• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    SAGUS: přesně tak, tyhle lidi přisoupí na iluzi ;) a vyhovuje jim jsou "spokojený". Mistr, ten zná přece pravdu, jeho slova jsou pravda ..už jdu dost OT (a pravda je jen jediná) ale bohužel ne mistrova a správnej mistr tohle ví .)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    LOOP_ONE: navyse mam pocit ze mistrov ako si ich popisal vyhladava len velmi malo ludi, ktori maju naozaj potrebu a chut na sebe pracovat a pozriet sa na dno jamy levovej.. vacsina nechce spoznavat svoje temne stranky a bloky, staci im iluzia, a nejaky ten jin jang na duhovom pozadi na dverach ;)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    LOOP_ONE: potkal, ja len vravim ze niektori ludia maju problemy to rozoznat. Myslim ze ich bude skor vacsina. Staci podlahnut okouzleni a clovek nema problem uverit ze dotycny "mistr" je ta prava osoba ktora mu pomaha spoznavat sameho seba. Keby si mal pravdu tak ziadna cirkev ani sialena sekta nikdy nevznikne, ved kazdy pozrie do oci a vidi/citi, nie?
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    SAGUS: promin ta druha čast byla pro {LODBROG|35358539}:
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    SAGUS: charisma a zrcadlo jsou dve uplne jiny věci..když máš skutečného mistra - tak jak jsem psal podíváš se mu do očí a nepodlamují se ti kolena, ale naopak pomalu ale jistě (záleží jak jsi vnímavej) začne z tebe vytahovat nedořešený věci -emoční bloky (iluze) --nemusí nic říct, vubec nic-- a udělá na tobě tolik práce jako nikdo jinej----nevim ale Hitler -- v nem spíš vidim jako velkou výzvu odpuštění a přijmutí pro mnoho lidí toho, co udělal--ale tohle je už OT..myslim že nevíš o čem mluvim, když si a zvlášť když si někoho takovyho nepotkal...
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LOOP_ONE: Nemyslím.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    LOOP_ONE: charisma je svina, "kazdy se otoci ne kazdy vsak vidi" ;). Je to sice strasne romanticke a ten pocit poznam, tak jednoducho to ale kazdemu a vzdy nefunguje.
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    LODBROG: to jsi dost mimo.... .) špatně jsi to pochopil...
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LOOP_ONE: To bys mohl říct i o Hitlerovi. Spousta lidí v něm "poznala" pravého vůdce - a někteří slaboduší spoluobčané ho v něm poznávají dodnes...
    KAREN
    KAREN --- ---
    SLAUGHTER: ano. a... vsimla jsem si.)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: aj, promiň, četl jsem nepozorně, tak to jo potom :)
    -- a mě teda upřímně ty novější vydání jejich hathajofické příručky (ta s fotkama a pevnou vazbou) už tolik neoslovila jak ta černobílá se schématickými obrázky... tak nějak je mi ta starší verze sympatičtější.
    Jinak pro člověka anglicky čtoucího jsou publikace od JDZ zbytečnost, když se nabízí tolik dobré literatury v cizím jazyce.

    PETVAL: tohle vypadá skvěle, mít na to peníze a nemít závazky, tak jedu hned! :)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    btw nemate nekdo chut jet na prelomu od 20.4. (odlet) do 9.5. (prilet) do nepalu na kurz vnitrnich praktik (6 jog naropy) s Andrejem Lappou, program prvni tyden rano 2h praxe vnitrnich technik, dopoledne prednasky od lamy v klastere, kde se bude prvni tyden bydlet, odpoledne volno a treky, vecer teorie vnitrnich praktik. druhy tyden presun vice do hor, praxe jogy venku, treky a meditace po svatych buddhistickych mistech jako jeskyne Naropy a Marpy atd. podminky nic pro turisty, detaily kdyztak v poste.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    asi pred mesicem jsem videl velkou reklamu na JDZ v nakupnim centru, rikal jsem si, co se asi deje

    Noční život velkého jogína | magazín Psychologie.cz [Věda a společnost: náboženství, meditace, zneužívání, sex, manipulace]
    http://psychologie.cz/nocni-zivot-velkeho-jogina/
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: Všimni si, že jsem psal "cokoli dalšího od něj mi do domu nesmí." Ty dvě knihy co od něj mám si samozřejmě nechám.:)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LOOP_ONE: problem u masturbace a sexualnich aktivit je, ze s jidlem roste chut. A je vtipne, ze je veliky rozdil mezi potrebou a chuti. Jestlize je v "hlavnim potrubi" blokada, energie pujde ven nejblizsim vychodem, protoze telo bude vyrovnavat toky prany a apany... Pak pro udrzeni mentalni rovnovahy a neuspineneho pyzama nemusi jit o nejhorsi zpusob viz darjeel. Vse zalezi na uhlu pohledu. Tim ji nechci doporucovat, jen nabizim pohled odjinud.

    Btw brahmacarja neni ciste sexualni zdrzenlivost, jde o udrzovani energie po vsech smerech!
    A je rozdil rozhodnout se pro brahmacarju a mit momentalne stav bez partnera a povazovat to za pust /na druhou stranu bych doporucil sebepozorovani a sebeakceptaci, namisto nejakych technik/...

    KAREN: muz je polaritne prirozeny vysilac, zena prijimac. btw i muz muze dosahnout kvality zenskeho orgasmu.

    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LILY: Nezavřeli - kromě Rakouska neporušil zádný zákon. A i kdyby, tak je to všechno promlčený.
    Ale není náhoda, že se najednou nechystá do Evropy, a všechny setkání s ním situuje do Indie, nebo řídí večírky přes skype...


    YMLADRIS: V Rakousku je (poměrně unikátní) zákon, dle kterého nesmí za (téměř) žádných okolností spát osoba s nějakým společensky či psychologicky vyšším postavením s osobou jemu takhle podřízenou.
    Nevím jak přesně je ten zákon napsán, ale typicky je to právě vztah kněz+jeho ovečka.

    To tam porušil.

    Plus se sháněj holky, u kterých by se to dělo v pozdější době, kdy by to nebylo promlčené, a které by byly ochotné ho žalovat.

    Ale jinak... JDŽ samotná je prostě tvrdě proti, naprosto stojí za svým zakaldatelem a gururem, ničemu nevěří (a pokud věří, tak se tváří že ne) a svým žákům naprosto zakazuje se kauzu tabývat, číst weby atd.
    Podle nich je to prostě štvavá kampaň, která má zničit Svámídžího dílo.

    Psychologicky se není moc čemu divit - je to jako tvrdit zarputilým křesťanům něco špatného o Ježíšovi - nebudou poslouchat.

    AIM_FREEMAN + YMLADRIS + YMLADRIS: Můžeme to řešit v tomhle auditku...
    [ Om guru Díp namahá ... ]
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LOOP_ONE: více méně souhlas jen to co píšeš předpokládá určitou vlastní schopnost a vhledy a samostatnej "úsudek" nebo co, jenže spousta lidí je tak nějak zaslepená... možná i proto šli k němu, mě to jejich uskupení nebylo sympatické od začátku a to jsem vlastně úplně v počátcích svého jogování cvičil podle toho jejich systému.
    Navíc on taky mohl v tom roce 90 vypadat a fungovat úplně jinak než v roce 2010, 20 let na západě udělá dost.

    A nevím jestli je to takhle čistý to pravidlo "každý má co si zaslouží", on je to taky často takovej obecně sdílenej lidskej bias: http://en.wikipedia.org/wiki/Just-world_hypothesis a podle něj bys měl třeba znásilněnou holku ještě potrestat, protože pokud se jí tohle stalo, tak si to zasloužila atd. atd. takže s tímhle jsem osobně mnohem opatrnější než jsem býval dřív.

    Stává se i třeba, že nějaký mistr přijede na západ, v tý době hodně cvičí a maká a pak postupně cvičit přestane, začne lenivět, užívat si hedonismu naší kultury apod. a jako žák si třeba té pozvolné změny jen tak nevšimneš, nebo si jí nemusíš připustit apod. Ono to imho fakt není tak jednoduchý jak píšeš...
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    mistr od mistra se dá lehce rozeznat - podíváš se do očí - a jestli ten člověk je opravdu "čístý zrcadlo" (došel si pro pravdu) tak to co tam uvidíš-tě dost pěkně zaskočí a budeš tolik věcí jako topic pro meditaci a vlastní práci na sobě, že se budeš těšit na další setkání s ním a jeho přitomnost--.. - každý má mistra takovýho jakýho si zaslouží...ne? :) když je žák připraven učitel se objeví -..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: jj, tohle je super co píšeš a imo moc důležitý, najít v tom balanc.
    Nevím jak přímo třeba v tý jejich vnitřní komunitě, ale to co předváděli na různých prezentacích, hodinách jogy nebo i při osobní povídání si se mnou mě přivedlo k tomu co jsem psal níže... také nemastné neslané.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: jo, nechci bagatelizovat utrpeni tech lidi tam, ale prijde mi to jako vecna promena: kdyz je neco prilis takove stadni, rigidni, malo individualni, strasne moc zasekly na Outer teacher, tak se stane neco, aby se ty lidi museli zacit vice orientovat sami, pouzivat Inner teacher. Myslim ze v te komunite musi byt docela otres.

    Presne stejne ale naopak, kdyz mas absolutne jen punk, samy Inner teacher a jinak nic, nastanou ruzne situace, ktere te dovedou zas k poznani, ze nasledovat trochu taky to co uz objevil nekdo jinej, neni zas tak uplne spatny. A tak se to stale preleva...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam