• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINANÁDRAŽNÍ GASTRONOMIE - restaurace, pajzly, hospody, bistra, okénka, stánky
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: "v poloze rybář" :.. to je dobrý .-))))
    zrovna sjem dneska jednoho takovýho rybáře viděla... u metra:-)) lovil asi špačky.-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    madarsko - do nich bych to ani neřekla.....
    no ano, jsem si vědoma, že to může být krok ke kriminalizaci občanstva, korupci apod...ale chtějte po militantním nekuřákovi, aby byl objektivní .-))))

    Maďaři si od nového roku nezapálí v barech ani v podchodech - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/madari-si-od-noveho-roku-nezapali-v-barech-ani-v-podchodech-p34-/zahranicni.asp?c=A110427_105339_zahranicni_ipl
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: jo, to bude tím, nájmy jsou malé.... protože tam hospodaří stát jako za totáče.... tam to začíná....
    nízké nájmy-nízké ceny-nízká klientela:-)))

    no já vím, někde bejt ty lidi musí, někde se povalovat, kouřit a cucat napodobeninu piva musej, ale proč by to měli dělat zrovna tam, kam jsou nuceni chodit takzavně spořádaný lidi, cestující, turisti atd....?
    Ti prostě skrze nádraží projít musej a je blbý, když při tom mají nepříjemný pocity ohrožení a hnusu....o tom, že si rozmyslí zajít na jídlo do hospody nemluvě.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: Podle mně je to tím, že nájmy v nádražkách asi nebudou velké a také že pochybní živlové se nacházejí v prostorách čd, čsad atd...no a tito lidé jsou většinou štamgasty.
    LALINA
    LALINA --- ---
    kde se vlastně vzal ten úzus, že na nádru MUSÍ bejt levný pivo a kořalky a musí se tam hulit o 106, aby se tam mohli slejzat obtížný nespolečenští lidi?

    Musí to tak bejt anebo je to jenom zvyk z totáče?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: jestli máš chuť,znamená to, že bys to měl udělat .-))) napiš mu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: tyjo asi už jsem fakt stará, ale tenhle druh dekadence mě fakt nerajcuje... musela bych přehodit v hlavě takovou vyhybku na skuruthai punkerku, což není vyloučený, ale jak tu tedko sedím v kanclu a mám koleje konzervativní puritánské aristokratky, tak se mi to prostě nelíbí...fuj, pivo zvětralé už v Africe... to zní jako skutečný ZLO...
    BILYHAVRAN
    BILYHAVRAN --- ---
    KEIKIN: to by mohla být Břeclav - ale třeba se pletu .... jednou sme se tam ožrali coby mladí zobáci a vyhmátl nás tam náš učitel češtiny ... hezky sme ho slušně pozdravili a on slušně odpověděl ... a žádný další následky to nemělo ...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Tak a máme tu otázku na zítřejší den. Kde se nachází tato destinace ? Musím říct, že jsem v ní byl a vzpomínám v dobrém.

    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Dokonce mám chuť napsat Fejkovi, jestli mají ČD dráhy něco jako pasport nádražek, neboli evidenci gastro zařízení v prostorách ČD.

    V nádražkách se scházejí lidé s nižščími příjmy, jelikož je tam většinou levné čepované pivo i tvrdý rozlévaný alkohol. Samozřejmě nesmí chybět obligátní automat

    no ruku na srdce, kdo z vás někdy nehodil pár mincí do automatu v nádražce ? hehe.
    Pěkný report o nádražce v Otrokovicích je zde:
    Restaurace U Mašinky, Otrokovice | VÁGUS.CZ
    http://www.vagus.cz/2010/10/15/u-masinky-otrokovice/
    Cituji:
    "Akce měsíce - Plzeň za 26 Kč. Nejde odmítnout. Co na tom, že pivo bylo zvětralé snad už ve chvíli, kdy jej jihoafrický kapitalista uvařil"
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    KEIKIN: KACIR byl rychlejší. :) No každopádně je to klasika.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: raději bych se držel těch zaplivaných koutů a podivných invidiuí v poloze rybář.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KONOPASLIK: zvítězil jsi v dnešní tipovačce. Fotka níže...
    PEEP
    PEEP --- ---
    Na cestach potkam nadrazek spousty, ale nejvic me dostala v posledni dobe nadrazka v Usti nad Orlici.
    Zenska co tam obsluhovala, asi kolem padesatky, vypadala hodne unavena zivotem, vyhazovala lidi pred restauraci at si tam na ceduli prectou,
    co ze to tam vlastne maji (typy limonad), prijemna byla jak osina v pr.., vypadala ze ji kazdy jenom otravuje.
    Nezmohli jsme se na vic nez jedno pivko a to, ze bychom se ji zeptali na jidlo nas ani nenapadlo, protoze by nam ty pullitry nacpala nekam..

    Kdo chce zazit, ze o neho opravdu pecuji tak, ze se citi jako v bavlnce, necht navstivi tuto nadrazku - vrele doporucuji
    Misty jsme meli problemy nevybuchnout smichy pres celou hospodu :)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LALINA: Ne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ted ve mě tenhle klub nejak pracuje a něco se klube;)... najednou cejtím, že nádraží je organismus, kterej je tak propojenej, tak svébytnej, takovej osobitej svět sám o sobě, že snad ani není dobře, když z něho vytrhávám jenom jedno téma jako hlavní...
    jsem nalomená rozšířit téma na čistě jen "vlaková nádraží" - teda VN se vším všudy... co myslíte?
    LALINA
    LALINA --- ---
    SAMMAEL: možná že nezůstane jen u toho.... uvidíme...
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Tak si dovolím přispět dvěma postřehy z "nádražek".

    Odporná zaplivaná nádražka je na Braníku. Obsluhuje tam starý opelichaný chlap s mastnými vlasy a chybějícími zuby. Vždycky se tam ale rád budu vracet, protože mimo této dokonalé atmosféry totálního pajzlu tam také mají naprosto nejlepší a nejchutnější "prkýnko" (myšleno žebra, ne záchodový), který jsem kdy měl. Takže u mne Bránická nádražka vede.

    Oproti tomu podobně vypadající, ale nic moc k jídlu, je nádražka ve Vraném nad Vltavou. Myslím, že ty párky, které jsme dostali po požadavku na "něco na zub" pamatovali ještě dobu CK dráhy. Stejně byl ale tento pajzl námi hodnocen kladně, protože ochota tamější obsluhy naprosto převážila veškeré zmíněné nedostatky. Paní servírky je pro práci v takovém pajzlu opravdu škoda.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Z toho článku mám nepříjemný pocit. Řeči, které jsou směsí naivity a prázdnoty, takže nakonec zůstane u toho, že se zakáže v nádražkách kouřit. Což nic neřeší, ale ovce to chtějí, protože je to in. Po pár letech Fejk skončí a kde nic tu nic.
    Nadále zůstanou buď rádoby luxusní restaurace jako v Brně, kde by ale Pohlreich dostal infarkt (stav před pěti lety, nevím jak teď), nebo stánky s odpornýma, předraženejma bagetama, kde za čtyři pětky dostanete nafouklou housku s ramou a šunkou z Lidlu (České Budějovice).
    Ani ten slavně rekonstruovanej hlavák nic nenabízí. Mleté piliny v housce a fujbagety.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam