10 jsem to teda s L920 nedotahl)

    Uplne se cejtim z toho spatne, ale je to jak odpojit nemocnyho cloveka od pristroju.
    RIP WP :/

    Konec vykriku.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: O N9 mi ani nemluv :( pořád mi překvapivě hodně chybí multitasking, od W10M mi chybí ta integrace Facebooku a Twitteru (a dalších věcí) na jednom místě (navíc tam to bylo čitelné i offline, protože se to aktualizovalo průběžně), možnost mít vypnuté/omezené automatické stahování mailů mimo pracovní dobu. Na výběr defaultního kalendáře a defaultní doby pro upozornění taky stále čekám marně... Škoda jen zabugovaného FB klienta (ještě víc jak na Windows) a zastarávajícího browseru.. jinak bych si ji snad začal zase shánět :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Právě v 8.1 zpět znamenalo většinou zpět k předešlému kroku, tzn. třeba návrat do předchozí aplikace, ale někdy znamenal taky "o úroveň výš", což bylo matoucí a třeba u SMS to znamenalo že když mám v action centru víc zpráv a kliknu na jednu, zpět mě nehodí zpátky do action centra ale na Start a já musím jít do zpráv a pak terpve na ty ostatní zprávy. Teď prostě v aplikaci vrací o úroveň výš, pokud člověk není na "top levelu". Přechod mezi SMS a maily otevřenými z AC je tak teď lepší. Nicméně ano, pořád je to rozbité, protože existuje několik úrovní "zpět". To se na N9 nemohlo stát :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    DAN_F: Jasně že lze, ale pohodlný to není plus to je nezvyk. Iron uměl swipe back / forward, což jsem hojně využíval.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Tak jasný, zpět už jsem před tím dělal většinou přes šipku, ale občas mi chybí hlavně vpřed. Mám na to v oblíbenejch scriptlet, kterej vpřed udělá, ale to je v desítkách asi na 6 kliknutí.

    A teda já si na to nová chvování šipky v systému nemůžu nějak zvyknout, nebo ho nedokážu plně pochopit. Dřív, když jsem z jedný aplikace otevřel druhou aplikaci a pak dal zpět, tak jsem se vrátil do původní aplikace. Teď se občas vrátím, ale občas mě to posune zpět jen v rámci tý druhý aplikace na místo, kde jsem byl při jejím předchozím otevření. Zkrátka v osmičkách jsem si byl jistej co se po kliku na šipku stane. Tady občas čekám, kde se vlastně ocitnu.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Zpět se lze vrátit pomocí tlačítka zpět na navigačním panelu. KEJML MS tvrdí že vrátí, ale nejspíš až v AU, každopádně co se týče gest tak souhlasím s ADAMFC – ta šipka zpět mi přijde že dělá menší bordel (mimochodem je na 10 to tlačítko zpět všeobecně lépe implementované), takže doufám že gesta budou volitelná a případně půjdou vypnout.

    HAWLIS: Iron měl dotykový UI?
    ACID
    ACID --- ---
    No, tak zda se ze ucet u googlu diky youtube mam, ikdyz ne gmail, ale pod adresou na seznamu... Synchronizace thunderbird - google kalendar zda se chodi, v telefonu se mi to ale nedari rozchodit v tom smyslu, ze skoncim v nekonecne smycce prihlasovani do toho google uctu.. Vystoupit - nastoupit nepomohlo, ikona na plose je, v nastaveni toho uctu se vyplnily vsechny servery atd, ale pri pokusu o synchronizaci mi vyskoci
    "Pokud chcete na svem telefonu dal pouzivat ucet google, musite k nemu pro Windows Phone povolit pristup."
    Tuknu pripojit, otevre se prihlasovaci stranka, vyplnim jmeno, pak heslo, tuknu prihlasit se, podle vseho prohlaseny je, na strance s dotazem na opravneni k pristupu na mail, kalendar kontakty atd tuknu na povolit, telefon se vrati do mailu, chvili synchronizuje a pak se vraci na zacatek "Pokud chcete na svem telefonu..."

    Neresil jste to nekdo?
    L830, WP8.1
    KEJML
    KEJML --- ---
    ACID: Aha, já jsem si naivně myslel, že kalendář z Outlook.com se dá normálně synchronizovat s Lightningem, leč rychlý Google mi říká, že se asi dá rozběhat jen přístup pouze pro čtení.

    Pokud účet na Google nemáš, tak je to cesta, ale kapku kanón na vrabce. Na druhou stranu nějaký online kalendář asi třeba bude, pokud někdo nepřijde na postup, jak rozbhat v Thunderbirdu ten microsoftí. Navíc ve W10M je opruz, že nejde nastavit výchozí kalendář, takže při vytváření události v telefonu se tam cpe pořád ten navázanej na MS účet (nepřišel jsem na to, jak ho úplně vypnout).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam