Ahoj, kdyby se náhodou někomu hodilo na cestu zpět:
po výletě na Balkán nám zůstaly dvě zpáteční jízdenky Praha-Budapešť-Praha, projeli jsme jen cestu do Budapešti. Proto se chci zeptat, jestli by někdo nevyužil vlakovou jízdenku Budapešť-Praha (2x), platnost do 29.8.2015? Původní cena jedný byla ca. 2500kč, takže třeba za 1000kč? Nebo navrhněte. Díky za odpověď nebo případný sdílení! t
DOCENT: i v horách v Kosovu a Albánii a MN jsem měl pocit, že se hodně civilizujou a pomalu se začínají objevovat zárodky turistických "center" a budoucích Špindlů. Jde to hodně pomalu, ale vývoj tam znát je (předtím v Albánii 2007). Minimálně údolí Valbona a černohorská strana Prokletijí bude zanedlouho hodně turistická, chození po horách se začínají věnovat i místní. Kosovo čistá krása bez turistů.
IRA_PALMOVKA:
XCHAOS:
taknějak náhodou jsme prostopovali z hor z Albánie do Kosova a odtud zpět do hor a nebyl nejmenší problém. Za celý výlet (pořád kolem hranic) jsme nepotkali nikoho se zbraněma, jen občas vystřílený nábojnice (+ v MN jsou večer často slyšet dávky z kalachů, prej si tak přejou přes dolinu dobrou noc:). V Kosovu jsme spali u rodiny, jejíž dva členové bojovali proti Srbům a prý to byla jendna z mála rodin, ve který nikdo nepřišel o život, ale ptát se "ukažte nám zbraně" mi přišlo dost hloupý a nedělal jsem to. Ještě před osmi lety jsme na hranicích potkali partu chlapů s gunama, možná pohraničníci, možná taky ne. A flintu tam měl i kdejakej horal. Ale i tehdy to bylo v klidu.