• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONCESTOVANI - PORADNA
    Klub bude o tom, ze kazdy, kdo se stretnul s nejakou povinnosti nebo neprijemnou veci, pripadne bude vedet, jakym zpusobem se k jaky pamatce nejlepe/nejlevneji/nejrychleji/... dostat, tak to napise, na nastence bude seznam statu a zemi, pod kterymi budou zhruba tyto informace:

    NAZEV ZEME:
    Vizova povinnost/cena za vizum:
    Konkretni mozne problemy v zemi:
    Pamatky, doporuceni (A jak k nim):

    Kontakt na konzulat:
    atd 1:
    atd 2:

    galerie vasich fotek, aby lide prahnouci po informacich mohli ochutnat kouzlo konkretni destinace:
    stravovani, doporuceni, cemu se vyhnout, co je tam naopak velka dobrota?:
    ceny:
    doprava:
    nejvyhodnejsi moznost letenek:



    rad bych zkratka udelal databazi cestovatelskych pomucek na zaklade rad a zkusenosti lidi, kteri jiz zemi navstivili.

    Šťastnou cestu! .)

    LETENKY ZDE!
    [ Letenky za par kacek aneb nizkonakladove aerolinky & letani obecne ]
    rozbalit záhlaví
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SRNECEK: normalne certifikat z ocko.uzis.cz , je na nem sice napsano "Certifikát EU
    COVID-19", ale je to tvuj oficialni doklad o ockovani a je uznavanej i mimo EU (byl jsem s nim mimo jine v Tunisu a Egypte a zadnej problem)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, jak ziskat certifikat o ockovani na COVID pro zeme mimo EU? Tam Tecka moc fungovat nebude.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PPNEKK: Socialni jsem neresila, ted zrovna uvazuju, jestli aspon castecne zpetne neco doplatim nebo si myslim, ze to nema cenu, protoze duchody stejne nebudou.

    Jak pises, az se budes vracet, tak pojistovna bude chtit dolozit pojisteni jinde, v ramci EU na to existuje formular, kterej ti ta zahranicni pojistovna potvrdi, u zemi mimo EU pak funguji nejaky vypisy/platby atd, to ti kdyztak reknou na pojistovne.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    VENIKA: a sociální jsi si nejak resila? Podle toho co jsem se docetl, tak musim poresit hlavne zdravotni, kde budu muset dolozit, ze jsem byl pojištěn.
    HANELA
    HANELA --- ---
    PPNEKK: VENIKA: praktik bere paušál, tak tomu to určitě dají z pojišťovny vědět. Zubař by to možná ani nezaregistroval?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PPNEKK: Moje prakticka me vyradila. Ale zjistila jsem to az po navratu, kdy jsem tam suverenne nakracela. Tak me zas zaregistrovala.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Ahoj. Prosim o radu. Kdyz se na nejakou dobu odhlasim z pojistovny z duvodu zahranicni cesty, vyradi me z evidence muj obvodni lekar ci zubar? Budu si muset po navratu a zpetnem prihlaseni hledat doktory nove? diky za odp
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    SPLIFFBOY: Ano, uz jsem take cetl, ze mit to radeji napsane od nej, co mam a kolik toho.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SRNECEK: ja bych zkusil nejprve osetrujiciho lekare. nemam asi zkusenost s vylozene "ilegalnimi" leky, nicmene osobne si nechavam od lekare pro moje ne moc bezne leky podepsat potvrzeni v anglictine, ze je mam od nej predepsane, coz je u jeho pacientu bezna praxe. nikdy jsem ale nemusel celnikum to potvrzeni predkladat.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, nevite, s kym resit jake leky jsou legalni v nejake zemi? Budu cestovat mimo EU a beru leky, ktere by tam mohly byt ilegalni, ale nevim, s kym to resit. Diky.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: ja bych to neresila vubec, pokud z toho nebudes jist denne 70let akorat ty okurky v laku hlinikovou lzici k tomu. Udelala bych to jak si rekl, vyvarovala bych se ty kyselosti a mechanicky poskrabani bych asi taky neresila. Proste myslim, ze bat se hlinikovyho nadobi i na nekolikamesicni cestu, je akorat zbytecna starost navic
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: kolik toho varis aby ses bal... mam za to, ze problem sou kysely veci, ktery muzou strukturu narusovat + v hlinikovym nadobi zrejme varis zlomek sveho jidla a piti vuci celkovymu pomeru, kolik toho jinak jis a pijes. dneska se navic dela eloxovanej hlinik coz je spesl povrchova uprava, ktera by mela zamezit i reakci treba s kyselejma vecma, ale asi na vandru nebudes nakladat okurky do laku a tyden je tam susit. za me zbytecna starost.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    KRISKA: normálka v Decathlonu nebo v větším supermarketu /Albert, Globus, .../
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NA_PYCZU: s krizkem po funuse, ale co do toho sehnat ty chladici kostky, co se davaji do jinych chladicich tasek? ty urcite udrzi teplotu o dost dyl, nez samotnej material tasky.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, nemáte někdo dobrý tip na termotašku, něco o velikosti kolem 5l, chci to využívat jak na výlety, tak do práce na jídlo, zatím jsem našla jen jednu velikostně vyhovující ( https://www.4camping.cz/p/chladici-taska-terra-nation-takeo-kopu-5-l/ ),ale u ní je napsáno, že teplotu udrží jen po dobu tří hodin, to mi přijde dost málo, nepotřebuju, aby mi jídlo vydrželo x hodin ve stejné teplotě, ale zase nechci sehnat něco, kde mi ovoce a zelenina zteplá a zapaří se po třech hodinách.
    Díky za případné rady.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    DRAGON: Jeskyne a stezky jde najit pomerne dobre pres geocaching.
    HANELA
    HANELA --- ---
    DRAGON: tak si to užijte, je to moc hezký ostrov.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HANELA: diky, koukam ze se moje zapisky zatim docela shoduji s tvymi radami krome Alcudia, pisu si :) my tam jeden na kolo, ale ja si budu brat aspon tri dny auto-vylet-trek volno, prave ze, nechce se mi to tam travit jen v sedle. dik moc
    HANELA
    HANELA --- ---
    DRAGON: my tam byli primárně na válecí dovolené, takže jsme si jen půjčili auto na pár výletů. Moc se nám líbila Palma, je tam i moc zajímavé muzeum Miroa. Pak jsme byli ve Valldamose, v klášteře Miramar, kde měl základnu pro svoje etnografické zkoumání Mallorcy jeden z Habsburků a doteď je to muzeum. Hezký přístav Port de Soller, ale myslím, že víceméně většina přístavů je něčím přitažlivá. Samozřejmě cesta na mys Formentor. Cestou jsme navštívili nějaká městečka, ale i když byly zajímavé, asi mě nějak nezaujaly, protože si na ně nepamatuji. Vlastně ještě Alcudia, tam poblíž hodně jezdili na moři s kitama.

    Jen jsem slyšela o hezkých jeskyních a soutězce, ale bohužel nevyzkoušela.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HANELA: zdravím, výlet se blíží, tak kdybys třeba vypíchla pět věcí, co tě dostaly, budu vděčný, děkuji
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Tusite nekdo, jaky pivka prodavaj na Mallorce? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam