• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    KEJML
    KEJML --- ---
    Irituje mne jedna věc v kalendáři ve W10M, ale nenašel jsem na netu nikoho dalšího, komu by to vadilo, tak si říkám,jestlito není ještě nějakej můj bug po upgradu. Používám v kalendáři týdenní pohled a při vytváření nové události mám ve zvyku kliknout na den, kdy chci událost vytvořit a pak kliknout dole v liště na plus pro vytvoření události. Tímhle způsobem se ale událost vytvoří v pondělí týdne, který mám vybraný, ne však ve vybraný den. V měsíčním pohledu to funguje správně a vsadil bych se, že ve WP8 to fungovalo i v týdenním. Mám tenhle problém jen já, nebo je to obecná chyba?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: To sice asi ne, ale to není Windows Hello. Každopádně dementní způsob přihlašování je u L950 to co by mě trápilo asi nejmíň.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Jo máš pravdu, po odeslání jsem to chtěl přepsat, ale lenost převládla :) Jasně, mít jednotnej framework pro biometrický údaje mi smysl dává, ale současný skenování očí v telefonu příliš ne.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Windows Hello ale není to "rozeznávání kamerou", nýbrž bezpečnostní funkce umožňující přihlašování biometrickými údaji místo heslem napříč celým systémem a je jedno jestli používáš čtečku otisků, skener duhovky, nebo Kinect, takže to zas taková blbost není :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    KEJML: částečně máš pravdu, ale líbí se mi ten nápad a věřím, že to můžou vychytat do použitelné míry. za mě to má potenciál.
    ADAMFC: nemusím, ale nějak mě to rušilo, když se mi to nechce dlouhodobě používat a pořád to looking for me.. divný .)
    napadá mě situace, kdy mě bude vyloženě těšit, až to bude šlapat jak má (na můj vkus). a to při řízení v autě když mám telefon na držáku. přibližovat se ksichtem k držáku neni moc praktický a nemuset zadávat pin by bylo fajn.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: Jo, tam je to jasný. Ale nemusíš to rušit
    KEJML
    KEJML --- ---
    Nikdy jsem to neměl šanci vyzkoušet, ale přijde mi celý Windows Hello jako hrozná blbost. Všichni maj spolehlivě fungující čtečky otisků, ale MS se musí odlišit, tak nasadí něco, co funguje dost pofidérně jen proto, aby se odlišil. Přínos mi přijde dost mizivej (jak často při odemykání člověk nemá volný ruce, který stejně většinou na ovládání potřebuje?), což v kombinaci s mizernou spolehlivostí je na nic. Když to funguje jen občas, lidi se na to vykašlou, stejně jako HAWLIS.

    Připomíná mi to probouzení telefonu poklepáním. Předchozí telefon jsem jinak neodemykal, ale u mojí Lumie 640 to funguje nepředvídatelně. Občas to prostě nefunguje na první pokus a nevypozoroval jsem v tom systém. Proto jsem si prostě zvykl probouzet tlačítkem...
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ADAMFC: Na můj vkus je to přiliž blízko u obličeje a například při chůzi když na tebe sviti slunko skrz stromy, tak to ma problem a trvá dlouho. Jak říkám, je to fajn, ale bude mi to vyhovovat až se to trochu vychytá.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: Když si zvykneš dát to do určitý polohy, tak zjistíš, že to reaguje rychlejš, než naťukáš dvě čísla PINu. Ale musíš vychytat tu polohu
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ADAMFC: a odemykas tim ? mě to nejdriv nadchlo, ale abych to pouzival bezne a měl to jako automatický a primární odemykaní, tak by to muselo bejt spolehlivý aspon na 90% a reagovalo to behem max půl vteřiny a to z bezne vzdalenosti ze ktere se na telefon dívám... takže je co zlepšovat. já to dneska vypnul, nesplnuje to, to co popisuju.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: Jo. Jakože mam to zprovozněný. Ale nespolíham se
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Používáte Windows hello?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    tak dneska první shit.. z whatsappu do restartu... hm... tak doufam, že nebude vysoká četnost..
    KEJML
    KEJML --- ---
    TOOMIX: To, že změna v komplexním systému rozbije něco na první pohled úplně jinde se prostě stane, programátoři jsou taky jen lidi. Asi by se nemělo stávat, že se něco rozbije, to se opraví a za měsíc se to stejným způsoben znovu, ale kdo žije v ideálním světě..

    Jednoduše bych se na Insider buildy vykašlal a máš klid.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    já teda se řídim tim, že na to dělat někomu zadarmo beta testera nemam dost času. Takže sem od těchhle buildů úplně upustil a čekam na ofiko verze.

    já to začal pozorovat i na xboxu, kde začali dělat releasy beta verzí a už se dokonce stává, že za to chtěj vývojáři zaplatit - placená beta verze. To mi přijde jako vrchol drzosti
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEJML: Blahove jsem se domnival, ze to, co funguje, na to se nesaha. Ale aby se s kazdou novou verzi sralo neco, co drive fungovalo, na to uz asi nemam chut a ani cas
    KEJML
    KEJML --- ---
    TOOMIX: Celkem jednoduše. Microsoft zjistil, že lidi jsou ochotní jim dělat beta testery zadarmo (ještě nedošel k tomu, že jsou lidi ochotní jim za to i zaplatit, viz současný trendy ve vývoji her), tak toho plně využívá. Prostě ano, vývojový buildy bývaj rozbitý. Osobní zkušenost nemám, takže čerpám jen z dojmů, ale mám občas pocit, že se jim nějaký bugy vracej, což z mýho pohledu značí, že ty procesy tam nemaj úplně nejzdravější, ale tak či tak, jsou to prostě betaverze. Osobně nechápu, proč si to někdo dává na svůj telefon. Kdybych chtěl dělat betatestera, tak se na takový pozici nechám zaměstnat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pomalu mi zacina s tim kramem dochazet trpelivost. Novy insider build 10.0.14328.1000, pulka aplikaci nefunguje, cast menu neni prelozena, nektere aplikace se spusti az na nekolilaty pokus, vypadava gps. Jak muzou neco takovyho vubec vypustit ven?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Taky koukám, ze se mi nepřevedla cely historie sms zprav... Starej tel už je v továrním nastaveni, takže už na to asi nepodívám. Da se to nějak vytáhnout z cloudu? Nebo je jasny, ze ani tam to není už ulozeny? Přežiju bez toho, ale překvapilo mě to.
    WINCENZO
    WINCENZO --- ---
    Ale jinak ještě včera jedna chuťovka byla, neslo mě stáhnout dolu notifikační centrum, dva restarty nepomohly až třetí s vyndanim baterky a pak už to fungovalo. Nejlepší je ze kolega má stejnej telefon ale uplne jiny problémy, tak aspoň v praci porovnavame.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam