• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARMOSLAPAlbánie
    Albánie stopem, autem, na kole. Zajímavá místa k vidění, zkušenosti s místními obyvateli, stav cest a místa, kam se dá zajet osobákem, či na která je zapotřebí 4x4. Tipy na místa k přespání (hostely, kempy, spaní na divoko), tipy na cestování stopem a místní dopravou, atd. Užitečné linky najdete na nástěnce.
    rozbalit záhlaví
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JAMES23: voser znamená co? Čekačky a kecy? nebo se nám připravit na něco extra?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JAMES23: ok bezva.. nad 80kmh mám stejně spotřebu 11 takže ideál
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    SDN33: hele jasně že dá. Jadranská magistrála je pěkná, hlavně černohorská část (doporučuju vynechat trajekt přes kotor a objet si to hezky) Ale počítěj že to bude šnečí tempo a hodně vyhlídková jízda, zvlášt teď v sezoně. A trocuh voser s hranicema, zvlášt ten kus bosenského pobřeží
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ahojte. Dá se dojet do Albánie podél pobřeží z Chorvatska nebo to je technickej a casovej nesmysl? Cesta tam je, ale nikdo to tak nejezdí.
    HAWKEYE
    HAWKEYE --- ---
    LONESTAR: mohu potvrdit.Zewlíme tu již takřka měsíc.
    .
    BONGO
    BONGO --- ---
    Rád bych se zbavil pár drobných Leke; pošta
    [ OFFERINGNABÍZÍM: 1385 Albánských Leke / Brno ]
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    DUHOS: Ahoj, taky jsem jel s kámošem před 3 rokama balkán, černá hora, srbsko, kosovo, albánie... papír měl ve znění co píšou ostatní tady v auditku. v češtině a v angličtině s razítkem firmy a čau... nikdo to po nás nikde na hranicích nechtěl ale myslim si že to uvezeš a je dobrý to mít a předejít tim zbytečnejm problémům.
    ADIK
    ADIK --- ---
    BOTUL: prvni roky jsem ho vozil (respektive jsou dva, zenevsky a vidensky, kazdy plati v jine zemi), ale kdyz jsem zjistil, ze nikdo nevi co to je a nikde ho nepozaduji, tak jsem se na nej vykaslal. za 15 let jezdeni po i mimo evropu ho po me nikdy nikdo nechtel.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    BOTUL: nás nikdo nekontroloval, ale nějaký jiný lidi, co je cajti v albánii stavěli kvůli pásům, říkali, že jim ho dávali a oni vůbec nevěděli, co to je:)
    ale měli jsme ho
    BOTUL
    BOTUL --- ---
    Ahoj, je v Albánii, Srbsku, Makedonii, Černé Hoře nebo v Bosně povinnost mít s sebou mezinárodní řidičák nebo se dá jezdit na běžný ŘP?
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    my jsme taky jeli do Albanie pujcenym autem, doklad jsme s sebou meli ovsem pouze v anglictine (pochybuju o tom, ze by si to tam nekdo umel precist) a stejne ho po nas nikdo nechtel.. ale asi bych to neriskovala
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    přesně..je to normální papír kde je uvedený že majitel vozu (jeho údaje) zapůjčuje vůz (SPZ a značka vozu) tobě (tvoje údaje) od kdy do kdy, a třeba i kam .. za 100,- ti tam notář lípne razítko a máš to... vzor k vytištění určitě vygooglíš... no ale popravdě, já to s sebou teda vozim protože jezdim všude služebákem, ale nikdy to po mě nikde nikdo nechtěl a to sem toho nalítal dost, včetně Albánie 2x
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Ahoj. Za 14 dní vyrážíme do Albánie pujcenym autem a docela mě zarazilo to, že budu potřebovat notářsky ověřený doklad o dispozičním právu k vozidlu. Ani nevím, co si pod tím představit.. Stačí pár slov o tom, že mi pán půjčil toto auto s údaji o autě nebo je třeba mít přeloženou a notářsky ověřenou smlouvu o zapůjčení vozidla? Nemáte prosím někdo zkušenost?

    ONDYXINNYX
    ONDYXINNYX --- ---
    PPNEKK: ja jel v loni do albánie s 60 litrama nafty ve dvou kanystrech .. kontrolovali me 2x na albánskomakedonskejch hranicích a makedonskosrbskejch (tam byli hustější) všechno s auta ven a očuchávačka od psa ..na naftu přišli a nic neřekli .. chtěli jen prachy a cigarety :))
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    JUNIOR: probíhaji na prechodech nejake hloubejsi kontroly auta? ja ze si povezu pomerne dost nafty v kanystrech,tak jestli mam mit obavy,ze by to pri dukladne prohlidce nasli.
    TUHO
    TUHO --- ---
    JUNIOR: Jak rozporuplny? Tuhle oblast jsme vicemene prolitli, zakempili jsme kousek od tebe, v Borsch na plazi. Docela prijemny, kempili tam ruzny hippieci z ruznejch koutu v expedicnich nakladacich ze kterejch se skladalo takovy plazovy mestecko. Ale byli tam i Albanci, ale poklidna atmosfera na jednu stranu more, vyhled na Korfu a na druhy strane epesni vyhled do udoli.
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    HERR_FLICK: Dík :) Myslím, že má. Jen jak je štěně, tak samozřejmě nechci, aby si udělal špatnou zkušenost. Ale předvádat se musí stejně vždy a všude, tak co :)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    HERR_FLICK: Tam jsme zrovna dneska jeli. Přejížděli jsme trochu krkolomne z Makedonie - Řecko - Albánie. Docela masakr ty malý přechody v horách. Jsem něco podobného zažil naposledy v Arménii .

    Jinak teda teď jsme se vykydlili v Ksamilu na pláži na jeden dva dny a teda zatím zkušenosti rozporuplný.. Ale uvidim, třeba se vyspim a bude to dobrý :))
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LONESTAR: modry oko je ted naprosto brutalne turisticky bohuzel

    JUNIOR: za me z vnitrozemi nejvetsi mrda reka Vjosa s pohorim Nemercke

    nejvic sem se na balkane o psa bal v nakym poloopustenym zablesenym kempu u ohridu, kde sme prijeli v noci, fakt me nenapadlo nic resit, hned sme se sli koupat, pes si tak nak venku pobihal

    vylezu z vody, co se susim behem chvilky byla kolem myho vorecha smecka asi sesti pastevecky vypadajicich kontackejch psu
    radsi jsem se do toho vubec nemontoval, jen sem to ve svitu mesice pozoroval
    pulky sem mel stazeny slusne, obvzlast kdyz muj 11letej kastrat zacal po chvilce otukavani loupat nejvetsiho asi vudce smecky.. nastesti to dopadlo jako sranda a hned se s nima skamosil a hrali si

    asi byly zvykly na cizi, resp. ten muj staresina uz trochu umi s ostatnima psama jednat, kazdopadne takova jednotka ho mohla v mziku rozsapat nasracku

    s nakym predvidanim toho vykrejes vetsinu, nejak extra bych se nebal, urcite ne jednoho psa, toho clovek zvladne odtrhnout, nez udela fatalni skody
    blby akorat je, ze pastevci bejvaj nekdy v paru i vic psech

    nicmene jesli ma rad cestovani, tak bych ho o to neochuzoval

    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    IRA_PALMOVKA: Jo, toho se právě trochu obávám, aby se něco takového nestalo. On je mladej, bude mu teď v červnu rok, s ostatníma psama si chce většinou jen hrát, takže sám konflikty nevyvolává. Ale nechci, aby se dostal do nějaké špatné situace. Na druhou stranu teď s ním chodíme na stopovačce, takže se drží kolem nás a cizí psy budem hodně hlídat.
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    VERCA_ZABA: Já tam zavolám, to bude nejjistější :) Každopádně dík moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam