Vzdy kdyz prijedu do nejakeho noveho mesta, musim hned okusit atmosferu mistni nadrazky. Uz jich bylo nekolik desitek, posledni, vlastne predposledni byla v Domazlicich minuly tyden. Prisedl jsem si k mistnimu delnasovi, ktery cekal na vlak do rachoty a vedl s nim rozhovory o krasach zdejsiho kraje.
Na prvni pohled me zarazila v klasickem prostredi zaplivane ctyrky vietnamsky vycepak, ale musim rict, ze mne mile prekvapil. Ctyricatnik mensiho vzrustu, o to veselejsi nalady, neumel poradne cesky, ale domluvil se s kazdym, kasiroval po trhovecku (drobasy v ledvince, papirovky v klasicky penezence). Co me potesilo nejvic, ze tam nevarej zadny nudle, kung-pao, atp. cehoz jsem se obaval, ale ceskou klasiku. Zbylo na me jenom vepro-knedlo-zelo za lidovejch 63 kacek, na kterem jsem si opravdu pochutnal. Pivo tam toci z Koutskeho pivovaru na Sumave, ochutnal jsem desitku i dvanactku a marne jsem premyslel, co mu vytknout. Celkovy zazitek hodnotim peti hvezdickami z peti, proto sem o ni jako prvni a zatim jedine pisu, urcite se tam pokud budete mit cestu kolem stavte ;)