• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HONCKA: Takhle. Automatizace ano, ale trochu jinak řešená :) Když se telefon připojí k Bluetooth v autě, může se spustit Driving Mode, který jednak dokáže potlačit notifikace z aplikací (s tím že zachová upozornění na příchozí hovory a zprávy), potlačit upozornění na notifikace z aplikací včetně hovorů a SMS, s tím že na ně volitelně může automaticky odesílat jakoukoliv zprávu a k jakémukoliv Bluetooth (případně kabelovému / NFC / nevím jestli WiFi) zařízení lze přiřadit co se stane po jeho připojení za akci – tj. jestli se spustí aplikace (např. třeba ty mapy v autě), nebo jestli se spustí launchpad s nabídkou uživatelem přiřazených aplikací atp. Případně když používáš Cortanu, máš zapnuté mapy a přijde ti zpráva, tak se tě zeptá co s tím chceš dělat. V tomhle případě ta automatizace funguje solidně. Ty aktuální insider buildy dokonce dokáží z map v PC odeslat vybranou trasu do telefonu, takže když si na notebooku doma vyhledám kudy a kam pojedu, tak když přijdu k autu, sám se mě telefon zeptá jestli mě tam má navigovat.
    Časově vymezené zvukové profily W10M zatím neumí. Existuje funkce Quiet Hours, kde si buď lze podle určeného pravidla (nebo manuálně) aktivovat podobný řežim jako v případě Driving Mode a vymezit jeho dobu trvání, nicméně zatím to není provázané s kalendářem, a tuším že ani nelze Cortaně říct na jak dlouho to chcete zapnout, takže dobu trvání je potřeba zadat ručně. Umí to teda sice telefon ztišit na stanovenou dobu, ale je třeba ji zadat ručně.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DAN_F: na droid je napr skvela aplikace tasker, nastavis tam podminku a pak ulohu, ktera se ma udelat, napr kdyz vytvoris v kalendari udalost s nazvem kino, tak se ti vypne po dobu udalosti zvoneni, nebo kdyz se ti telefon pripoji k bluetooth v aute, tak se zapne gps a pusti navigace
    Tasker: pohodlné skriptování pro Android - Root.cz
    http://www.root.cz/clanky/tasker-pohodlne-skriptovani-pro-android/
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HONCKA: Automatizace čeho?
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Nakonec budou posledním hřebíčkem do rakve wp pokemoni :(
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MYKEZ: ditty a pokemon go, ze jo?
    B3DA
    B3DA --- ---
    MYKEZ: mas recht, nevim proc jsem mel zato ze jsou.. haluz
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    B3DA: Ty ale nejsou offline...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VECTOR: Uz fungujou na wm10 vyzvaneci profily, nebo nejaka automatizace? pripadne nejaky progres, ze by neco takovyho melo byt?
    B3DA
    B3DA --- ---
    ..hangouts
    B3DA
    B3DA --- ---
    VECTOR: .. pak treba toggl, todoist, pocket (jen vicemene nepouzitelne ci s androidimi verzemi funkcne nesrovnatelne alternativy), slack, mycelium, nyxdroid .... jen co si vzpomenu aniz bych listoval telefony.

    MYKEZ: btw na offline jizdni rady mi prijde supr 'wmm jizdni rady' - skoro i lepsi nez co jsem pouzival na droidu cgTransit jestli se dobre pamatuju
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: ma, jak ted mame koupena prava na britske serialy, tak aplikace muze byt dostupna jen v CR.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    VECTOR: firefox, mendeley, dobrá gps aplikace, jedna app na šifrovačky, tensorflow (dev), offline jízdní řády, hearthstone, ...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MYKEZ: Dej priklad aplikaci ktery chces pouzivat a nemuzes, prosim .) jen pro inspiraci. mne osobne chybi asi jen snapchat.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Nechtěl by někdo výhledově koupit mojí 640 LTE (černá)? Přes půl roku stará, z český distribuce, v záruce a se vším příslušenstvím včetně krabice, a tak. Je v úplně perfektním stavu, baterka vydrží při mým (ne)používání až tejden. Jsou tam pořád 8.1 (nejsem dost šílenej na insider :)).

    Moc bych chtěl na WP zůstat, ale těch aplikací, který bych rád používal a nemůžu, už je prostě moc :(
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Na Insideru, ale 2. srpna by měl jít ven AU, tak to už vydržíš :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MCKIDNEY: naštěstí tohle se mě netýká, já jsem admin :) jinak ta aplikace na sharepoint se jmenuje harmon ie , telefon to zatím vypadá taky na blackberry
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Na ne-insider buildu? U mne se to chová pořád stejně (blbě) jako dřív, teď jsem to zkusil
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Už to nedělá. Sice teď když vypneš One Hand Mode a hned klineš na nějaký odkaz (bez scrollování), vždycky ten první dotyk registruje jako pokus o scroll (a ne jako tap), takže to pořád není ideální, ale když po vypnutí OHM scrolluješ nebo tapneš napodruhé, tak už to funguje normálně, což je o poznání méně otravné :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ale je dulezite podotknout, ze od Windows Mobile 5 jedu na Active Sync jak soukrome, tak firemne.
    Naucil jsem se pouzivat tyto veci jako nastroj a neomezuji me. (Tohle spousta mych znamych nezvladla, nebo nechce delat)
    Takze pro me absence PIM funkcni je velky problem.
    Ted napriklad nemohu menit opakujici se udalost v kalendari - musim si udelat task a pak to upravit na PC jak kdyby se psalo 1999.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HONCKA: No pro me se to bohuzel neseslo. Rozdil mezi Nokia 820 a Passport byl zamenitelny a budoucnost v BB10 uz neni. Nakonec bych mel radeji Nokii.

    Uprimne droid si vyzkousej, ale to co popisujes jsem na nej nenasel.
    Korporace ti bude diktovat 2 veci:
    - No ROOT, Oficialni Android email klient
    - Zabezpecujici software (Korporace upousteji od toho, ze na Android staci Exchange Active sync, a implementuji ruzne SW pro bezpecnostni certifikaci telefonu)

    Obe tyto veci jsou hrozne, hlavni duvod proc asi android opustim je oficialni email a kalendar. Oboje je o mile pozadu oproti BB/WM a pozadu i oproti iOS

    U nas to vypada ze brzo zavedou tu certifikaci a pouze pro android. Takze iOS pro me budou lepsi aplikace pro PIM a bez certifikace.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Mimochodem, nemá Stream.cz ve Store nějaký region lock? Mám teď nastavenou US oblast a nemůžu ho vyhledat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam