• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    A je nekde seznam veci co v tom jsou? Protoze me se to nedari najit, nachazim jenom nejaky kraviny v podobe 3d kresleni a tak...
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Tak se mi nainstalovala ta nova aktualizace a začal se mi sekat prohlížeč a jakože docela dost...deje se to ještě někomu? L950
    ACID
    ACID --- ---
    nechce se mi zakladat gejbuk ucet jen kvuli zaloham par aplikaci v telefonu, predpokladam ale ze jina moznost neni, nebo?
    ACID
    ACID --- ---
    MCKIDNEY: me to prave taky nelaka, ale zacalo mi to tu vyskakovat a nevim jestli to dela nektera z aplikaci, nebo je to systemova vec, nebo "spam", nebo nejaky vir.. zatim to slo vzdycky zrusit, ale zacne mi to otevirat nejaky web, ktery se tvari jako mrkvosofti.. zkusim priste udelat screen..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Creators Update je další "major" aktualizace, u mobilních Windows v podstatě něco, jako dřív býval Service Pack pro normální Windows. Přinese ti v první řadě nějaké bug-fixy, optimalizace a pár zanedbatelných novinek.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    FORELLI:
    Co je to vlastne ten "Creators Update" , co mi to jako prinese dobryho?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Creators Update již dostupný, ráno se mi to stáhlo do L950
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ACID: Manualni zalohu neudelas, ale ta Microsoft zaloha me podrzela i na ceste zpet.
    Nektere aplikace to nepreziji (bankovnictvi napr)

    Osobne me to nelaka - aplikace na 8.1 jsou porad dobre a podpora je.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Microsoft ustoupil. I nepodporované mobily mohou získat Creators Update. Jak na to? - Cnews.cz
    https://www.cnews.cz/microsoft-ustoupil-nepodporovane-mobily-mohou-ziskat-creators-update-jak-na/
    ACID
    ACID --- ---
    Pokud je tu ještě někdo na WP8.1, netlačí se vám do telefonu W10? Mám tu několik aplikací o jejichž data bych fakt nerad přišel, což předpokládám že by se s upgradem stalo, tak by mě zajímalo, jestli se tomu dá zabránit "trvale". W10 mám na druhém telefonu, to porovnání mám a klidně zůstanu na WP8.1
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: prostě chráněná dílna, ten Microsoft
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: to je fakt vidis to :) proste to nechapu :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Až na to, že L550 a L650 mají SD 2xx :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    NECROMAN: proste je to banda hovad? ani 535 ktera byla prvnim MS telefonem. Cili rekl bych ze QC 2xx soc nepodporujou , jen 400 a výše :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak jsem si vyzvedl L950 potreti z reklamace. Naposledy mi spadla na zem a prestal fungovat displej. Kazdopadne jsem rad, protoze mi celej displej a digitizer vymenili a telefon vypada jak novej (mel jsem ho dost poskrabanej a prasklej na nekolika mistech).

    Ale co chci rict, prestoze se mi libi muj Oneplus 3 android, co jsem ted mesic pouzival, mit zas v ruce Windows telefon, obzvlast tu 950, je totalni slat. Ten telefon je tenkej, lehkej, s kozenym krytem Mozo i fakt krasnej, a ten system..! A to jsem si pred par dnama rikal, ze az mi vrati telefon ze servisu, tak stejne asi zustanu na androidu.

    No nic, chtel jsem si tu odlozit chvalu na WP10 a jejich eleganci, jak mam radost, ze je mam zas v ruce..) Byla by velka skoda, pokud by to microsoft fakt zarizl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: Tak to je divny. JEdinym duvodem tak potom asi bude zarucni doba:
    Lumia 730 vysla v Zari 2014 a Lumia 640 vysla v Unoru 2015
    Tipuji tak ze Creators Update nedostali zadne telefony z roku 2014 a starsi. Zas ale divne, ze CU nedostala ani Lumia 532, co vysla pocatkem roku 2015.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Ja jsem reagoval na to, ze problem bude jenom v poctu jader. Nerikam ze jsou pomale z jineho duvodu. Spis jsem mluvil o tom, ze OS v telefonu neni jedina vec co je potreba ladit a testovat.

    Napriklad v HTC 8s nesel udelat Update 2 protoze vnitrni oddil pro OS byl prilis maly. (Pro nektere verze existoval workaround)
    Nebo v L820 ti bude vypadavat Phone modul, ktery po downgrade zpet na 8.1 Update 1 funguje dobre.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MCKIDNEY: Nerozumím. Update nedostanou ani některá zařízení, která vyšla už pod MS. Navíc ty Lumie ještě od Nokia s CU normálně fungujou – s registry hackem můžeš aktuální buildy jet třeba i na L920. Sice pomalu, ale jedou (slabý procesor). Na L735 pak nejedou o nic hůř, než na L640, L650 nebo L550 a na L930 a L1520 jedou dokonce podstatně líp. Odříznutí těch x30 zařízení je tabulková operace.
    KEJML
    KEJML --- ---
    WICKPICK: To mi nedává moc smysl. Už současný Windows Universal Apps muzou běhat jak na mobilu, tak na počítači. Čili běžnej uživatel by neměl poznat přechod z ARMu na x86, (moderní) aplikace mu poběží dál. Když ale MS nechá mobilní Windows umřít, nikdo nebude ty univerzální aplikace psát a těch pár lidí co ano (pro pc/xbox) se nebude patlat s tím, aby to bylo použitelný na malým displayi mobilu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ocekavam ze postup byl uplne stejny jako s WP8 telefony jako HTC 8X, HTC 8X a Samsung - pustili tam build a dali ho do Developers Preview. Pokud se objevil prvni problem - tak to zarizeni odebrali z distribucniho listu.

    Tak to bylo napriklad s HTC 8s a spatnym partion v interni pameti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam