• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    NYA: Ty tu jeho práci znáš?
    NYA
    NYA --- ---
    LAKSHMANA: no jo .. koncepti .. jenže pokud si člověk pomůže konceptem, musí ho používat jako nástroj, který může odložit, když ho přestane potřebovat.

    v tomhle případě bych měla pochybnost, zda to nejsou koncepty dost podbízivé na to, aby v nich lidi, kteří jim uvěří, nezůstali uzavření ... koncept totiž může zakrýt skutečnou podstatu a člověk pak hledí na svět filtrem .. v tomhle případě snad až 'konstruktu'

    proto (imho) by koncepty měly být spíš jednoduché, funkční a prosté
    .. nevím, tohle si myslím
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    NYA: Jo on je nějakej divnej, to se všeobecně ví. Někdo říká, že je na koksu. Je to brilantní teoretik, jeho knížky jsou prostě výživa. A má spoustu kritiků, třeba zrovna Grof a jeho GTT jsou s ním úplně na nože. A je to zřejmě nejvlivnější současnej americkej filozof. Jeho koncepty "four quadrants", "nested hierarchies" a "states and stages" jsou luxusní.

    O těch lidech nevím...
    NYA
    NYA --- ---
    LAKSHMANA: ti lidé jsou dost silně zhypnotizovaní, podívej na ty oči. jinak je to pěkné video, to zase jo ...

    (nemyslím to nijak pejorativně, hypnoza může - a vlastně měla by - být užitečná ... hypnabilita je přirozenou lidskou vlastností, která má výrazný podíl na schopnosti celku organizovat se a v evolučním boji přežít)
    člověk by ale měl být opatrný, protože je to nástroj už docela silný .. a důležitý je dostatečný morální kredit.
    ten chlápek na tom videu by třeba moji plnou důvěru neměl, nevím proč
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    HANY33: vidis mna zase ako 20 rocneho vyhodili rodicia z domu, s tym ze som hipisak, nula, fetak, nezodpovedny a neschopny hlupak ktory si nicoho nevazi. Doma sme po sebe vrieskali, otec mi vykrikoval ze ma vydedi a matka mala zo mna depresie.
    Vdaka lysohlavkam som si dal do poriadku seba, svoj zivot a vsetky vztahy v nom - mamina je pre mna momentalne ako najlepsia kamaratka, s otcom som to sice este nedotiahol tak daleko ako by som chcel ale uz aspon citim ze ma respektuje a ze je na mojej strane :).
    Tvoj bratranec bol ocividne naruseny a davat vinu za to co spravil lysohlavkam je jednoducho nezmysel.
    Joga mi v integracii psychedelickych lekcii do zivota hodne pomohla, to je bez diskusie, chvilu som si aj myslel ze s psychedelikami uplne skoncim, tento rok som sa ale presvedcil ze stale maju pre mna nejaky potencial a vyznam a zaroven po tych rokoch vidim, ze boli v mojom zivote skutocnym pozehnanim. A pozor, ja na zaklade toho netvrdim - jee vsetci bezte a naladujte sa drogami. Ziadna metoda nie je univerzalna ani urcena pre kazdeho. Preto si myslim ze tvrdit "drogy su zlo, ruky prec" je rovnako zla rada, ako "drogy su super, smelo do toho"... zvlast od niekoho, kto ma o ich ucinkoch len vzdialene predstavy.
    KAREN
    KAREN --- ---
    šlo by, prosíííím??


    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Jo a posílá ješte odkaz a protože se blíží ty vánoce, tak ho posílám jako vánoční dáreček :-) [ TLAPICKA @ BUDDHISMUS ]


    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    mám Vám vzkázat pozdravy od B2 a že posílá obrázek. A protože se mi líbil tak sdílím :-).

    HANY33
    HANY33 --- ---
    SAGUS: Můj bratranec, žijící v Rakousku, bohužel, po dlouhodobé konzumaci lysohlávek, začal bít svoji matku a rozbíjet zařízení bytu, který mu koupila a nakonec skočil do Dunaje, kde se utopil. Jeho tělo našli po třech týdnech. Myslím, že z toho zblbnul. Rád o sobě prohlašoval, že je šaman :) Ke konci života z něj moc příjemná energie nevyzařovala, spíš agresivita...



    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    LAKSHMANA: myslím, že to pěkně shrnul:)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Ken Wilber - Ayahuasca Part 1.wmv - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=0HPQgKbxIjk
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS: :-)))))
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    DARUMA: vidim, ze ty tomu nejak rozumies ;) . Neboj vnejsich referenci aj ucitelov mam dost. Slovo psychedelie znamena volne prelozene "manifestacia duse/mysli" a to pomenovanie nevzniklo zo srandy. To co si napisal sa da povedat aj inak "nazrel som do svojho srdca, a vsichni guruove vylizte mi prdel".. lepsie?
    Cloveka mozem hodnotit podla mnohych hladisk a z toho co si napisal ani nechcem vediet, co si pod tym "vyzarovanim" predstavujes ;). Ale neboj, ked niekedy stretnes skutocneho mistra a nebudes mat klapky na ociach, zistis o com som hovoril ;).
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS: Koukám, že ty jsi ukázkový příklad toho, o čem jsem mluvil - "dám si houby a všichni guruové, vyližte mi prdel bo já jsem měl zážitek". :-)))) Bez vnější reference nejsi jednak sto rozlišit, zda si pouze nejedeš nějaký svůj holy ego-trip a za druhé nějak nerozumím tomu, jak můžeš hodnotit člověka podle nějakého vyzařování. Kvalitu člověka poznáš podle jeno činů (jak koná ve světě) a ne podle toho jestli svítí růžově nebo zeleně.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Jo a co sa tyka toho, ze "vsechno co potrebujeme mame v sobe" - dam ruku do ohna za to ze ziadny mistr na svete neuvidi do mojej duse tak hlboko, ako ja sam na 5g lysohlavok ;) . Mistr jogy ma uci jogu, ale zivotne rozcesti konzultujem s houbama :). Tiez by som neporovnaval meditaciu s psychedelikami.. clovek by si mal hlavne ujasnit co vlastne hlada, a ci cesta po ktorej kraca je naozaj jeho.
    Poznam cloveka ktory ziadnu jogu nikdy necvicil, pracuje s ayahuascou, tabakom a inymi amazonskymi rastlinami a mozem bez nadsazky povedat, ze energiu aka z neho vyzaruje a cistotu jeho bytosti mu moze zavidiet 90% urputne praktikujucich joginov, siriacich teorie o nezmyselnom vyhladavani zazitkov ;). Tak si vyberte
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    BJETUSH: vážně nikdo nechcete? cena na domluvě bo za něco vyměnim, ale je mi líto, aby to propadlo...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: yop!
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: bezva.
    jo, prave to pochopeni principu a otevreni moznosti integrace je presne to co je na tom potreba zkoumat a rozvijet a kde se to ma potencial kryt s jinyma praxema v nejakym koherentnim ramci.

    ad dite, jsem zvedav :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ted mam novej projekt, btw. naimprintovat dite tak, aby az si jednou da MDMA, konstatovalo ze moc nechape proc je kolem toho takovy halo :-D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: pro mne to byla jedna z nejdulezitejsich zkusenosti zivota. Kopernikovsky obrat. "Ano!!!" jako prase. Shozeni batohu, o kterem jsi dosud ani nevedel, ze tahnes.

    Casem jsem pochopila, ze ne kazdemu to musi fungovat podobne, takze jsem se umirnila, ale v te uvodni fazi mi to prislo fakt jak jak panacea. Vzdycky jsem nekoho zatahla na technoparty (spojeni s hudbou mi prislo zasadni - nechat mysl pustit) a pak mu kladla navodne otazky vedouci k uvedomeni si toho, jak se jeho aktualni stav PRESNE lisi od normalni neurozy. Naramne casy.
    Co mi prijde zvlastni je, ze nekdo si z toho vezme pochopeni toho principu a chce to dostat do normalniho zivota, nekdo ale ne. Kazdy dle sve natury..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam