• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    KEJML: tak tak, a to ta situace kolem roku 2014 vypadala dost nadějně, hodně typů mobilů, 5% podíl na trhu, oproti androjdovi rychlý jako blesk... MS to zabil (zase) takový ty kecy že je potřeba počkat jsou blbost, spotřebitel chce věci hned a chce mít na výběr - ted se prodává kolik, 6 modelů? z toho 3 lumie, s buhvi jakou podporou do budoucna...
    KEJML
    KEJML --- ---
    AGGU: TL;DR: To vyzvánění už je taková poslední kapka. Windows byli pěknej a bezchybně fungující systém s perfektní integrací sociálních sítí s příslibem na skvělou integraci s desktopem a větší rozšíření mezi lidmi, které přinese více a lepší aplikace. Nic z toho se pro mne nenaplnilo.

    A pro zájemce můj hejt podrobněji:

    Jo, občas nějakej update přijde a opraví nějaký bugy, ale nevidím ten posun dopředu. Například od začátku jsem doufal, že když mám všude desítky, tak budou spolu pěkně spolupracovat, naivně jsem doufal, až v to, že když mi někdo zavolá/napíše/cokoli na mobil, tak to vyřídím z počítače... To teď z části prý začíná fungovat, ale přes Cortanu, která u nás není...

    Nedávno mi z ničeho nic přestalo fungovat posílání SMS. Prostě jeden den posílám, druhý jen "nejde poslat". V jiném telefonu posílání funguje, po factory resetu taky funguje. Podobně sensor core. Jindy se mi zas telefon sám restertoval a po restartu mi vrátil defaultní velikost zobrazení, tedy méně dlaždic na ploše, čili rozházené dlaždice. Jednou se mi zas někdo volá a prostě nejde hovor přijmout (tlačítko při kliku blikne, ale nereaguje).

    K Windows jsem šel s otevřenou hlavou jako k systému, který dobře vypadá, svižně běhá a funguje bez mojí údržby. Design MS rozbíjí čím dál víc, dvě hamburger menu na obrazovce (jedno skryté pod třemi tečkami) mne moc neoslňují. O starání se o telefon už jsem psal. V tu chvíli už pro mne nemá žádnou výhodu oproti konkurenci, kde nebudou problém s aplikacema.

    Protože aplikace, to je kapitola sama pro sebe. Multiplatfromní jsou pomalý a funkčně osekaný (Messenger, Spotify, Sports Tracker, ...), ztrácej integraci do systému (vše od Facebooku, Twitter), o chybějících ani nemluvě, což jsem samozřejmě věděl od začátku. Ale věřil jsem, že se to zlepší. Ovšem ve chvíli, kdy poslední telefon (Lumii 650) představil MS před rokem, k tomu za poslední rok přidalo HP jeden super high end a jeden kousek přidal Alacatel, se to lepšit nebude.

    Live tiles jsou super, ale některý se přestávaj obnovovat když aplikaci nějakou dobu nespustím. Glance screen mi bude chybět nejvíc, tu jsem měl už před Windows, ale k čemu mi je, když se na ní neukazují notifikace, které dostávám nejčastěji, to jest Messenger.

    Neočekávám, že jiné systémy budou bez chyb, ale taky nevěřím, že to bude horší a pár bolístek mi to napraví.
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    VECTOR: Zdar, osobně bych se teď na to vybodl. Stejně nic pro insidery zajímavého není a myslím si že asi ani chvilku nebude. Já jsem zůstal sice ve WI s slow ringu, ale to spíše jen ze setrvačnosti.
    AGGU
    AGGU --- ---
    Aktualizace jsou pravidelné a běží. Na PC i mobilu. Kdo si je vypíná, bo kluci na netu psali, že je to otrava, jeho věc. Blokuje to nejpodstatnější co opravdu kvalitní systém má. Co by za to jinde dali...
    Řešit OS jako celek kvůli aplikaci na vyzvánění? Opravdu?
    Windows Insider si zapne insider. Tj. buď tester nebo nedočkavec nových funkcí. Kdo není ani jedno by se měl WI vyhýbat. Maximálně ho zkoušet na sekundárním mobilu.

    KEJML
    KEJML --- ---
    VECTOR: Proč dělat Microsoftu zadarmo beta testera?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mam mobil zpet z reklamace, vymenili mi baterku a mikrofon. Akorat premejslim, jestli si mam zase aktivovat Windows Insider, nebo to vlastne k nicemu neni. Co myslite?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ACID: Pozoruhodné. Tak co tu máme dál? Máš nainstalované a aktualizované "Network services"?

    Jestli máš nějaký QR reader, zkus načíst tenhle kód a otevřít link v něm obsažený.



    Mělo by ti to otevřít store v prohlížeči a následně aplikaci Store, rovnou na stránce té aplikace. Jestli je nainstalované máš, měly by se nacházet v Settings / Extras / Network services (resp. Nastavení / Doplňky / Síťové služby).
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    KEJML: MS na to sere jako na placatej kámen, to že si někde něco kutí aby to za dva roky vydali současný uživatale moc nezajímá.. Byly ukázaný vubec nějaký telefony na CES? dva roky zpátky tam měli Kazam, ten se dřevenym krytem a další tenhle rok nic
    KEJML
    KEJML --- ---
    WOTAR: Jo, dělal jsem to už v neděli, ani v nastavení, ani ve Sotre už mi to žádný další aktualizace nenabízí. A u nastavení vyzváněcího tónu je odkaz na web MS, kde se píše o aplikaci pro vlastní melodie..

    Upřímně už mě trochu nebaví slabá podpora Microsoftu i třetích stran a ve chvíli, kdy problémy musím řešit factory resetem už se poohlížím po jinejch platformách, protože tím pro mne končí poslední výhody Windows...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEJML: A aktualizace jsi nechal proběhnout ?
    KEJML
    KEJML --- ---
    Jsem byl kvůli nefunkčním smskám (a krokoměru, bez kterého dokážu žít, ale štvalo mne to taky) nucen udělat factory reset (takhle jsem si tu bezúdržbový Winodows nepředstavoval) a překvapilo mne, že pro nastavení vlastní vyzváněcí melodie potřebuju nějakou aplikaci, přitom si nepamatuju, že bych dřív nějakou potřeboval. Taky nikde nevidím nastavení výchozího zvuku pro upozornění, můžu jen změnit zvuk pro jednotlivý aplikace. A nevidím možnost přidat vlastní zvuk, lae doufám dovolí taky ta aplikace. Ale vůbec ta obnova ze zálohy je taková polovičatá.

    A původní Facebook aplikace od MS už není k dispozici... neuměla všechny nový věci, ale stejně jsem ji měl radši, než tu od FB.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Tak podle němců by měl příští týden být AU i na Acer S58. Takže snad zmizí poslední problém, co s tím mobilem mám.
    https://community.acer.com/...Windows-Anniversary-Update-f%C3%BCr-Acer-Jade-Primo/td-p/451615/page/2
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    WOTAR: rad se tech tricek zbavim zadarmo. Nabidni co uznas za vhodne, treba i nejakou naturalii :)
    ACID
    ACID --- ---
    pod upřesnit nastavení mám jen tohle, viz níže a při volání se žádné tlačítko neobjeví

    ACID
    ACID --- ---
    DAN_F: bohužel, tohle tu nemám a ani se nic netočí, nenačte

    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ACID: Tak ne, to pod "upřesnit" je něco jiného. Hledej v umístění kam jsem tě původně nasměroval – protože je ta funkce vázaná na SIM a operátora, někdy chvilku trvá než se načte (točí se tam ta loading animace), ale skutečně je v nastavení / systém / telefon / přesměrování hovorů. Pokud tam není, máš nejspíš problém se SIM / operátorem.

    ACID
    ACID --- ---
    DAN_F: Lumia 830, Win 10 Mobile verze 1607, build 10.0.14393.576
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    NECROMAN: Ahoj, bral bych to XL tričko s nápisem Open Source vepředu, za kolik ho máš?☺
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ACID: Build? Zařízení?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zbavuji se par Microsoft tricek, kdo by mel zajem:
    Daruji trika Microsoft/Nokia - Album on Imgur
    http://imgur.com/a/gJQcK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam