SAGUS: To je moje zkušenost s mým bratrancem, bohužel, byla to rodinná tragédie. Vím, že jeden člověk po konzumaci lysohlávek vyskočil z nemocničního okna, byl si jistý, že poletí :)
Jak jsem dříve napsal, můj vztah k drogám je pozitivní. Měl jsem Pervitin, Cocain, LSD, více druhů extáze a samozřejmě ganju, které jsem zůstal věrný dodnes a na kterou nedám dopustit a všude kde se dá ji tvrdě obhajuji :)
Co se týče cvičení asán a meditace, moje zkušenost je ta, že s "čistou" hlavou z nich mám silnější zážitek. Při jakékoli omamné látce jako bych byl odpojen od svého Já.
Ono je dobré zkusit jak kvalitní je třeba i prostá modlitba k Bohu, když máš v hlavě THC nebo alkohol anebo když nejsi ovlivněn žádnou látkou.
Např. Mormoni nejenže nekonzumují drogy a alkohol, ale ani kafe nebo černý čaj, protože věří, že to vše může ovlivňovat Ducha svatého, který jim byl dán.
Přestože nejsem Mormon, domnívám se, že na tom něco bude, přistupovat k vyšším duchovním silám "čistý" a ničím neovlivněný :)
A navíc, dlouholetá praxe, sebedisciplína, pomalé ničení ega, pravidelná meditace a cvičení asán, se mi zdají být poctivěji dosažený způsob Poznání (osvícení) než do sebe šupnout lysohlávky nebo Ayahuascu a tvrdit, že teď se mi otevřely skryté části vědomí a já najednou "prohlédl" :)