• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    STEMBUS,STARE_CASY,ELHO_CID: Svete div se, vcera vecer , celej nasranej sem volal do Mironetu jakoze coze , protoze to porad nefungovalo. A on tam nejakej cucacek blekotal neco o tom ze asi kolega presne nepochopil kde je problem , kdyz je napsana zavada nefunkcni GPS atd .. sem se na radu ujal zapnute navigace ( here drive ) a nechal to proste bezet , cestou domu busem .. nic .. doma nic .. nicmene sem telefon soupnul na balkon , aby tedy mel lepsi signal a nechal ho hnit asi 3 hodiny .. kouknu na nej a GPS funkcni .. presne , na metry zamerena. Zdesene sem vzal telefon a sel na prochazku se psem :) a funguje .. upgradnul sem na win10m a funguje .. nechapu. Kazdopadne dik za radu s navigaci :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HAWLIS: asi jo, dokumentujou to podrobne na wmmania.cz, ale jsem linej to hledat.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VECTOR: existuje vysvětlení?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    STEMBUS: oba telefony fungují cca rok, v naprosté většině případů to jede perfektně, párkrát GPS zazmatkovala a byla tam odchylka pár metrů, po restartu vždy ok. To, co se stalo v tom minulém týdnu, bylo hodně nezvyklé - jak ta odchylka ve stovkách metrů, tak stávkování gps druhého mobilu. Za ten rok se mi tohle nestalo, nevím, co se zbláznily. Teď zase jedou oba v pohodě.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    STARE_CASY: mám to stejně a nikdy jsem na ani 630 ani 730 oba DS neměl s GPS problém, naopak zrovna rychlost GPS mi na tom prijde hrozná výhoda a kvalita... data i GPS mám stále zaplý.....používám často a tu 730 mám přes rok.... zvláštní
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    STEMBUS: já jsem tam WM10 neměl, oba "mé" telefony jedou stále na WP8 s průběžnými aktualizacemi, jak přijdou.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    MOPIK:
    STARE_CASY:

    dělali jste na těch telefonech upgrade/down na WP10 a podobný čachry?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HAWLIS: odstranili to, musis mit aplikaci
    KEJML
    KEJML --- ---
    HAWLIS: Nenašel jsem, st8hl jsem nějakej QR Code Reader ze Store
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    jináč pls - L925 mi šla do reklamace (těsně před koncem 2-leté lhůty) s problémama, co mě prováděly po celou tu dobu - horší signál, občas rozsypaná zrnitá obrazovka, občas vypadne hovor skončí hláškou call dropped bez zjevného důvodu atp.
    telefon v ok stavu, kromě pomlácených rohů - evidentní pády na zem. ozvali se mi hodně rychle, že to ani nepošlou na servis, protože by jim to stejně zamítli, že stačí pád na zem a je poškozená deska, takže mi to neuznají. ok, o tomhle se hádat nechci, protože je možná, že mi to na zem padlo v podstatě hned (volšové ručky... zejména na telefony to platí, to mi padá furt...) a tím pádem všechny problémy mohly být způsobené mou vinou...
    NICMÉNĚ: pár dní po vrácení z reklamace se me ptá sestra, jestli mam nějakej telefon dočasně na půjčení, tak s informací, že bude třeba mít horší signál, ale jinak vlastně v pohodě funkční telefon jsem jí chtěl L925 půjčit. Nešel zapnout, musel jsem přes kabel - baterka. OK. jenže po zapnutí a nastavování systému při prvním puštění (před reklamací jsem dal factory settings) přijde zjištění, že nejdu žádná boční tlačítka. ani náznakem, ani jedno, ani výjimečně...
    jdu tedy zpět do krámu, že cojakože s tim provedli. prý to ani neotevřeli a jen mi to vrátili...
    může to být jen extrémní náhoda a nic nezmůžu? hodili byste jim to na hlavu? ČOI? prý to do reklamace vezme, ale rovnou mi řekl, že se na to ani nepodívají a zase mi to vrátí. a kvůli opravě - prý to je na 99% jistota prasknutí displaye....
    zmůžu s tím něco? jednak z hlediska obchodního a sporu s krámem (mobilpohotovost) ale jednak i z pohledu reálného - je to fakt na vyhození?
    dík
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    W10 - kde je defaultní qr code reader? na 8.1 býval pod bing hledátkem... tedko ho tady nevidím.. to jako fakt není? nebo je jinde? nebo sem blbej?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MOPIK: hele, zkus ještě jednu věc...

    Teď o víkendu jsem zrovna řešil u 730 DS problém s GPS a myslel jsem, že ten telefon prohodím oknem. Já i manželka máme oba 730 DS. Jeli jsme po dálnici, já jsem měl na svým zapnutou navigaci a poloha bez problémů. Manželka chtěla najít nějaké keše při cestě a telefon se absolutně nechytal. Poloha o x kilometrů jinde (evidentně BTS), žádná aktualizace polohy, třikrát restartovala a naprosto bez výsledku. Vypnout/zapnout GPS nepomáhalo, vypnout/zapnout data, letadlo... Nic. Tak jsem jí řekl, ať tam jen zkusí zapnout navigaci, ať jede furt displej a nechá to bejt, občas na to mrknu a kdyžtak to v pondělí odneseme na reklamaci.

    Po další půlhodině najednou koukám, že se navigace chytla (nevím přesně kdy), poloha jede a telefon se tváří, jako by nikdy žádný problém nebyl. Prostě najednou dál funguje úplně bez problémů, ostatní mapové aplikace taky v pohodě, přesnost kolem těch obvyklých dvou až deseti metrů podle toho, kolik stromů či budov je v okolí. Prostě funguje. Ale dobře hodinu s tím byly neskutečný problémy. Netuším proč.


    A mimochodem - minulý týden jsem měl problém s GPS zase u sebe, tam se mi to nějak zbláznilo, usilovně mi to ukazovalo polohu cca o 500 m mimo. Směr seděl, vše se aktualizovalo podle pohybu, jen prostě se stálou, furt stejnou odchylkou o několik ulic mimo. Tam pomohl restart, ale taky jsem na to zíral, co to je za zhovadilost.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Ta asistovaná je jen pro první zaměření, apk už to data nepotřebuje a sleduje to polohu. Zkus od té wifi odejít do lesa a pokud to bude pořád sledovat polohu na mapě, tak to funguje.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Nasel sem nejakej GPS/GPX tracker/logrer , se zapnutou wifi presnost 55m ( dosah Wifi predpokladam ) s vypnutou presnost 500m ( dosah BTS i kdyz nemam SIM ? ) ale niz nejdu .. to uz je prece divne ne?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: no dobra to beru a jak tedy overim, ze se mi nechyta na GSM/Wifi polohu ale na GPS signal ?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Pokud je to asistovaná GPS (stahuje aktuální polohu družic pro rychlejší zaměření) tak to může vadit.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Prosim prosim , vratila se mi dnes 730 DS z reklamace ( nefunkcni GPS ) s tim, ze se zavada neprojevila. Misto Win10m tam mam zpet originalni win8.1 a ted , jen pro logiku veci a kontrolu zda nejsem blazen.
    Zapnu telefon, necham defaultni nastaveni , zapnu wifi , stahnu mapu CR , vypnu wifi a smazu ji ze seznamu znamych siti. V telefonu nemam ani jednu simku, Wifi vypnuta , Poloha zapnuta. Restartuju telefon , spustim mapy .. vyhledava to moji polohu a nenajde s hlaskou ze poloha nejde najit. Je na tom neco nereplikovatelneho?
    Btw Rezim letadla vypne i GPS? Diky

    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    KEJML: boha jeho, ten tuna je furt stejnej tragér jako vždycky....
    "místní říkají: tak - to jsme ješte neviděli... jan tuna, televize nova" jako bych ho jeste dneska slyšel...
    ale jinak obsah to má zajmavej no... je to špína, do který se člověk musí namočit, aby dosáhl svého...
    KEJML
    KEJML --- ---
    Vím že budu OT, ale nedávno se tu řešilo to pojištění (i) telefonů z Alzy. A teď vyšla reportáž jak to funguje v praxi - zamítá se téměř vše a doufá se, že to lidé nebudou hnát dál, až pokud ano, tak pojišťovna couvne:

    https://www.stream.cz/adost/10010374-pojisteni-nepojisteni-za-vsechny-prachy
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Hrůza :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam