• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    STQ
    STQ --- ---
    LILY: a pavel hub (daliboruv zak): http://yogalibre.cz/lekce.html
    a petr smil (prana vashya, taky daliboruv zak): http://www.pranayoga.cz/p/rozvrh-cviceni_25.html
    a lenka nezvalova (vinyasa flow, podobna jemna zenska energie jako Laura): http://www.lenkalucieyoga.cz/rozvrhy/t1141
    LILY
    LILY --- ---
    KLUZAU: tak Bělu jsem v Akashe nenašla.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    LILY: Laura je taky skvělá! :) Působila v buddhistickém centru Lotos, což je taky podlě mě dobré místo
    LILY
    LILY --- ---
    KLUZAU: já jsem za mladých let chodila kromě Dalibora právě za Bělou a Laurou. Tak mrknu na tu Akashu.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    LILY: co se tyce ashtangy, je toho vsude hafo, v Praze je nekolik studii, kde muzes "drop in" skocit na lekci, zpotit se tam, poskodit trochu telo, s pocitem jako z fitka. Nicméně Akasha je myslím si z nich to lepší studio, z ucitelek mám rád Lenku Nezvalovou nebo Belu, ale to je asi to, co Dalibor :)
    LILY
    LILY --- ---
    Prosím nějaký tip na něco, jako bývávalo Daliborovo "cvičení", tj. pro lidi, kteří to spíš flákají, doma moc necvičí, nemusí chodit každý týden na pravidelné lekce a je to něco na styl ashtanga/prana vashya jóga?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: :-)) na to si dam pozor ;-)
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: Zase to má určitě něco do sebe zůstat takhle dlouho věrný.
    Tak jen bacha na ten stoj na hlavě, co se dělá u Dalibora bez opory :D :D .D
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: nj, uz je to doba :-) nejake vytky bych asi nasel (jenze ty bych nasel vsude), ale tak nejak v zakladu mi to dava to, co od jogy chci a neustale to roste, muj ucitel/instruktor to dela o nejakych 15 let dyl, nez ja a tak mi ma porad hodne co dat + tim casem vznika urcita vazba, co se jinde tezko hleda. Pokud bych mel menit, tezko najdu podobnou konstelaci...;-)

ale k Daliborovi se chystam taky zajit, minimalne si rozsirit obzory a zdokonalit asany :-)
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: a ty furt "rezonuješ"? :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DARJEEL: jo, to nemuzu soudit, bral sem to spis ciste podle toho, co tam uci.

Ale sam bych, pokud bych mel dnes menit skolu, do jzd nesel a spis bych volil tibetskou jogu Kum Nye (mela by byt v bechyni) nebo jantra jogu http://www.jantrajoga.cz/kurzy-jantra-jogy-v-roce-2013/
    pokud bych chtel jogu dal delat vic do hloubky

protahnout bych se sel k Daliborovi na asthangu. ;-)
    LILY
    LILY --- ---
    Tak záleží, co od toho člověk očekává. Mě by to tam asi nebavilo, ale spoustě lidem to třeba zase splní přesně jejich požadavky.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HONZAL: progres třeba? (to je to co jsi nazval kulantně "starou školou"). Když to srovnáš s tím, jak spousta lektorů jezdí několikrát ročně do Indie, hafo se učí, sbírají poznatky z příbuzných oborů a zlepšují se, tak to vidím jako slabší průměr. Asi to bude lepší než joga co vede Vlasta z horní dolní, která se to učila na spartakiádě za normalizace, ale oproti některým jogacentrům v Praze imho slabota...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DARJEEL: co vim, uci se tam stara škola (na lekci sem nebyl, jen znam nejaky texty, potkal nejaky lidi), klasicka ha-tha joga, proc spodni polovina kvality?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tak na začátek dobrý, ale imho časem začneš chodit jinam, v Praze toho je tolik na výběr, že jdž mi přijde spíše jako ve spodní polovině co se týče kvality...
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    Ahoj, rad bych se tu zeptal, jestli ma nekdo reference na jogacentrum spolecnosti Joga v dennim zivote na Praze 6. Od unora bych tam chtel chodit cvicit do kurzu pro zacatecniky a protoze se v tehle kruzich nepohybuju, vubec nevim, jak si jednotliva centra stoji. Takze jestli existuji nejaky vase postrehy/rady proc jit nebo nejit prave tam budu za ne velice vdecny. Nikdy predtim jsem jogu necvicil vyjma kratkeho workshopu na Vysehrade, ktery me bavil, zaujal a prave primel k tomu se o jogu zacit vic zajimat.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAKSHMANA: Hodnej sveraz je clovek presne pro me:)

Diky za rady, vsem:)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    MATHEA: Jojo, pan Čumpelík je trochu svéráz a jeho metoda je dost osobitá. Každopádně spousta lidí doceňuje jeho vedení a myslím si, že rozhodně ví o čem mluví. A je hodnej.

Já jsem taky začínal s individuálními lekcemi a řekl bych, že to je dobrý způsob jak se do toho vpravit.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAKSHMANA: Ja behem ledna zavolam panu Cumpelikovi a necham to na nem, at rozhodne, co se mnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam