• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ETHAN:
    Ohledne vysledku, jak ja si to predstavuju.
    Lak - da vysledky jak na Lak, tak na Lák
    Lák - da vysledky pouze pro Lák

    Ohledne psani z diskritikou - ne, fakt nemam ani cas a ani trpelivost opravovat telefon tak dlouho, dokud se nenauci mluvit moji reci. Nenaucil by se to totiz nikdy, porad bych narazel na neco, co bych musel opravovat. Koluje po netu hromada vtipu/memes na tohle tema. Kdyz chci napsat dob, napisu dob, kdybych chtel napsat dorbou, tak proste napisu dobrou a je to. Nebude to nikdo delat za me, nikdy.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ROMANICAK: Ono nejde o jednodušší, ale prostě "lak" a "lák" přeci nesmějí dát stejné výsledky, pokud máš v databázi oboje. Samozřejmě pokud bych hledal verzi s diakritikou a tu v db neměl, bylo by asi rozumné najít aspoň to samé slovo bez diakritiky, to rozhodně.

    A jen tak zcela BTW: Mě třeba psát na telefonu s diakritikou naučil právě až smartphone. Dokud existovala jen T9, tak tu jsem vypnul a jel pod lavicí ve škole po hmatu prostě 2x trojku, 3x pětku, ... Ale zvlášť na W8/W10 telefonu jsem se strašně rychle naučil prostě jen vybrat ta slova, co mi to napovídá a ta jsou i s diakritikou. Navíc se to s časem naučilo předvídat, co obvykle píšu za některými slovy. Napíšu "dob" a napovídá to "dobrou". To vyberu a další našeptané, aniž bych cokoliv napsal, je "noc".
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    https://wmmania.cz/clanek/fujitsu-predstavilo-18-novych-zarizeni-s-windows-10-vc-6-tabletu/ 6 palci tablet, kdyby to dlaždice roztahlo az do boku a kdyby to vydrželo aspoň den tak by to mohlo i fungovat :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Až budu mít volněji tak to zareportuju do Feedback Hubu a hodím vám sem pak odkaz abyste mohli přidat hlasy pro :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Po prohledani pulky internetu (ta druha je porno) a desitkach pokusu cim by to mohlo byt, jsem na to asi prisel. Teda mozna jen muj pripad, protoze ostatni rikaji zas jiny reseni. V background apps jsem vypnul sms messaging a zas ho zapnul.

    Predtim jsem ale delal vsechno mozny, jak v nastaveni notification and actinons, tak vypnuti vsech nastaveni na lockscreen a glance screen, restarty, opetovny zapinani, odstraneni windows hello....takze si vlastne nejsem jistej, jestli samotny reseni co pisu vyse pomohlo, nebo jestli je k tomu potreba i tech ostatnich 100+ vopicaren co jsem dnes dopoledne zkousel.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Jeste ohledne tech sms notifikaci - je prekvapivy, ze notifikace z Outlooku, InsiderPRO normalne fungujou. Jen neprijaty hovory a sms ne. A to ani na LockScreen, ani na GlanceScreen. Poradite nekdo prosim? Mate s tim podobnej problem nebo to funguje u vas?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Zdaleka ne vzdy. Obcas hledam ulici s delsim nazvem a naseptavac mi zobrazi jen cast textu. Tim padem nevidim na co vlastne klikam - v jakym meste napriklad.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: A nebylo by pro všechny lepší kdybys radši než na lupu místo enteru prostě klepnul na tu Leitnerovu 8, co se zobrazí v našeptávači? Jasně, chápu, vyhledávání přes tu lupu nefunguje ideálně, point taken, ale není jednodušší použít tu metodu co funguje?… just sayin' :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KEJML:
    Ja asi specham furt :-)

    ETHAN:
    Aha, tak tady si asi budeme rozumet. Menim svuj nazor - kdyz to bude fungovat jak pises, tak je to uplne spravne. Ja to sice nebudu pouzivat, ale rozumim tomu, ze lidi co vyhledavaj s diakritikou to budou mit jednodussi. Nesmi se ale stat, ze pri hledani bez diakritiky to proste nenabidne vsechny mozny fulltext vysledky nebo to dokonce hodi uplne odlisnej vysledek (Leitnerova vs Kettnerova), to se asi shodneme.

    Jinak novej zajimavej poznatek:
    Nekecam vam, dnes jsem na vlastni oci videl, jak mi prisla sms, na LockScreen se na sekundu objevila notifikace ze mam sms a pak zas zmizela. A ja se pak divim, ze pri rychlym nahledu na telefon nevidim zadny novy sms, zatimco vecer kdyz kouknu nahodou primo do sms apliakce, tak jich je tam hromada neprectenejch. Nejaky hinty? Samozrejme v "Notifications and actions" mam Messaging zapnutej.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ROMANICAK: Jako nikdo neříká, že to nemělo najít danou adresu i na dotaz bez diakritiky, to je bez diskuze. Ale vrátit stejné výsledky na výraz s diakritikou a bez ní, to je špatně taky. Zrovna tenhle sprint se nám kluci řešící vyhledávání chlubili, že nově, když zadáme například "Peč", najdeme tu jednu správnou vesnici, místo aby to vyhodilo seznam míst, která se jmenují nebo obsahují slovo "Pec" jako třeba Pec pod Sněžkou. Nic to nemění na faktu, že v tom seznamu různých Pecí byla samozřejmě i ta Peč. Jinými slovy, zjevně do teď dělali přesně to, co píšeš a není to zrovna žádoucí.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: "Přepínatko" je v desítkách integrovaný do mezerníku - přepíná se přejetím přes něj. Já to nikdy omylem nepřepnul, ale pokud máš k češtině na klávesnici odpor, nedá se nic dělat. Já většinou píšu s diakritikou i na mobilu, pokud zrovna nespěchám.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    STEMBUS:
    Oooo promin ze jsem ti zasral diskusi, moc se omlouvam, uz to nikdy neudelam.... :-)

    Ne vazne - ja povazuju za idiocii davat rozdilny vysledky pri hledani s diakritikou a bez. Z historickejch, jazykovejch i preferencnich duvodu je proste spravne odstranit diakritiku z vyhledavaciho dotazu, a to automaticky a vzdy. Takze vysledek vyhledavani musi byt vzdy stejny. Pokud tohle programator nechape, tak lze asi tezko povazovat za idiota usera. A to i presto, nebo mozna proto, ze obcas v nekterych systemech toto funguje jak ma, zatimco v jinych ne.

    KEJML:
    Nechci si ji pridavat, nezajima me, nikdy jsem ji nepouzil a naopak mi vadi to zbytecny prepinatko potom, kdyz ho treba zmacknu omylem. Ze stejnyho duvodu vypinam veskery napovedy typu T9, jenom me to zdrzuje a otravuje. Ale chapu, ze kazdej to muzeme mit hozeny jinak.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KEJML: Inteligentně možná, ale čekat stejný výsledek nelze.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    KEJML: Neřikám, že to není chyba :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    STEMBUS: Zas v roce 2017 bych od software očekával, že si poradí se zadáváním s i bez diakritiky trochu inteligentně. Zvlášť na mobilu, kde je psaní s ní o něco nepohodlnější. Ostatně třeba v kontaktech to i MS zvládá.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ROMANICAK: No nevim kdo je tu idiot když tu tim zasral diskuzi na par dnu a nikdy ho nenapadlo ze diakritika muze dat rozdilnej vysledek, ale jako bych nic neřek :D
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Tak českou klávesnicí si snad přidat můžeš, ne? :) Ale nevysvětluje to problém s tou ulicí v Brně
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KEJML:
    Tvl tady je zakopanej pes! Musi se hledat s diakritikou, jinak se zameni za trest jiny pismenka ve slove...ROFL Jakoze tohle musel programovat idiot, tomu se mi nechce verit :-DDDDD

    Samozrejme mam telefon celej v anglictine, takze jsem v pr...

    DAN_F:
    Mno otazka je, jestli HERE jsou jen mapovy podklady a nebo jestli si udrzujou i ty traffic info. Pokud maj jen mapy, konspirace je celkem dokonala :-)


    Ale jinak - ono si jde nainstalovat jinou navigaci, ktera je taky neplacena, a ktera nebude tak blba? W10, L950XL.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Haha, konspirace… Pochybuju že aktuální vlastník Here by v něčem takovém shledával jakýkoliv zájem – vzhledem k tomu že jako pro univerzálního poskytovatele podkladů potřebují aby podle Here jezdilo pokud možno co nejvíc řidičů a měli tak co nejvíc dat. Bez userbase nejsou data, bez dat nejsou například informace o stavu dopravy a bez toho se pak blbě konkuruje třeba Googlu…

    ROMANICAK: Co se týče tohohle podezření, bude to nejspíš pravda, protože to vyhledávání obsahuje i informace a body které v samotných Here nevidím. Pravděpodobně to agreguje data z více zdrojů.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Jako věřím ,že vyhledávání přizpůsobouje různej aspektům, včetně historie nebo aktuální polohy...
    na "kolinska 29" se to nedokáže rozhodnout mezi tím Nymberkem a Komínskou v Bystrci, "kolínská 29" už to najde neomylně. Jako já stejně používám v 99% mapy od Seznamu, autem teď vůbec nejezdím a ta jejich grafika map je mi mnohem příjemnější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam