• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARMOSLAPAlbánie
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím,
    prošel jsem diskuzi, progoogloval jsem kde co a chtěl jsem se zeptat máte někdo tipy co si v Albánii nenechat ujít ? Některé easter eggs atak ?
    KRYSHPEENEK
    KRYSHPEENEK --- ---
    Zdravím, má někdo zkušenosti s půjčovnou aut popř. skútrů v oblasti kolem Durres??
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Mířím do Albánie, kdyby se tam chtěl někdo potkat. shkoder, Jih asi dhermi, thethi .. Shkoder ... a uvidíme.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    výborný .)

Jel jsem tehdy po pobřežní cestě ze Sarandë nahoru do hor. Dneska už je tam asfalt. Tenkrát tam nebylo vůbec nic, jen prašná cesta. A na ní mě několikrát kontrolovali policajti se samopaly. Byli v pohodě, ale netušil jsem, co se děje.
    A pak jsem odbočil do hor do pohoří Nemërçkë, kde jsem v nějaké zapadlé vesnici zastavil a opřel motorku o stojánek. Najednou z baráku vylezli chlapi a všichni měli samopal. A já si říkal: „Ježiš, to jsem asi přehnal!“ No a oni na mě nejdřív koukali překvapeně, co tam dělám, kdo jsem a odkud jsem.
    Ale pak byli úžasní. Pohostili mě, bydlel jsem u nich dva dny, vozil jsem je na motorce po kopcích a oni mě vodili od rodiny k rodině...
    Asi byli nejdřív jen ostražití?
    Přesně tak. Tehdy v Albánii zkrachovala hra letadlo, a všichni přišli o peníze. Všude byli banditi, nedalo se cestovat z města do města. Když se tam někdo vydal, tak ho přepadli a obrali o všechno. Takže lidi vzali útokem vojenské sklady a ozbrojili se. Takový poslední zoufalý krok. Ale jinak byli úplně príma.
    Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/...-motorka-offroad-pf1-/kolem-sveta.aspx?c=A170330_121748_kolem-sveta_job
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Sepsal jsem nějaký informace o Shkodře. Najdete tam i nějaký tipy kolem. :)
    http://www.tasteofbiggs.com/2016/09/15/ultimatni-navod-na-albanskou-shkodru/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DRACONIK: my když jsme v Albánii ve Vlore způsobili nehodu (urvali jsme autobusu zrcátko), tak ani policajta ani místního mafiána žádný dokumenty nezajímaly, kazdyho zajímalo 10 euro do kapsy a jelo se dál:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BIGG23: Jee velky sorry, spletl jsem se, myslel jsem Durres.. Dhermi je super.. A Borsh :)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    MATEJICEKKK: to si asi nebyl v Tom stejnym Dhermi. a na plážích , který můžou být jen tvoje si byl?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GUDRUN: Ja to chapu.. Jakoze bych nechtel bejt sef a mym autem se jezdilo do Albanie :) Ja jsem tam auto pekne "opotreboval".
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BIGG23: S tim souhlasim, ale Dhermi je hrozne osklivy mesto teda..
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    minovy pole jsem videl i v bosne kousek od detskyho tabora :)) ... a ujistete se ze jsou zrovna otevreny hranice
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    GUDRUN: onehdá nás místní varovali, že podél kosovsko-albánský hranice zůstaly po konfliktu nějaký miny. Sice je to tři roky zpátky, ale asi bude lepší nesjíždět moc ze silnice
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MATEJICEKKK: Sluzebak
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BIGG23: budeme jen krosit nejkratší slušnou cestou z Černý hory do Kosova, Albánie není cil
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Já jsem to tu ted celkem slušně projel během 2 výletu z čehož jeden pokračuje a a kvalitou silnic jsem mile prekvapenej. samozřejmě když vyjmes cesty do Thethi a podobně. ;)
    pokud pojedete do Dhermi, silence he uplne nejlepsi a ty vyhledy ;) ..... nezapomenutelny ;)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    DRACONIK: Heh, nechtel bych byt majitel auta pujceneho na cestu do Albanie.. Btw z moji zkusenosti, hodne prisny na dokumenty byli Makedonci..
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    IRA_PALMOVKA: supr, dik za info. Jak psala Gudrun, moc mit budem. A budeme doufat v mistni punk :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IRA_PALMOVKA: plnou moc mít budeme, a v angličtině, jen ne notářsky ověřenou - nemůžu hnát šéfovou k notáři :-) díky za zkušenost
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    DRACONIK: před třemi roky jsme takovou notářsky ověřenou moc do Albánie vezli, protože auto bylo na matku řidiče... nikde ji po nas nikdo nechtěl... ten samý předpis platí i pro Ukrajinu, taktéž jsme ji tam vezli a rovněž ji nikdo nechtěl vidět.. jo a kdyžtak ta plna moc musi být samozřejmě v angličtině
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam