• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    IPS aaaand I am gone :D
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GILDARIUS: Ono to dává smysl i pro mě. Teda zatím mi funguje 640XL a přinejhorším i Acer Jade Primo, ale rád vím, že když je rozbiju, nemusím nutně do bazarovky.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    ELHO_CID: imho pro firmy to určitý smysl dává, lumie se fasovaly hodně, mají na to nastavené systémy tak to pro někoho možná bude výhodnější než přecházet na android
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    VECTOR: Ještě tohle je novinka - u nás to možná prodávat nebudou, ale v reichu určitě jo, a to je přes kopečky kousek.
    Introducing... the Trekstor WinPhone 5.0
    http://allaboutwindowsphone.com/flow/item/22432_Introducing_the_Trekstor_WinPh.php
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Budeme spouštět beta test Mapy.cz UWP aplikace. Zatím jen pro desktop, ale později by měla být dostupná i mobilní verze.
    Testování aplikace Mapy.cz pro Windows 10
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcxrYMrGHbZSWVXzogOAGj3q-tRSg0tZ363iWqLLupQjHtXA/viewform
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VECTOR: Až na ten budget-chinese-oem Wileyfox ne.
    Wileyfox wants to sell a €249 Snapdragon 210 Windows phone in 2017 - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/wileyfox-wants-sell-e249-snapdragon-210-windows-phone-2017/
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Hele, planuje se nejakej novej telefon s windowsama? Zatim jsem spokojenej s lumii 950, ale mam pocit, ze ji mam uz nejak moc dlouho..)
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    PAN_SPRCHA: kdysi jsem měl to samé, buď se to časem spravilo samo, nebo pomohl nový build/přechod do Insider programu. A na něm vlastně běžím dodnes, build 10.0.15063.297 na Lumia 735. Nicméně se zdá, že další už asi nebude.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    ACID: Passat B6, jako mohl bych tam dát 2din rámeček za pár stovek a do toho normální rádio, ale to je hnusný... :) A tohle už hodně odbočuje od původního dotazu a tématu, tak já se pak kdyžtak přesunu do nějaký autíčkářský diskuze a třeba mi někdo poradí kde levně koupit nějaký oem s BT...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    už mě tak 14 dní straší na 735 chyba 805a01f4 , nejde nic stáhnout, nic updatovat. Nepomohlo nic co se dá vygooglit. Neměl jste někdo?
    ACID
    ACID --- ---
    SHMADE: co mas za auto ze to nejde?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    STEMBUS: Bohužel mi do auta klasicý autorádio dát nejde, ale už jsem taky přemýšlel nad touhle možností, ale to jsem na 5000,- a víc, co jsem koukal, a to teď nějak nechci, když jsem to auto sice výhodně ale i tak celkem draho zrovna koupil a mohl by to vyřešit transmitter za pětikilo. :) Ale možná to do příštího měsíce počká no, aktuálně tam mám starej transmitter na usb a to HF, takže vlastě vyřešený to mám, jen jsem přemýšlel nad nějakym elegantnějšim řešenim bez nutnosti kabelů...
    Díky za rady.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SHMADE: v dnešní době, autoradio s BT a handsfree, který tyhle veci logicky dělá automaticky, koupíš za 1500kč - šel bych tedy spíš tou cestou pokud je to možný
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DAN_F: Díky.
    ad1. Ono i ten transmittwer co mám vybranej HF umí, ale v recenzích si na to lidi právě stěžujou a to dedikovaný mám docela kvalitní, tak by mi bylo líto ho pak "vyhodit", škoda, že nejdou nastavit nějaký "akce" typu: Někdo volá, přepni na HF, konec hovoru přepni zpět...
    ad2. :D multiwindow by bylo teda pro mě zajímavější, a měl jsem i pocit, že jsem to nědávno někde zahlídnul, tak škoda, ale věřim, že i tohle lidi s velkejma telefonama využijou...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HMLQ: Kvality toho foťáku jsou bohužel z významné části postavené na SW postprodukci, takže i kdyby na to šel nainstalovat jakýkoliv jiný funkční OS, nebude s ním fotit tak dobře :)

    SHMADE: 1. Jestli je to sci-fi nevím, ale existují i kombinace transmitter / handsfree. Akorát ty, se kterými jsem přišel do kontaktu, nebyly v té HF části moc dobré. Nicméně když to budeš řešit, tak možná narazíš na některé, které to budou mít zvládnuté lépe.

    2. To není "multiwindow", ale "reachability" – usnadnění přístupu k obsahu na vzdálenějším konci obrazovky. Když ovládáš telefon jednou rukou a nedosáhneš např. na hamburger menu, které je dost neergonomicky umístěné v tom úplně nejvzdálenějším místě displeje, můžeš si to podržením win tlačítka snížit do půlky displeje, takže na to dosáhneš :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Zdravím, mám dva dotazy:
    1. Dájí se k telefonu (Lumia 640 dualsim, ale to je asi jedno) připojit současně dvě bluetooth zažízení - oboje audio? Jde mi o to, že v autě mám BT handsfree a přemýšlím, že bych pořídíl BT fm transmitter na poslech hudby, protože autorádio nemá BT, ani aux či usb. Ideálně bych chtěl mít připojené oboje a na jedno mít nasměrovanou hudbu a na druhé hovory. To je asi scifi co?

    2. Po proslední aktualizaci se mi po podržení win tlačítka rozdělí plocha v podstatě na dvě, jako když ve win hodím jedno okno na jednu stranu obrazovky a na druhou půlku si dám něco jiného. Jen nemůžu přijít jak na tom telefonu čímkoli zaplnit tu horní práznou půlku...

    Díky
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    ach jo... po poslední aktualizaci 950XL jednou denně zamrzne, černo a prostě nic, pokaždé při jiném procesu. Lze na tohle železo nainstalovat jiný funkční OS ? já se toho fotáku nechci vzdát !
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: Vůbec. Většina smartphonů vydrží den až dva "normálního" používání (bez vypínání datového připojení, wifi, určování polohy…). Kapacita baterie, displej, procesor a dobrá optimalizace pak můžou ovlivnit screen-on time a získat nějakou hodinu navíc, ale pokud ten telefon nemá vyloženě obří baterku, nabíjení každý den se obvykle nevyhneš. Lumie, co jsem používal já, dávaly jeden a půl až dva dny, ale když jsem nenabíjel každý den, tak ten druhý jsem už stejně z velké části trávil v úsporném režimu a doufal, že se včas dostanu k nabíječce :)

    SWAMP_ASS: Na trhu bude určitě i nějaká výběhová "Android flagship" s obstojným foťákem a displejem. Jinak Nokia od MS už zas odkoupila zpátky některý ty mobile-related patenty, ale myslím že třeba ten na Clear Black Display si MS zatím ještě nechal.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nechci tu zase flamovat s prechodem na Android. Ale ignoruj hodnotu Stand-by. Tato hodnota zemrela s prichodem dynamickeho skalovani CPU. Na Android, Windows Phone i Apple nema zadnou vypovidajici hodnotu.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    DAN_F: Tak vlastně, kvůli displeji a foťáku jsem do Lumie šel, za tu cenu (L930), tak že plichta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam