• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONCESTOVANI - PORADNA
    Klub bude o tom, ze kazdy, kdo se stretnul s nejakou povinnosti nebo neprijemnou veci, pripadne bude vedet, jakym zpusobem se k jaky pamatce nejlepe/nejlevneji/nejrychleji/... dostat, tak to napise, na nastence bude seznam statu a zemi, pod kterymi budou zhruba tyto informace:

    NAZEV ZEME:
    Vizova povinnost/cena za vizum:
    Konkretni mozne problemy v zemi:
    Pamatky, doporuceni (A jak k nim):

    Kontakt na konzulat:
    atd 1:
    atd 2:

    galerie vasich fotek, aby lide prahnouci po informacich mohli ochutnat kouzlo konkretni destinace:
    stravovani, doporuceni, cemu se vyhnout, co je tam naopak velka dobrota?:
    ceny:
    doprava:
    nejvyhodnejsi moznost letenek:



    rad bych zkratka udelal databazi cestovatelskych pomucek na zaklade rad a zkusenosti lidi, kteri jiz zemi navstivili.

    Šťastnou cestu! .)

    LETENKY ZDE!
    [ Letenky za par kacek aneb nizkonakladove aerolinky & letani obecne ]
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KATEZ: jo, mam, uz nekolikrat. Ted ti to pisu z Indonezie :))
    KATEZ
    KATEZ --- ---
    Diky :O)
    hezky se k temu stavis :O) a mas neco takovyho sam vozkouseny?
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    DRAGON: tak to rzhodnesnad vsude kde sem byl a mel moznost sem sel hned podvodu.:) zatim planuju rozpocet nekde okolo 4000eur plus letenka, s tema cenama co si psal myslim ze bych mohl bejt celkem dost v klidu.:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAVOR: hele, i kdybys nemel lhat, urcite investuj par penez do ponoru, jestli mas AOWD a nepujdes tady pod vodu, tak mi to prijde jako strasna skoda :)
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    DRAGON: aha, no mam jen advanced, a lhat neumim :))
    to je skoda trochu sem doufal ze provetram ty papiry, kdyz uz je mam a zajedu se podivat nekam kam se po sousi dostava blbe.:(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAVOR: Tech 15 je minimum co sem nasel a musel sem zalhat ze sem divemaster, aby mne a brachovi pujcil jenom gear a nesel s nama za prachy :) jinak to byva i 5x tolik, bohuzel.

    lod/zni jukung/ ti tady imho nikdo nepujci, uz sem se ptal. Za prachy te vezmou sebou na ranni rybolov, na dive spoty, etc etc, ale nikdo ti ji do ruky nesveri. ..
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    DRAGON: btw nevis jak je to s pujcenim nejake mensi lode.?
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    DRAGON: super vycerpavajici odpoved diky.:) hned sem se zacal asi vice tesit.:) no 15e za ponor se mi nezda moc vzdyt takova pomalu normalni evropska taxa je tak 25e
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KATEZ: na ruzyni nic nekupuj, jestli proste chces vzit batoh a nekam na cas plachnout a chces mit nizkej budget, odlet do parize a odtamtud let s AirAsia (lowcostovka, ale let naprosto v pohode) do Kuala Lumpur, coz je velky letiste, odkud to za par babek lita prakticky kamkoliv po Asii (i Zeland a Aus). Aspon tak bych se k tomu postavil ja :)
    KATEZ
    KATEZ --- ---
    ahoj
    ma nekdo nejake zkusenosti z odletem kamkoliv za dobrou cenu z PHA? jakoze zabalim batoh...pojedu na Ruzyn a koupim lastminute?
    Diky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Cau Javore, co se tyce indonesie, je to hodne levne. Zalezi jaky ostrov chces obyvat pripadne pres ktere cestovat. Ja byl na Jave (levno), na Nusa Penida (hodne levno) a ted sem na Bali (taky levno :)

    Jidlo z ulice (vyborne, hlavne nasi čampur a nasi goreng) najdes nejlevnejsi za cca 7000 rupii (lomeno 1000, krat 2), pujceni motorky stoji na mesic tak litr, benzin stoji 8 korun litr, ubytko je asi to nejdrazsi za co vyplaznes penize, stoji v prepoctu tak 150 kc a vic. Ale to ted pisu o Bali, jiny ostrovy budou na tom urcite o mnoho lepe.

    Davej si bacha na fizly, jsou to kurvy, chtej tvy penize. Helmu mit vzdy zapnutou, nech si na urade udelat mezinarodni ridicak. Pokud za neco budou chtit penize, rekni ze jim nic nedas dokud nezavolaj turist police, oni jedini ti jsou opravneni cokoliv. Take je velmi dobra rada zacit si zapisovat jejich jmena, oni jsou prohnili korupci, takze se extremne boji, pac tresty za korupci jsou vysoke.

    Vizum zaplatis 25 dolaru po priletu na jeden mesic, ten si muzes (kousek od letiste) za 250 tisic prodlouzit o jeden mesic, pokud budes potrebovat dele, musis si najit sponsora (pokud se ti to nechce resit, proste jdi na imigracni, rekni jim to a oni ti dotahnou nejakyho typka z kanclu a ten se ti zaruci za sponzoring a bude te to stat cca 700 tisic.

    Co se tyce destu, tak momentalne konci wet season, coz znamena, ze denne tak na hodinu vydatne sprchne, obcas se stane, ze leje i cely den a celou noc, take zalezi kde bydlis samozrejme. Teplota vody 28 stupnu, teplota vzduchu prumerne 30 (ted koukam na teplomer). Vlhko ne tak nesnesitelne jako treba v Thajsku nebo Kambo, je to precijen uz par stupnu pod rovnikem.

    Potapeni je kapitola sama pro sebe. Nezazil sem pravdepodobne hezci lokace nez jsou tady, muj focus je na obri zvirata, coz se mi tady dosyta splnilo, potkas tu hejna obrich 6 metrovych mant obrovskych, velike krasne zraloky, kdyz budes mit stesti, potkas i vorvane nebo par druhu velryb. Humpheadi tu dorustaji az dvou metru. Obri, ruznobarevne mureny. Mola Mola ryby tu potkas (ale pouze v jejich sezone, ktera ted konci).
    Ponory jsou ale docela drahe. (zacinaji cca na 15ti eurech za dive)

    Kdyby si potreboval jeste neco konkretne, napis, ted me nic nenapada.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    ciao, vim ze bych to mohl napsat do uplne jinych klubu, nebo mozna pul hodky na googlu, ale v ramci oziveni tohodle auditka..
    chystam v kvetnu cestu do indonesie, japonska a thajska, jeste presne nevim v jakym poradi to bude, cela cesta je ve fazi uvah a planu. A tak se chci zeptat na vhodnost ci nevhodnost terminu do techto zemi, priblizne ceny za jidlo, ubytovani a nejake to cestovani tam. Japonsko mam tak nejak zmakle ale jinak moc nemam predstavu..
    STOOL
    STOOL --- ---
    čau, prodávám jednu téměř nepoužitou Aqua Venture dezinfekci na vodu, více tu [ OFFERINGNABÍZÍM: Dezinfekce na vodu 2x použitá / Praha / 400 CZK ]
    SUNY
    SUNY --- ---
    DRAGON: thank you :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Are alcoholic beverages permitted in carry-on luggage?
    Alcoholic beverages with more than 70% alcohol content (140 proof), including 95% grain alcohol and 150 proof rum, are prohibited from carry-on and checked luggage. Up to 5 liters of alcohol with alcoholic content between 24% and 70% are allowed per person as carry-on or checked luggage if packaged in a sealable bottle or flask. Alcoholic beverages with less than 24% alcoholic content are not subject to hazardous materials regulations.

    Check with your airline for any further restrictions.
    SUNY
    SUNY --- ---
    Alkohol do NY asi nepřevezu, že? Nebo to platí jen pro potraviny? Chtěla bych přivést rum :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E_T_: pokud priletis na zeland bez zpatecni letenky, tak te vyhodej (mne se to malem stalo, kvuli chybe v datumu), takze ti doporucuju koupit nejakou letenku, napriklad s air asia z christchurch do kuala lumpur a odtamtud lita air asia za velmi levny penize do vsemoznejch mist v asii. po novym roce obdobi destu jeste nebude (mluvim z vlastni zkusenosti, jsem v Indonesii)
    E_T_
    E_T_ --- ---
    Tak ještě poprosím o radu tady. Někdy po novém roce (nejspíš duben) plánujeme měsíční dovolenou s na Zéland a cestou zpět by jsme to chtěli vzít přes Samoy (možná i Fidži, nebo jakýkoli jiné ostrovy). Jaké máte zkušenosti s koupí letenek, pokud chci udělat jakoby okruh a ne zpáteční letenky? Popř. koupit zpáteční ČR - Soul / Singapore a potom využít místní nízkonákladovky? A doporučujete zakoupit letenky z NZ dále už tady v čechách nebo až na místě?
    Dále by mě zajímalo, co si myslíte o termínu. Na NZ bude sice končit léto, ale v Mela/Mikro/Polynésii zase deště. (Maximální rozmezí máme leden - květen). Díky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FRENZY_: : Nejsou nutná, pokud pobyt nepřesáhne 3 měsíce. Cestovat můžete jen s platným pasem nebo průkazem totožnosti.
    tolik tvrdi databaze hedvabnestezky.cz
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    Může tu prosím někdo vyvrátit či potvrdit, že Čech do Lichtenštejnska může nyní vycestovat jen s občankou? Informace se různí. Díky.
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    DRAGON:
    DAKRLS:

    ... na AXA Assistance take nedam dopustit ;-) Na "bezne cesty" se vyplati i pojisteni k platebni karte (jak Dragon take zminuje).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam