MOPIK: hele, zkus ještě jednu věc...
Teď o víkendu jsem zrovna řešil u 730 DS problém s GPS a myslel jsem, že ten telefon prohodím oknem. Já i manželka máme oba 730 DS. Jeli jsme po dálnici, já jsem měl na svým zapnutou navigaci a poloha bez problémů. Manželka chtěla najít nějaké keše při cestě a telefon se absolutně nechytal. Poloha o x kilometrů jinde (evidentně BTS), žádná aktualizace polohy, třikrát restartovala a naprosto bez výsledku. Vypnout/zapnout GPS nepomáhalo, vypnout/zapnout data, letadlo... Nic. Tak jsem jí řekl, ať tam jen zkusí zapnout navigaci, ať jede furt displej a nechá to bejt, občas na to mrknu a kdyžtak to v pondělí odneseme na reklamaci.
Po další půlhodině najednou koukám, že se navigace chytla (nevím přesně kdy), poloha jede a telefon se tváří, jako by nikdy žádný problém nebyl. Prostě najednou dál funguje úplně bez problémů, ostatní mapové aplikace taky v pohodě, přesnost kolem těch obvyklých dvou až deseti metrů podle toho, kolik stromů či budov je v okolí. Prostě funguje. Ale dobře hodinu s tím byly neskutečný problémy. Netuším proč.
A mimochodem - minulý týden jsem měl problém s GPS zase u sebe, tam se mi to nějak zbláznilo, usilovně mi to ukazovalo polohu cca o 500 m mimo. Směr seděl, vše se aktualizovalo podle pohybu, jen prostě se stálou, furt stejnou odchylkou o několik ulic mimo. Tam pomohl restart, ale taky jsem na to zíral, co to je za zhovadilost.