• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONCESTOVANI - PORADNA
    OLA44
    OLA44 --- ---
    KATIA: Obecnou informaci znam, spis me zajimala konkretni zkusenost s Indii..ale dik ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    OLA44: obecná informace: vízum se obvykle dává na určité období, třeba tři měsíce a musíš přijet v tomto období. obvykle všechny lhůty jsou na webu ambasády.
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Ahojte, mam dotaz :) Chystam se do Indie na tyden a potreboval bych vedet jestli v zadosti o vizum musi sedet datum priletu do zeme. Nebo jestli muze byt trochu drive nez priletim...Problem je ze vyrizeni zadosti neco potrva a mezitim se mi muze zmenit datum letu...dik za rady...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WARBABY8: znamenalo by to, ze takove riziko existuje:)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    LA_PIOVRA: ok díky moc, takže by to znamenalo že přiletim do brazílie a oni můžou říct že mě nepustí do země a poletim zpátky?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WARBABY8: obecne je to problem, byt plati, ze kde neni zalobce neni soudce.
    Radsi si porid normalni neomezeny pas, obvykle kdyz das ourednicim kytku, bombionieru a skemras, tak to muze byt obratem.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    Ahoj,
    prosím o radu. mám jet služebně do brazílie, ale je to narychlo a v podmínkách je že pas musí mít platnost minimálně půl roku po vstupu do země. Rád byc si udělal rychlý pas který má platnost právě na půl roku. Stačí to nebo těch pár dní je problém a nepustí mě do zeemě?
    VERKULENT
    VERKULENT --- ---
    Díky všem za rady :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VERKULENT: jeste zkus booking.com nebo airbnb.com
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    VERKULENT: Ja byl zatim vzdycky v http://www.thepodhotel.com/ , protoze jinak to bylo drazsi / mimo / etc., ale jestli chces Brooklyn, tak je imho lepsi bydlet tam a ne na Manhattanu. Bohuzel ti neporadim kde tam bydlet.

    $50 je dost malo, ale IMHO pokud nepotrebujes privat a narves se nekam do dormu, tak by to mohlo jit.
    VERKULENT
    VERKULENT --- ---
    Zdravím všechny! Začátkem června 2014 bych se chtěla vypravit do New Yorku, ráda bych zjistila nějaké info ohledně letenek a ubytování. Koukala jsem, že letenky v té době Praha - mezipřistání - New York kolem 15 000,- . Co se ubytování týká, chtěla bych se vejít cca do 50 USD/1 noc. Je to vůbec možné? Bude to takové tour de culture/art. Chci tam i podniknout svůj malej foto projekt. Už sem zkontaktovala i pár lidí přes Couch Surfing, ale ráda bych se poradila i s lidmi z druhé strany, tedy s lidmy z ČR, jaké mají zkušenosti. Mojí prioritou je Brooklyn, ale samozřejmě chci navštívit všechny čtvrti. Děkuju :)
    DMAG
    DMAG --- ---
    Zajímavá služba

    Jak získat levné letenky? Teď už naprosto jednoduše! | ŽivotNaCestách.cz
    http://www.zivotnacestach.cz/levne-letenky/
    PLOPEZ
    PLOPEZ --- ---
    tak zdravim z iranu, projel jsem, ale bez reci to nebylo, armenskej celnik se zdrahal dat razitko do novyho pasu. ale nakonec dal. oni se totiz boji (jsem v ramci resersi nekde cetl), ze kdyz clovek vyjizdi na jinej pas nez prijel, tak treba spachal nejakej trestnej cin (nebo nekdo spacha po odjezdu nekdo na ten starej pas a ten clovek pak bude trvdit, ze v zemi preci nebyl).

    na iransky strane uplnej cajk.
    PLOPEZ
    PLOPEZ --- ---
    díky!
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRAGON: v některejch zemích dva pasy mít nemůžou, tak aby si nemysleli, že kecá... spíš bych řekla, že ukradli... to asi nebude nikdo zkoumat, že je to vydaný v čr a ne ambasádou...
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PLOPEZ: nebo preletet..?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PLOPEZ: z my zkusenosti cislovani moc uredniku nekontroluje, ale v Iranu sem nebyl, tak netusim. Ja bych rekl, ze sem byl okraden a nastesti sem mel dva pasy, to je imho uplne uveritelna story...
    PLOPEZ
    PLOPEZ --- ---
    mám jeden problém. ocením jakékoli věcné rady.

    cestuju z Prahy do Pekingu po zemi a mám s sebou dva pasy. právě ted s nacházím v Arménii a chystám se do Iránu. teď ten problém. dosud jsem jel z Prahy až sem na starej pas, ve kterým mám izraelský razítko. pak mám novej pas, ve kterým není zatim nic a do kterýho mi v úterý vlepí íranský vízum. problém je v tom, že se bojim, že na hranici bude celníkům divný, že v tom pase nejsou žádný razítka, jenom iranský vízum. budou chtít vědět, jak jsem se sem dostal. ale já jim nemůžu ukázat ten starej pas, ve kterým je zachycená moje cesta až sem formou razítek, protože bymě s izraelským razítkem v pase do Iranu nepustili. jak byste tuhle situaci řešili? máte s tím někdo zkušenosti? na ambasádě mi pán radil, že mám jet zpátky do země schengenu a pak vyrazit do Arménie na novej pas a bude to v pohodě. ale to je drahý, na to nemám. uvažuju o tom, že řeknu, že jsem měl dva pasy a ten, na kterej jsem přijel, jsem prostě ztratil. ale jsem z toho trochu nervozní. taky mě napadlo vytrhnout stránku s izr. vízem, ale tu jsem zavrhl, protože stránky jsou číslovaný.

    budu vděčný za jakýkoli zkušenosti a rady. dík.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    objednano, krasa :) jeste jednou dik :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MOIAA: Tak super, dik :) ono to je stejne zatim jen preorder, for next 77 days, takze ja si jeste hodne pockam, ale nevadi, zatim je co cist :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam