• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    URZA
    URZA --- ---
    DARJEEL: K Pavlíkovi jsem asi půl roku chodil když jsem začínal s jogou :)
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: David ji určitě ještě dělá, nedávno jsem mluvila s jedním jeho žákem, Pavel netuším, neviděla jsem je oba mnoho let..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: Pirochta a Hlavoň sifu dělali jdž? Hezký, to jsem vůbec nevěděl :-)
    LILY: oba, oba v pohodě lidi...
    BOSSORKA: yop ,)
    KAREN
    KAREN --- ---
    BOSSORKA: jmenuje se Vanda Casková, najdeš ji i na FB, pokud máš... e-mail na ni je vcaskova@gmail.com - uci na Udolni 18 x kurzu pro zacatecniky i pokrocily. vsechno iyengar, takovej zdravotni telocvik s hromadou pomucek a serepeticek. miva dost plno, ale treba uterky podvecer jsou volnejsi nez ctvrtky. zkus ji napsat, jestli te pribere, nebo ti napisu do posty telefon.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    HONZAL: díky za tipy, mrknu na to :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: to je v pořádku. .-)

    BOSSORKA: no, to bude asi za dýl jestli vůbec, ale myslím, že přes nějaký e-shop bys ji sehnat mohla.
    Pokud ti však jde o tělovýchovu a asany, Gítanandu nedoporučuji, radši Lysebeth - učím se jogu, lekce jogy atd. Tam je to zaměřeno právě na asany, očisty a je to detailně. a seženeš všude, třeba na ulozto.cz :-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    STQ: hmm vidíš, a já chtěla začít nejdřív jogou a pak přesedlat na power, zkusím se tedy podívat po něčem v Brně na tu power (uvítám i tipy :-), ale vždycky je to o lektorovi, já chodila dlouho na pilates a už mi přestalo vyhovovat, tak se dostávám k tý joze no :-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    HONZAL: jééé o knihu bych měla fakt zájem, ale nevím nevím, kdy pojedu do Prahy :-(, kdyžtak bych se ozvala, nebo když ty budeš mít cestu do Brna, tak dej vědět :-)

    popř. jestli máte doporučení na nějakou další dobrou literatůru pro cvičení doma :-)
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: a jó, vidíš!! Měla bych pobít hlavou o zem za takovou pomýlenost.. Mám teď nějak moc starostí, pročež jsem se stala roztržitější než jindy a přiřadila tě omylem k nim. To se teda upřímně omlouvám.. Každopádně je pravda, že ti dva, zejména prvně jmenovaný, jsou úplně normální pohodoví lidé..
    STQ
    STQ --- ---
    BOSSORKA: powerjoga je nahodou dobrej zacatek, urcite tam nepotkas zadny duchovno a nejspis ani zadny zasadne tezky pozice a dost jiste te protahne i posili. navic kdyz pak budes chtit pokracovat trochu hloubejc, tak ma pokracovani...
    nezavrhoval bych ji
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: tak to asi ne, měl bych? .-) z JŽD neznam mnoho lidí, do nedávna jsem měl tuto školu spojenou se zde propíranou kauzou se Swamidžím a s id lodbrog. Nedávno jsem ale měl možnost mluvit s několika lidmi z JŽD, co maj mantru svého gurua a tak...a překvapilo mě (po zdejších diskuzích), že to byli inteligentní lidé se smyslem pro humor, co se nebrali moc vážně a fakt sme dobře pokecali. Občas sme si zaprudili, která škola je víc new age, zda naše nebo jejich. Zdá se, že tohle téma přesahuje i nyx. .-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: hmm paní Vanda Čásková mě zaujala, dáš mi na ní kontakt (pošta), cvičí se i skupinově? Mudr. Černýho mi už taky někdo doporučoval, tak si ho nechám v záloze :-)
    no na powerjogu jsme myslela spíš časem, až bych si ty asany nějak zažila, takže zatím to nechávám být...
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: jé, teď mi došlo, že ty asi budeš znáš Davida a Pavla z Brna, že jo? :) Kdysi jsem k nim chodila na taiji, ale jestli se nemýlím, tak učili i JDŽ.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DARJEEL: v klidu sem, to bylo jen takový úterní zamyšlení do plena. ;-)
    Navíc pokud se jedná o čistě fyzickou jogu (přesněji spíš "jogu"), lze dokonce objektivni ukazatele najit (praxe + diplom v oboru fyzioterapie apod.) a ten prispevek se tak te otazky naprosto netyka

    A okrajove odsouhlasim, ze joga v denim zivote neni urcite to prave orechove, pokud se chce clovek vyhnout tomu duchovnu ;-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HONZAL: hele klídek, my se s Bosulí nějakej ten pátek známe ad jedna a ad dva toho v Brně fakt moc není na výběr, pokud jde o kvalitu cvičitelů...

    BOSSORKA: jasně, tak právě nevím, jestli Joga v denním životě je to pravé... jsou docela "duchovně" orientovaní, omuje se na lekcích a tak podobně (bububu ,-)
    Buďto můžeš zkusit Vandu Caskovou (cvičí se na Údolní), akorát furt nechápu, proč nemají alespoň rámcový web... kdyžtak Ti na ní pošlu telefon, je to taková fajn paní od rány, dělá Iyengar, takže spousta pomůcek a je fyzioterapeutka, takže ví o těle docela dost...
    A nebo potom MUDr. Černý http://www.iyengaryoga-brno.cz/ jehož centrum je imho top v Brně...
    Powerjoga proč ne, ale odpovídá tomu styl vedení lekcí a taky bohužel často kvalita lektorů... můžeš nahodit odkazy co jsi našla a vyberem něco slušnýho...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BOSSORKA: jo taak, ta je jiná :-)) tak už sem tu kousek pod doporučoval Iyengar, ale imho je to trochu dražší.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BOSSORKA: Ahoj,

    já bych doporučil neptat se, trochu brouzdat po netu a rozhodout se podle sebe. Každý máme trochu jiné potřeby a není nutné ani dobré se nějak ovlivńovat subjektivními postoji druhých. Přeci jen většina z nás je zatížena svými dogmatismy. ;-)

    nevím, co přesně je pro tebe individuální přístup, ale moje zkušenost mě naučila, že nakonec jsme na to sami, nikdo z venku tě nezná v celé komplexnosti...ale je to jen můj snad dogmatický názor a neni to celá pravda. Možná chlapské ego, kdo ví. :-) Přičemž nepopíram tím význam třeba psychoterapie, fyzioterapie a dalších terapií, na určité konkrétní dílčí věci, to je podle mě jiné...

    každopádně knihu mám, kdybys ze šalingradu někdy jela do praglu, klidně ti ji zadarmo dám, už pár let funguje jen jako těžítko (ikdyž je to kvalitní kniha - průvodce)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    jo a v těch různých druzích jogy se tedy moc nevyznám :-(
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: no slibuju si od toho jen protažení a posílení těla, nic víc nic mín, moc bych nechtěla zapadnout do tý duchovní stránky :-P, tak já se na to tady podívám, uvažuju začít chodit tady: http://www.joga.cz/brno/, a pak se uvidí nooo, třeba čase powerjoga (i když to je pro Vás asi barbarství už :-D ) ale za tipy budu ráda :-). Uvítala bych lektora s individuálním přístupek k lidem, ne jen někoho, kdo se tam chce předvést jak hezky tu jogu umí :-)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: asi záleží, co si od toho slibuješ, moc ale na výběr není, nedávno jsme to tu řešili... ale rozhodně go for it!! ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam