• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MCKIDNEY: ja passport jeste mam a ty android aplikace, co pouzivam - Sygic Voucher edition, google maps, mapy.cz, One Note, CG transit, Era smartbanking fungujou bez problemu. BTW taky premyslim o nahrade, ale jina nez droid me nenapada, do ios uz jit nechci a wp neumi ani poradne komunikovat s ms aplikacema - k praci potrebuju offline sychronizovat dokumentaci klientu, kterou mame na firemnim sharepoint 2013 serveru a ta na wp neni.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Myslim, ze BlackBerry je ukazka toho co by se stalo s Windows Phone, kdyby Microsoft nemel kontrakt s Nokia. IHMO Vetsina spokojenych uzivatelu Windows Phone pochazi z doby, kdy se vyrabeli levne WP8.0 telefony - rozhodne tam patri vsichni co znam.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    RENDALF: Blackberry Passport - jeden z nejlepsi High end HW na trhu. Krasne provedeni.
    Software je ale mix.
    + Maji svuj agregat ve forme BB aplikace a ten je podobny WM.
    + Taky je dobre zpracovani HW prvku (Klavesnice a prace s ni predci iOS i Sony)
    + Virtualizace na urovni industrialniho HW pro android
    - Formulare nejsou snadno vyplnitelne (Rychlost prace s aplikace ve WM se zatim nic nevyrovnalo)
    - Neudrzuji podporu se SW treti stran (Facebook, Google Talk, Google API, Amazon Store)
    - Neudelali poradne nahrazku Android API a vetsina aplikaci jde blbe nebo vubec.

    Sel jsem do toho s cistym stitem, ale ve WM aplikace co potrebuji fungovali skvele, nebo vubec.
    Tady jsem z toho byl nestastny.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    MCKIDNEY: co ten Passport oproti WM?:)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Oficiálně stejně u nás nejede, ne? Každopádně jestli mi nezačnou zase s AU fungovat notifikace, live tiles a synchronizace mailu, asi na Android budu muset přejít, minimálně dočasně :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Ja jsem presel pred pul rokem kvuli Hearthstone :]
    Bohuzel se mi rozbila Nokia 820 a nic noveho neni HW na urovni co chci (posledni dobry telefon byl 2014 - 730,735)

    Porad se mi styska, ale Androida bych lidem nedoporucoval.
    Je to hrozny skok i na Marshmallow + vykonny HW (Z5 compact) - porad je to o dost pozadu oproti WM.

    Vyzkousel jsem iPhone 4s, Blackberry Passport, Z5 a Z1 compact.
    Mrzi me to rikat, ale vypada to ze muj pristi telefon bude iOS :(
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    HACECKO: Fungovalo ti to i na delší logování a když jsi zároveň používal jiný aplikace? Mně totiž ne...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak se přiznejte, kdo jste už přešel na Androida, abyste mohli hrát Pokemon Go? :)
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    STARE_CASY: Pouzivam Run the map, nevim jestli je na WP8, na 8.1 myslim ze ano, a jsem spokojenej
    KEJML
    KEJML --- ---
    HOLAKAC: Já bych teda sports tracker s úplně klidný srdcem nedoporučil.. občas mi prostě padá (nevím, jestli vlastní chybou, nebo ho odstřelí systém), stávalo se mi to na WP8.1 i na W10M, Lumia 640.

    Používám ho taky jen na kole. Vždy mi buď běží jen jen sports-tracker, nebo občas přepínám mezi mapami a sports trackerem, jinak vše poctivě před začátkem vypínám... Přesto odhadem o 10% záznamů přijdu, protože sports tracker při pádu (částečný) záznam nikam neuloží
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    STARE_CASY: si mi pripomel , ze se mi vicemene porad nechyta ta GPS na 730 :( reklamaci vratili ze se zavada neprojevila , je fakt ze po 3-4 hodinach pustene navigace ( neceho co sosa GPS signal ) se to fakt chytlo tenkrat ale minule sem zkousel jet na kole ( cca 40min ) se zapnutym sport trackerem a nechytlo se to :( ocekavam ze rekalamce dopadne stejne jako pred tim .. vratili mi ho s wp 8 a ze to funguje.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    STARE_CASY: zkus sports-tracker. pouzivam na kolo a bez problemu, nicmene ne v tebou popisovanem rezimu, mam pustenou max hudbu. Vylety mam delsi jak 4h, ale zas ten telefon behem nich prakticky nepouzivam...lumia 630 WP 8.1
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    MYKEZ: Jednou dokonce zvládla asi dvacetihodinový logování, v jehož průběhu jsem používal i mapy.cz, internet, prostě všechno možný. Pár bodů (nebo časových úseků) chybělo, ale možná, že vypadnul v tu chvíli GPS signál, s čímž se vyrovnala dobře. Každopádně je dost smutný, že podobnej výkon je na WP zázrak.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    STARE_CASY: Taková podle mě (bohužel) neexistuje. Zkoušel jsem jich už víc než deset, zatím se nejvíc osvědčila trochu pochybná aplikace 'Track My Trip'. Ale jako jediná ze všech (!) používá GPS prostě pořád, i když běží na pozadí. Občas sice na chvíli přestane zaznamenávat, párkrát se mi taky vypnul telefon (ale nevim, jestli kvůli ní), ale mezi těma slepejma je tahle jednooká královnou.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    STEMBUS: no vzhledem k tomu, že jsem se díval na stav před pauzou, tam tam byla prodleva tam hodinu a půl max. A podle toho záznamu to sestřelilo tak dvacet, třicet minut poté, co jsem se naposledy na záznam koukal, protože vím, že jsem se prošel po okolí a to v tom částečném záznamu už nebylo. Děsně otravný to je.

    Bohužel musím říct, že mé nadšení z WP už dávno vyprchalo. Manželka od WP utíká, vybírá si nového Androida, a já tedy nejsem vůbec přesvědčen o tom, že bych v tom pokračoval. Z velkého nadšení je mnohem větší zklamání, v poslední době mám problémy i s občasnými "záseky", kvůli kterým jsem odcházel z Androidu, občas se mi při cestování v metru nepřihlásí zpátky síť, prohlížeč je nepoužitelný (a ne, nebudu používat insider s těmi problémy, které to má, jen proto, abych získal lepší prohlížeč), v přehledu spuštěných app nemám náhledy, jen černé plochy, podpora ze strany výrobců app je taky mizerná. A to ani nemluvím o tom, že si momentálně ani nevyberu jediný použitelný model telefonu. Buď pádla nebo low-end výbava, která de facto nepřekonává ani mou starou 730. Tím spíš, když chci znovu dual sim. Fakt jsem si před těmi skoro dvěma lety říkal, že má MS pěkně našlápnuto na zajímavý systém, ale skočil jsem jim na špek jako spousta dalších lidí. Důvěra v nějakou změnu je na nule. :(
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    STARE_CASY: mam pocit, že WP8.1 sestřelí každou app po 4 hodinách "nečinnosti" - takže prostě musíš pravidelně tu app otevřít a "použít" ....
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Co používát na WP/WM za trackovací appky na výlety, běh apod.? Máte nějakou spolehlivou app na záznam celodenního výletu?

    Před rokem jsem používal microsoftí apku MSN Zdraví a fitness (nebo tak nějak), ale tu zařízli, postupně jsem toho zkoušel víc, tak nějak trvale jsem zakotvil u Endomoda a GPS tracker free, ale s ani jednou nejsem úplně spokojen.

    Mám Lumii 730 DS, WP 8 (Lumia Denim, nemám tam žádnou insider verzi) a štve mne, že žádná app nevydrží logovat pohyb dostatečně dlouho. Typicky to používám při pěší turistice, používám při tom mapy.cz, mám puštěné audio (spotify nebo podcasty), někdy to kombinuju s geocachingem (Geocaching Pro s OSM mapami), občas odepíšu na skype nebo viber, občas něco vyfotím (málokdy). A prostě maximálně po pár hodinách trackovací appka zdechne. Zmizí, přestane se logovat. U GPS tracker free tak přijdu kompletně o celý záznam, Endomondo má aspoň část trasy. Maximum, co jsem takhle zaznamenal bylo na Endomondo 30 km za cca 6 hodin a to jsem při tom záměrně nepoužíval mapy.cz (trasa byla značená, věděl jsem kudy půjdu) ani geocaching, vyhýbal jsem se používání jiných věcí. Pak, po hodinové přestávce, kdy jsem jen vyfotil pár věcí a jinak jsem telefon měl připojený v batohu k powerbance, zase Endomondo zdechlo a další trasu jsem neměl.

    Šíleně mě to štve, rád bych se na některá místa vrátil (když jdu neplánovaně, narazím často na zajímavá místa), rád bych viděl záznam kvůli převýšení i trase, ale prostě s WP jsem nenašel nic, co funguje spolehlivě. WP prostě jakoukoli aplikaci s klidem odstřelí, když má pocit, že má málo paměti a tuhle app jsem dlouho nepoužíval (co na tom, že jsem tam měl puštěn záznam, nebo třeba i přehrával hudbu - podcasty i spotify mi takhle umí občas sestřelit taky).
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    ETHAN: tak se mi všecko podařilo rozchodit, věci jako skype a systemový facebook chat budu muset oželet, ty už nikdy fungovat nebudou... nejduležitější pro mě je, že běží zatím bez problémů outlook mejl a whatsapp
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DJFRACTAL: To vypadá, že Facebook změnil za ta leta API a implementaci ve WP7.8 už nikdo neudržuje aktuální.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Sorry že s tím otravuju tady, ale nějak se mi nedaří najít final solution. Mám teda Lumii 900, kde je windows phone 7.8, už se mi podařilo rozchodit telefon s windows live ID a stejně nemůžu instalovat některé appky, protože to hlásí že to má problém s mým live ID, i když outlook mail fičí. Další věc, která pořád nejde je facebook chat. Jsem ve facebooku přihlášený a funguje jenom zeď a kontakty. Chat však stále vypisuje chybu "we are having trouble adding facebook, error code: 500" Je nějaká možnost jak to rozchodit, nebo facebook chat implementovaný we win phone 7.8 zkrátka nefunguje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam