• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: "Přepínatko" je v desítkách integrovaný do mezerníku - přepíná se přejetím přes něj. Já to nikdy omylem nepřepnul, ale pokud máš k češtině na klávesnici odpor, nedá se nic dělat. Já většinou píšu s diakritikou i na mobilu, pokud zrovna nespěchám.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    STEMBUS:
    Oooo promin ze jsem ti zasral diskusi, moc se omlouvam, uz to nikdy neudelam.... :-)

    Ne vazne - ja povazuju za idiocii davat rozdilny vysledky pri hledani s diakritikou a bez. Z historickejch, jazykovejch i preferencnich duvodu je proste spravne odstranit diakritiku z vyhledavaciho dotazu, a to automaticky a vzdy. Takze vysledek vyhledavani musi byt vzdy stejny. Pokud tohle programator nechape, tak lze asi tezko povazovat za idiota usera. A to i presto, nebo mozna proto, ze obcas v nekterych systemech toto funguje jak ma, zatimco v jinych ne.

    KEJML:
    Nechci si ji pridavat, nezajima me, nikdy jsem ji nepouzil a naopak mi vadi to zbytecny prepinatko potom, kdyz ho treba zmacknu omylem. Ze stejnyho duvodu vypinam veskery napovedy typu T9, jenom me to zdrzuje a otravuje. Ale chapu, ze kazdej to muzeme mit hozeny jinak.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KEJML: Inteligentně možná, ale čekat stejný výsledek nelze.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    KEJML: Neřikám, že to není chyba :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    STEMBUS: Zas v roce 2017 bych od software očekával, že si poradí se zadáváním s i bez diakritiky trochu inteligentně. Zvlášť na mobilu, kde je psaní s ní o něco nepohodlnější. Ostatně třeba v kontaktech to i MS zvládá.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ROMANICAK: No nevim kdo je tu idiot když tu tim zasral diskuzi na par dnu a nikdy ho nenapadlo ze diakritika muze dat rozdilnej vysledek, ale jako bych nic neřek :D
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Tak českou klávesnicí si snad přidat můžeš, ne? :) Ale nevysvětluje to problém s tou ulicí v Brně
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KEJML:
    Tvl tady je zakopanej pes! Musi se hledat s diakritikou, jinak se zameni za trest jiny pismenka ve slove...ROFL Jakoze tohle musel programovat idiot, tomu se mi nechce verit :-DDDDD

    Samozrejme mam telefon celej v anglictine, takze jsem v pr...

    DAN_F:
    Mno otazka je, jestli HERE jsou jen mapovy podklady a nebo jestli si udrzujou i ty traffic info. Pokud maj jen mapy, konspirace je celkem dokonala :-)


    Ale jinak - ono si jde nainstalovat jinou navigaci, ktera je taky neplacena, a ktera nebude tak blba? W10, L950XL.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Haha, konspirace… Pochybuju že aktuální vlastník Here by v něčem takovém shledával jakýkoliv zájem – vzhledem k tomu že jako pro univerzálního poskytovatele podkladů potřebují aby podle Here jezdilo pokud možno co nejvíc řidičů a měli tak co nejvíc dat. Bez userbase nejsou data, bez dat nejsou například informace o stavu dopravy a bez toho se pak blbě konkuruje třeba Googlu…

    ROMANICAK: Co se týče tohohle podezření, bude to nejspíš pravda, protože to vyhledávání obsahuje i informace a body které v samotných Here nevidím. Pravděpodobně to agreguje data z více zdrojů.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Jako věřím ,že vyhledávání přizpůsobouje různej aspektům, včetně historie nebo aktuální polohy...
    na "kolinska 29" se to nedokáže rozhodnout mezi tím Nymberkem a Komínskou v Bystrci, "kolínská 29" už to najde neomylně. Jako já stejně používám v 99% mapy od Seznamu, autem teď vůbec nejezdím a ta jejich grafika map je mi mnohem příjemnější.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    KEJML:
    Zvlastni...dri mi takhle zcela jiste blbnulo i Kolinska 29 , je to v Nymburku. Pak jsem si to dal do Favorites a ted kdyz to standardne hledam a kliknu na lupu, hodi me to tam uplne presne :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KEJML:
    Mam trosku podezreni, ze vyhledavani nefunguje exaktne nejakym selectem do DB, ale pomoci bing engine a tim padem s ruznymi vysledky pro ruzny lidi. Zkusim najit dalsi priklad, mmnt...
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Jsem trochu překvapen, že zrovna můj telefon v tomhle dělá co má :) Napíšu "Leitnerova 8", stisknu enter (lupu) a jsem v Brně. Nemáš po ruce, čistě pro zajímavost, ještě jiný příklad?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Ja mam spis pocit, ze se lidi v Here rozhodli, ze to MS co nejvic podelaj a proste jim ty data nelifrujou vsechny. Protoze tohle Here fakt nedelaly, nemel jsem s nima jedinej problem. No mozna jeden jo, ale z tech stovek hledani je to prd.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Každopádně mám pocit že se to tu poslední dobou dostalo do dost negativní polohy, takže nějaký drobný příslib světlejších zítřků :)

    Bluetooth GATT Server profile now available in Build 15007 for PC and Mobile, your move Fitbit - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/bluetooth-gatt-server-profile-now-available-build-15007-for-pc-and-mobile/

    Microsoft worked with Fitbit to develop GATT Server in Windows 10 - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/microsoft-worked-fitbit-develop-gatt-server-windows-10/
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Jako co si budem povídat, něco je špatně a na Live Tiles nějakou dobu není zrovna spoleh. Měl jsem problém s aktualizací u několika aplikací a v prvních asi 5 buildech AU branch v Developer Preview nefungovaly prakticky u žádných z těch systémových aplikací. Udělal jsem hard restart na default (WP8.1), neobnovoval zálohy a postupně upgradoval na aktuální public build a krom dlaždice budíků a hodin, kde zůstává "bublina" když vypnu budík z toast notifikace, všechno funguje překvapivě plynule a spolehlivě.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Na číslo popisné (Leitnerova 681) to ale funguje, tak jestli to jedno co ti "vždycky šlo" nebylo v Here právě číslo popisné. Jinak teda v Here mi orientační čísla taky moc nefungovala – často se stávalo že když jsem zadal ulici a číslo, navigovalo mě to jen do ulice, ale na číslo hodilo bez upozornění ignore. Což je sice všeobecně lepší řešení než když vám to vyhodí jinou ulici v jiném městě, ale domnívám se že tenhle problém je spíš zapříčiněný nekompletní databází Here (We Go) od nichž MS bere podklady.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: jasny , ja taky obcas neco reportnu , ale vetsinou tam ten problem uz je , tak vlastn ejen prihodim hlas :) Problem se tyka jen Live Tile , kalendar i jeho zobrazeni na Start Screenu funguje jak ma .. ale Live Tile mlci , nebo ukazuje o dva dny dozadu. Myslel sem si ze je to tim, ze pouzivam jak Outlook tak Google kalendar ... ale ocividne je to random ..
    Ale taky se mi obcas stane , a to nevim jak odstranit jinak nez restartem telefonu, ze nejsou videt v notifikacnim centru notifikace :-) Proste jen ikona nahore v liste ze nejaka notifikace prisla .. ikona programu ( posta/whatsapp/sms atd ) se zmeni ( napise pocet neprectenejch ) ale v notifikacich nic neni. Az treba po restartu jsou tam vsechny notifikace.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    LBW:
    Presne...v naseptavaci ji to najde, ale pri kliknuti na lupu bych cekal, ze ti hodi na obrazovku vysledky hledani a z nich si vyber. Prd, posle te to nekam do hajzlu a nebo najednou nevi vubec ze nejaka takova existuje.

    A tohle dela furt, odhaduju tak 30% vyhledavani je takhle blbejch, takze abych to pokazdy nemusel hledat znova, tak uz to jak debil resim tak, ze se necham dovezt jen do ulice, nezadavam cislo domu, a to pak az nasledne hledam v Seznam mapach, kde s tim neni nejmensi problem.

    AGGU:
    A proc bych to delal, kdyz ta ulice nikde jinde neexistuje? A opravdu mam vzdycky psat mesto, kdyz neco hledam? Jako vazne?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Tak jako když se kouknu po hodině a půl na stopky a vidím že je tam 00:00:30,00, většinou pochopím že to je 60 + 30 minut, ale je to docela lame a retardovaný bug :) Bohužel tyhle věci se přes Feedback Hub hrozně špatně tlačí, protože průměrní uživatelé řeší převážně nepodstatné nesmysly týkající se přizpůsobení a tím pohřbívají reálné bugy. Když se teď třeba kouknu na trending feedback v CZ mutaci, nejvíc hot je "barevné rozlišení účtů" a na třetím místě "do nastavení připsat, že se na nový build může čekat i několik týdnů". Aaarrrgggghhh!

    Na druhou stranu skoro všechny bugy co jsem zareportoval (řada založená na reportech odsud) se dočkaly opravy, takže jenom stěžovat si nemůžu a nějaký efekt to má. Akorát to prostě mnohdy docela trvá, protože kvůli málo upvotes mají i nízkou prioritu. Takže to nepodceňujte a občas tam ty "hlasy pro" naházejte.

    Ten problém s kalendářem co máš se vztahuje na kalendář všeobecně, nebo jen na Live Tile?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam