• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Zní to nakopnutě :) Ta dlaždice One Calendar je dobrá.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    DAN_F: no když dám správu účtů tak tam mám akorát "přidat účet" když ho přidám (zase ten samej) pak dám spravovat a otevře se prohlížeč s mym profilem na strankach MS... nevim je to nějaky cely nakoply ale treti strana vyřešila problem....
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Jo, tlačítko na ruční synchronizaci je totiž obsažené asi jen v té mailové aplikaci (ale tuším že vyvolá synchronizaci obojího). Kdyby něco, tak nastavení synchronizace najdeš pod ikonou nastavení / Správa účtů / *jméno tvého účtu – otevře se nové okno a tam bys měl najít možnost "změnit nastavení synchronizace poštovní schránky" kde (v závislosti na účtu který používáš) najdeš možnosti synchronizace – v případě účtu Google lze myslím nastavit pravidla pro synchronizaci mailů a pak zvlášť pravidla pro synchronizaci kontaktů a kalendářů).
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    DAN_F: mám nastaveny jen jeden účet, tlačítko na synrhonizaci nebo nějaky její nastavení jsem nenašel. Nainstalovaj jsem si onecalendar fajn aplikace, používám jí i na telefonu, protože má lepší live tile jak origo. Ta se zdá funguje
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DAN_F: Zapomněl jsem ještě napsat že na WhatsApp se to v tuhle chvíli nevztahuje.

    Co ten kalendář? Druhá věc co mě napadla, jestli nemáš na desktopu nastavenou jen manuální synchronizaci.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Řešili jsme to myslím někde níž. Problém je že Facebook ty aplikace dělá ve vlastním, rádoby device independent, prostředí a za určitých okolností by se tak dalo říct že je to blbě naprogramované :) Akorát na W10M to dělá o něco více problémů než jinde (nevím jestli to není prostě aplikace pro iOS, převedená pomocí některého z těch MS konverzních nástrojů) a jediné řešení které pro W10M Facebook připravil je zákaz hodnocení ve storu pro zařízení s méně než 2 GB RAM.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    DAN_F: ještě k tomu fejsbuku, kolega má ajfoun petku esko a načíta se to taky dlouho, dost možná je tady chyba v tom že to je blbě naprogramovany - nechapu proč si nepujčí nějkoho z whatup, páč ten startuje rychlejc a hlavně FUNGUJE
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    AGGU: Proto jsem to uváděl v uvozovkách, nicméně umí to všechny ostatní major prohlížeče. Pokud ale řešíš jen W10M a píšeš že "Edge má jednu velkou výhodu před ostatními", tak by mě zajímalo co myslíš těmi ostatními, protože pro W10M v tuhle chvíli žádný jiný plnohodnotný browser neexistuje. V takové situaci by se dalo že má Edge dokonce ještě větší výhodu před ostatními a to že je to jediný plnohodnotný browser pro W10M. Nikdo netvrdil že IE uměl reading list, ale že IE uměl synchronizovat otevřené záložky, což zas pro změnu neumí Edge. Je super že MS přidal reading list, škoda že zároveň nedokázali zachovat synchronizaci záložek.

    Pokud znáš krom Windows Central jen Mobilmanii a iDnes, tak to dává smysl.

    Ohledně FB – v tuhle chvíli vedle mě sedí člověk s W10M, na 100bit UPC wifi a Facebook mu startuje cca 10, Messenger cca 15 vteřin, je to vývojář, poweruser, telefon i aplikace má na nejnovějších verzích. Nechápu proč zrovna tohle se pořád musíš snažit relativizovat, navzdory tomu že to tu dnes potvrdilo několik dalších lidí. Jak s takovou situací naloží ti tvoji řekněme začátečníci je nasnadě. Vymění si telefon.
    AGGU
    AGGU --- ---
    DAN_F: Nic jako "industry standard" neexistuje.
    Zůstal bych u platformy kterou má tohle vlákno v názvu. IE rozhodně neměl třeba něco jako reading list. A nativní synchronizace (bez doinstalovávání dalších blbostí navíc) jede na 100% až od doby MS účtu. Od té doby a spuštění Edge vše začalo fungovat jak má. Kdo si do toho procesu (+ procesu synchra kalendáře nebo emailů) narval Firefox, Operu nebo Google, ví co dělá. Já se řídím zásadou K.I.S.S. ;)
    K tomu kdo dostal update na W10 a kdo ne jsem psal 2x. Víckrát už ne.
    Ano, Feedback Hub slouží k reportování bugů a jejich nápravě. Co k tomu dalšího říct.
    Ano, ne všichni mají s WM10 klid. Logicky, každý používá telefon jinak, jinak se o něj stará, má jiné návyky. Popravdě řečeno, kromě WC neznám web, kde by se člověk dobral i jiné informace, než že WM je doomed a utíkejte co nejdál. Jak s takovými "informacemi" nakládají" řekněme začátečníci, je nasnadě.
    Ohledně FB, opět a totéž. Odpasu, jaké připojení k netu těch "370" lidí má?
    Pokud chceš bugy, se kterými se setkávám já, můžu tu napsat jejich seznam ;) Ale připadá mi to zbytečné, od toho má platforma jinou stránku. A pokud neprudí, stejně u většiny mávnu rukou.
    Resumé. Moc to řešíme ;) Mobil je jen nástroj. Něco jako kalkulačka nebo lopata. Postačí aby u něho fungovaly základní věci, dodávané s OS. Všechno navíc je marketing a jiná hra.


    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    DAN_F: Mám Lumii 640 LTE, WM 10, hard reset jsem zatím dělat nemusela. Jediný, co mi nefungovalo, byl Messenger, ale stejně fcb prohlížím v edge, tak holt komunikuju tam. Continuum nepoužívám. Je fakt, že už to není ta rychlost, na kterou jsem byla zvyklá s 920 a WP8.1, ale nic hrozného, o změně neuvažuju.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    AGGU: Bezvadná synchronizace všeho mezi PC, PC v práci, notebookem, tabletem, telefonem a v podstatě čímkoliv si vzpomeneš je u ostatních prohlížečů "industry standard" už spoustu let a to včetně synchronizace otevřených záložek (což, jestli si dobře vzpomínám, uměl Internet Explorer na Windows Phone a Edge to už neumí).
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: A zadáváš ji na desktopu do správného kalendáře? Sorry jestli ti to přijde jako debilní otázka, ale už se to tu kdysi řešilo a občas se stává že si to lidi na jednom zařízení zadají do jednoho kalendáře a ten mají na druhém zařízení např. vypnutý. Přičemž mnohdy je matoucí že mají pro ty různé kalendáře nastavenou stejnou barvu :)

    ADAMFC: Čekal jsem že tebe to asi popudí. Každopádně nevím jestli jsi to četl celé, ale já neprozřel a dobrovolně "trpím" s W10M, protože mně vyhovují. Což se ale ani nevylučuje s tím že mají v současnosti určité problémy s vývojem (který jsi i ty sám ne tak dlouho zpět negativně komentoval) i podporou. Jestli "přesně takovými lidmi" myslíš lidi co jsou aktivní v komunitě a snaží se ostatním uživatelům i MS napomáhat s řešením problémů, tak chápu že díky takovým o přechodu jinam ani nepomýšlíš. Malicherná kravina je dost relativní pojem a pro každého může znamenat něco jiného, tudíž beru že pro tebe to tak třeba je, ale zrovna níže zmiňovaný "fix account" bug způsobuje že přestává fungovat synchronizace s IMAP / CalDav / Exchange účty, což pro řadu lidí přesahuje kategorii problému "malicherná kravina".
    Jinak ten hard reset bych na tvém místě vyloženě nezavrhoval, jestli jím pořád ještě trpíš, třeba by ti pomohl od toho odemykacího lagu. Mně kompletní restart přes WDRT výrazně zkultivoval chování telefonu, takže se toho nemusíš bát. Come to the dark side :)
    Pošta mi přijde zbytečná. Stejně se tu poslední dobou nic moc nedělo.

    AGGU: Mně Android nezajímá a je mi jedno kolik telefonů má a nemá podporu. Pořád se jen motáme kolem toho jak jsi tvrdil že většina zařízení s WP8.x dostala update a ona prostě nedostala. Ale jako zrovna všechny telefony s Windows co mám ten update dostaly, z toho mám dodnes radost.

    Co se týče podpory, moje prognóza se vztahovala především k hypotetické situaci, kdy by se MS skutečně seriózně zaměřil na WoA a vyjádřil jsem určitou skepsi nad tím co by to mohlo znamenat pro W10M (jako opoziční názor k tvému nadšení z toho jak MS je daleko před a vysoko nad všemi). Že ta situace, např. v porovnání se situací v době mezi releasem a AU, je už v tuhle chvíli horší – tak to prostě je.

    Ohledně Feedback Hubu, tak nejde o problémy jednoho konkrétního zařízení, ale tak nějak o problémy všech těch zařízení lidí, kteří reportovanému problému dali "já taky", což je třeba v případě problému se zaseknutými dlaždicemi v tuhle chvíli 5 947 na jednom a 178 na druhém feedbacku. Smysl v tom řešit a vyvozovat z toho hluboké úvahy o stavu platformy zrovna v tomhle případě vidí zdá se i v MS, protože začal sbírat logy od lidí kteří s tím mají problém a konečně se to snaží systémově napravit.

    Tvoje obecná rada je pro mě zbytečná. Jak jsem psal, v tuhle chvíli, až na chybějící DJI Go, mám klid naprostý. Ale pak jsme zase na začátku – ne všichni to tak mají a to nejen protože jediné co by je zajímalo je "superrychlý FB, Pokemony a Snapchat a bzilion her" (což je tvoje utkvělá představa o problémech lidí, kterým se např. neaktualizují dlaždice, nebo jim ob den nefunguje synchronizace kvůli "fix account" bugu).

    Já rozumím a věřím tomu, že tobě se Facebook nikdy nenačítá déle než 5–10 vteřin. To mi nemusíš vysvětlovat, ani opakovat. Minimálně 370 lidem co ten problém reportovali do FH se to ale děje a pokud sis ty feedbacky rozkliknul (dle tvých reakcí předpokládám že ne), můžeš se dočíst že některým i 30 vteřin. Tak určitě.

    Ty pamatuješ reload loop z WP8.1 (kde ho zas nepamatuju já) a minimálně já + 222 lidí kteří hlasovali v FH pro nápravu tohohle problému ho zažíváme teď. Ghost addres bar viz KEJML (jestli je to pravda, tak pro dnešek díky KEJML, you made my day).

    Přepínač na všechno co s telefonem teoreticky můžu dělat zrovna v případě W10M mám – Continue App Experiences :) (V současném desktop IP buildu je přejmenován na "Cross-device experiences" a vypadá to že se s tím zase začíná něco dít, což by bylo super. Bohužel aktuální IP build pro telefony tu novou iteraci nemá, takže se nejspíš dočkáme nejdřív implementace mezi zařízeními s desktopovými Windows a v případě telefonů budeme jako obvykle čekat – spekulace.)

    Pokud vyžaduješ nějaké resumé, tak speciálně pro tebe – celé je to o uvědomění si skutečnosti, že když tobě se nějaký problém neprojevuje, neznamená to zároveň že neexistuje, nebo že člověk kterému se projevuje je dětinský – ačkoliv jsem pochopil že to je asi tvůj ultimátní argument na úplně všechno :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    AGGU: Tak samozřejmě, pokud se bavíme o Windwos Mobile, tak je člověk odkázaný na Edge. J8 ale používám Firefox, ten můžu synchronizovat mezi počítačem s Windwos, notebookem, s Linuxuem, iPadem a telefonem s Androidem. Záložky, otevřené taby, historie, doplňky, hesla a nastavení (samozřejmě můžu libovolnou část ze synchronizace vyjmout). To používám již od roku 2007 (na počítačích, na mobilních platformách podpora přichází postupně, když na ně Firefox dorazí).
    Předpokládám, že Chrome to má velice podobně.
    AGGU
    AGGU --- ---
    KEJML: Opravdu? Na platformě Windows, mezi PC/win, tabletem/win a mobilem/win? Favorites, reading list?
    KEJML
    KEJML --- ---
    KEJML: We fixed an issue where closing a tab in Microsoft Edge, exiting the app, and then relaunching it would sometimes result in Edge opening to a blank page with the closed tab's web address in the URL bar.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ADAMFC: Já bych to do pošty neposouval, přijde mi to jako dostatečná diskuze k tématu. Navíc tam kde ty vidíš hate, já vidím argumenty.

    AGGU: S tím Edgem mám přesně ty problémy, co popisoval DAN_F, i MS to uznal, protože jsem viděl v nějakých changelogu k insider buildu, že už to konečně opravili, ale ve stable stále čekáme. Zase, není to deal breaker, ale je to prostě opruz.

    Stejně jako aplikace, startujicí 8 (WMM jízdní řády) 10 (Facebook) nebo 15 (Messenger) sekund. Windows Phone se od začátku (a oprávněně) pyšnily svou svižností. Dneska máme frekvence procesorů v GHz a svižnost v tahu.

    A unikatní synchronizace Edge? Firefox i Chrome už ji mají léta...
    AGGU
    AGGU --- ---
    ADAMFC: Do pošty to ještě není, nejsme osobní ;)
    DAN_F: Ohledně podpory, ještě jednou: Oficiálně Lumia Icon, 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, MCJ Madosma Q501. Upgrade má i HTC One M8. Neoficiálně 920, 1020 a další. 550, 650, 950 jsou nativní desítky. Desítky přes insider dostaneš i na starou 520 s 512MB RAM. Ano, mobily se slabou 512MB jsou problém. Kde nejsou ;)
    Všechno telefony zhruba od roku 2011. První byla pokud vím 1020.
    "As simple as that".
    Teď si vem telefony s Androidem od roku 2011, zjisti si kolik z nich (kdy) dostane Android 7 a aktuální bezpečnostní updaty a sděl mi výsledek ;)
    Z toho pramení, že podpora mobilních MS by se dala popsat jako neochabující. Ostatně potvrzeno i Myersonem. A v kontextu ostatních platforem vcelku jedinečná. Z ničeho tě neobviňuji. A ano, většině lidí je to jedno. Chtějí mít superrychlý FB, Pokemony a Snapchat a bzilion her. A chtějí aby se o tom, co dostali pod stromeček k vánocům, pěkně psalo na internetu a nebyli ve třídě za lamy.
    Ohledně Feedback Hubu. Jakým má smysl tady řešit problémy jednoho konkrétního zařízení, s konkrétní historií a vyvozovat z něj hluboké úvahy o stavu platformy? Nemá.
    Obecná rada. Chceš mít klid? Žádný crossover mezi platformami. I mezi službami. Používáš Google mail a calendar, disk? Kup si Android a buď v pohodě. Používáš outlook, onedrive, office? Kup si VM.
    FB se mi nikdy, opakuji nikdy nenačítá na Home Page déle než 5-10 vteřin (650, a především: rychlá wifi nebo LTE). 30 vteřin? Tak určitě ;)
    Edge a reload loop? Pamatuji si ho občas z WP8.1. Teď zcela výjimečně. A nepamatuji se, kdy jsem 650 naposled ručně restartoval. Ghost adress bar? Já záložky nezavírám. Nevím v čem je problém. Po spuštění edge se mi načte poslední stránka. Opět s tím nemám problém. Chceš mit v nastavení přepínač na všechno co s telefonem teoreticky můžeš udělat? Edge má jednu velkou výhodu před ostatními, a to je bezvadná synchronizace všeho mezi PC v práci, tabletem a telefonem.
    Ano, VM obecně má bugy. Jako je má každý systém. Někde je opravují, někde ne, někde mlčí, někde ti řeknou že je to vlastnost systému. Resumé?
    Tvůj poslední odstavec je trochu dětinský ;) Nebo, promiň, argumentačně vadný. Navíc, ničemu z toho, co zmiňuješ nepřikládám velkou váhu. Ano i můj text je subjektivní. Už to tak bývá.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    jinak další věc co mě sere - v aplikaci kalendář na desktopu, když vytvořím událost tak se mi zobrazi jen v počítači na mobilu nee, když udělam udalost na mobilu tak se v počítači zobrazí :) to mě poser
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    K tomu facebooku, už mě to sralo, nefungovalo to a když jo tak pomalu - udělal jsem si dlaždici s odkazem na prohlížeč a je to, přišel jsem o notifikace ale aspon to neruší :) když něco někdo chce tak at si zavola
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DAN_F: Žádnej hard reset sem dělat nemusel. 950 mam rok, jsem insider.

    A když už se ptáš - moc pěkný hejty tu jedeš. Přesně kvůli takovejm lidem sem o návratu na android nebo apple ani nepomyslel, protože řešíš malicherný kraviny. Celá ta "oh wait.." rádoby vtipná nad věcí mluva? Klasickej samožer "já prozřel a teď vám musim dát sežrat, jaký ste pitomci, když dobrovolně trpíte s W10".

    Hoďte si to do pošty.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Každopádně, aby to v tom bahně nezapadlo – tady (https://aka.ms/Iljl35) se ten konkrétní problém řeší a tady (https://aka.ms/outlooktilerefresh), kdyby ses hodně nudil – protože je to docela procedura, se můžeš podílet na jeho řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam