• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: "ani v options to řešený není (třeba podobně jako v mailu, kde se dá nastavit jak často synchronizovat atp...)."

    Myslíš: tři tečky > manage accounts > účet který chceš nastavit > change mailbox sync settings > sync contacts and calendar > every 15 minutes / every 30 minutes / hourly / every 2 hours / manually?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VIK: já používám tu appku ze store, co je defaultně v mobilu i pc s desítkama.. a je tam víc věcí, co mě neba, takže One Calendar to řeší. uvidím třeba za měsíc, až budu mít víc co porovnávat.
    VIK
    VIK --- ---
    HAWLIS: Kalendář se dá podle mě synchronizovat manuálně tak, že spustíš Outlook Mail s účtem, na který máš kalendář navázaný a tam dáš synchronizaci. Mně to ale automaticky synchronizuje docela rychle, pravda, používám ale webový Outlook a ne desktopovou aplikaci. Pak bych se asi podíval na nastavení synchronizace na desktopu, jestli tam není něco špatně.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SAYUZ: ten odkaz nešlape...

    btw dneska mě MS Account donutil přestat používat jejich defaultní kalendář... už jsem k tomu byl rozhoupanej dřív, ale až dnes mě to doběhlo. Když si jeden den do kalendáře v mobilu napíšu nějakou událost a druhej den jí pořád nemám synchronizovanou v kalandáři v pc, takže si myslím, že v daný čas tam nic nemám... to je fakt poděl... není tam žádný tlačítko sync, ani v options to řešený není (třeba podobně jako v mailu, kde se dá nastavit jak často synchronizovat atp...).
    Takže stažený One Calendar, kde to jede perfektně :)
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    HAWLIS: Mě se to stalo u konverzací :D

    Při záloze mi teď pro jistotu mobil píše:

    NEMŮŽEME SE PŘIPOJIT KE SLUŽBĚ ONE DRIVE, ABY SE DALO ZÁLOHOVAT. AKTUALIZUJTE SI TELEFON A ZKUSTE TO ZNOVU.

    Co s tím?

    tohle jsem četl... http://answers.microsoft.com/...65db-5616-4e84-be81-d004605f154d?tab=question&status=AllReplies#tabs
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Dotaz pls k onedrive... já měl za to, že když mám onedrive synchronizovánna více zařízeních, tak když na jednom obsah promažu (a tedko řesím fotky z mobilu), tak se to promaže i ze serveru i ze dalších zařízení...
    tedko se mi stalo, že jsem komplet vytřídil asi 3000 fotek na jednom pc, jenže na druhém koukám, že mi na plné obrátky jede sync a znova mi to celé uploaduje.... teda jestli mi rozumíte.. wtf? je to chyba nebo mám něco blbě nastavený?
    představa, že bych na jednom pc pročistil nějaké složky a druhý den bych je měl zpět, protože se tam vrátili z druhého pc, to je dost šílené...
    JNK
    JNK --- ---
    PETROS: Na vetsinu podobnych veci se doporucuje hard reset, predevsim pokud mas nejake insider verze.

    I tak, vetsinu veci by si to melo znovu natahnout samo (aspon mne se to tak delo u kazdeho HS - holt fast ring no)
    PERI
    PERI --- ---
    RENDALF: Měl sem ho s 8.1 a běželo v pohodě. Teď už mám W10.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    neni tu nekdo s praktickou zkusenosti s Mi Band 2 + Windows Phone 8.1. ? Podle vseho by to melo bezet https://www.microsoft.com/cs-cz/store/p/bind-mi-band/9nblgggxtnkq#system-requirements
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    nechcete se někdo zbavit svojí LUMIA 730DS - koupím! Moje mi upadla....
    VIK
    VIK --- ---
    Tak se mně aktualizoval Outllook na W10M a jsem trochu zklamán. Mezi novinkami je psáno, že umí zobrazit na LiveTile víc jak jednu událost. Realita je bohužel taková, že zobrazí více událostí pouze na ten jeden aktuální den, ale pokud mám jednu událost dnes, druhou zítra a další zase jindy, tak zobrazí jen tu dnešní. Zítřejší zřejmě až zítra atd. Dnes třeba zobrazí tu jednu aktuální událost a dál napíše "No other events today" :-(
    SHARK
    SHARK --- ---
    No a ja jsem dnes přisel na pěknej fail ve win10. Při hovoru si vlezu do SMS a diktuju operátorovi zaslané udaje v SMS, respektive kombinaci x čísel. Po tom co si přečtu první část, přikládám tel k uchu abych to nadiktoval, následně tel oddálil od ucha, že chci číst dál a zjišťuju že nejsem v sms, ale v klasickém okně hovoru a musím se opět dostat do sms abych si mohl dočíst požadovanou informaci a přetlumočit druhé straně. Ano, řeší to hlasitý odposlech a mluvení jak do vysílačky, ale někdy zkrátka tato možnost nepřipadá v úvahu
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PETROS: Jasně, tak to pak není zas taková tragédie :)

    PETROS: On je totiž asi jen na zařízeních s rozlišením větším než "X". L532 co mám ještě doma na šířku nezobrazí nic navíc.
    PETROS
    PETROS --- ---
    DAN_F: jop toto tam bylo jiz delsi dobu, jak pises, docela prijemna drobnost.
    PETROS
    PETROS --- ---
    DAN_F: spatne jsem se asi vyjadril, nerikam ze mi nocni rezim ci oznameni nefunguji, ale ze po instalaci posledni aktualizace se mi zmenilo me nastaveni na default a bylo potreba to znova nastavit... :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Jinak teď jsem si všiml že zprávy mají režim na šířku s panelem pro přímé přecházení mezi konverzacemi. Ne že by šlo o průlomovou věc kterou bych pořád využíval, ale je to celkem hezký detail.

    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PETROS: Tak jsem na to koukal a v aktuálním oficiálním veřejném buildu AU to všechno funguje:

    Noční režim Glance Screen je normálně v Nastavení > Obrazovka rychlého přehledu.


    Oznámení o nových zprávách pak v Nastavení > Zamykací obrazovka, kde si lze vybrat aplikace u kterých to bude zobrazovat počet nových událostí na zamykací obrazovce.


    Tedy, pokud jsi na normální, veřejné verzi W10M, správně by to mělo fungovat. Pokud něco z toho nefunguje, půjde o individuální problém na tvém zařízení a pak se nabízí ta řešení o kterých sám mluvíš (PETROS). Přičemž tomu formátování / výměně karty se nejspíš stejně nevyhneš.
    PETROS
    PETROS --- ---
    DAN_F: OK, jeste zkusim mozna jinou kartu vzit a naformatovat a uvidime... pak uz me napada jedine tovarni nastaveni... a do toho se nechci poustet dokud nebudu mit volnej vikend :-D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PETROS: Tak viz ELHO_CID, vypadá to skutečně na problém s kartou. Zkusil bych přeformátovat a pokud problém přetrvá, otestovat s jinou kartou. Že se file manager dostane k normálním datům nic neznamená, může být poškozená nějaká věc v tom sektoru, kam se ukládají aplikace.
    Nastavení "nočního režimu" Glance Screen doma zkontroluju, asi 2 týdny zpět jsem to ale nastavoval na 532 s AU. Nastavení oznámení na zamykací obrazovce mám funkční, ale jsem na RS2, takže na to taky kouknu až se dostanu domů.
    PETROS
    PETROS --- ---
    DAN_F: ano pred aktualizaci jsem mel nastaveno ze se maji instalovat na kartu (ale ne vsechno slo na kartu instalovat takze něco šlo do telefonu něco na kartu...)

    ELHO_CID: Microsoft Lumia 650( muzu poslat i detailni screen o systemu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam