• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    STQ
    STQ --- ---
    DRUDRIGER2: no ono zacinat s krija jogou podle knizky stejne neni moc dobrej napad, takze to je mozna jedine dobre :)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    No mne hlavne zajimalo neco v cestine,koukam ze o krijaoge tady v CR neni nic. anglicky umim ale na urvni ze byyyych si cetl knizky a este podle nich cvicil.... ale kazdopadne diki
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DRUDRIGER2: Govindan jede podle Babadziho ciste krija jogovou linii - neco urcite vyberes
    http://www.babajiskriyayoga.net/english/bookstore.htm

Dalsi moznost:

http://www.amazon.com/Systematic-Course-Ancient-Tantric-Techniques/dp/8185787085
    to je hodne podrobne az vycerpavajici
    k nahlednuti: http://ulozto.cz/xeHqd1E/a-systematic-course-in-the-ancient-techniques-of-yoga-and-kriya-pdf
    specificky zamerenym dilem je kundalini tantra od s. satyanandy. jsou tam jak pripravna cviceni na probuzeni center tak i kundalinijogove krije zamerene na probuzeni hadi sily. muzes omrknout na ulozto
    Swami Satynanda Saraswati - Kundalini_Tantra.pdf | Ulož.to
    http://ulozto.cz/x89dXFz/swami-satynanda-saraswati-kundalini-tantra-pdf
    ...
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    nema nekdo e knihu od vacka krija joga ..?
    muzete pripadne poradit knihy zamerena na krija jogu...
    dekuji
    STQ
    STQ --- ---
    zajimava akce:
    True Yoga Day | Cesta do hlubin jógínovy duše
    http://www.yogaday.cz/
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: njn. sem zapomnela na ten pragocentrismus tady :-D a navic sem necekala, ze ty budes mit zajem o jogu v Praze :-P, hot yoga je v Brne aji na dobraku, ale je to celkem drahy a zadny super akce sem nenasla, tak skoda :-(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: když se neřekne město, tak se tím většinou myslí automaticky Praha :-)

Jinak Hot yoga je na jugoslávské, ale netuším, jestli mají takovéhle permice...
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    BOSSORKA: GPS. 49°12'7.153"N, 16°37'44.386"E
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    GRANTORINO: haha ja myslela, ze jsi mluvila o Brne, tak nic, dik ;)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ted se mi to nechce googlit... je to www.bikramyoga.cz /nebo bikramjogy.cz ted nevim... studio maji u Narodniho divadla /v ulici Karolíny Světlé a pak na Pankráci...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    GRANTORINO: tak na hot/bikram sem jeste nebyla, takze rada vyzkousim, a kdeze to teda je? :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BOSSORKA: to je nabidka pro zacatecniky, predpoklada se, ze ti budou mit problem ze zacatku vydrzet v horku ama je to nalakat, je to jen prvni akce, vzdycky to tam meli... driv teda za 400, pak to vzvedli na 500 nebo 550... ale vedou si registr, je to jen pro lidi, co to chteji vyzkouset
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    GRANTORINO: coze, kdeze nabizi tu desetidenni permici za 500? :-) jsme to nidke nenasla :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    měla jsem za to, že u nás v Brně dynamickou jógu nikdo neučí, ale shodou okolností jsem narazila na avízo Jolany Whyte, která má lekce asi ve dvou studiích - neznáte ji někdo třeba z nějakejch Godfreyho workshopů apod.? (prý u něj teda studuje už od roku 2007)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAREN: no jak to telo reaguje na to horko tou vetsi okamzitou flexibilitou (jasne nemusi to byt bikramjoga, treba po treninku 4x8h v horke Italii jsem taky najednou byla mnohem dal) me osobne prijde, ze kdyz si clovek vyzkousi v tom horku posouvat tu flexibilitu dal, tak potom uz to skutecne udela /pokud pravidelne protahuje "bez tepla" lépe, protože si vyzkoušel tu "lepší" pozici, že se to promítne i potom do běžné praxe ne uplne té hotyogy... to pozoruju i u kamarádek tanečnic, které na to ted dost masove chodí a ted dohani flexibilitu prave cvicenim bikram yogy a ted teprve jsou schopne udelat provaz a most treba az ted ve triceti nebo v pozdejsim veku
    samozrejme i "bezna" yoga ma skutecne rychle celkem a viditelne vysledky, ale tohle uz je dalsi level, kdyz chces, tak muzes...
    DARJEEL: tak pokud ti nevadí cvicit v horku /me nevadilo, mam to rada a od prvni lekce jsem odcvicila celou sestavu/ tak si muzes koupit tu desetidenni permanentku cca za 500,- a kdyz to stihnes jako ja 6-7 tam zajit /protoze jsem lakoma desne/ :)) tak se to docela vyplatí /70 za lekci :D/
    zajimavá zkušenost je, že to jde dost na tu psychiku, nejvic jsem mela za sebou blok deset dni a dost, ten rozdil potom je extremni, jak to kazdy den je jiny, i kdyz stejna sestava
    myslim, ze kdyby to nebylo tak drahe, tak jsem n tom uplne zavisla :D
    kor kdyz ja jsem zacinala poradne s pohybem dost pozde v 24,a celych sedm let delam furt dokolecka velice zakladn variantu pozdravu slunce, takze zrovna ty rozsahy a flexibilita je pro me dost no a vyzva k tem dalsim pozicim

treba tahle pozice se savli na hlave :D, to me treba nadchlo, ze to vubec udelam, / ze je to takove plne chyb a tak, to mi nevadi :))/ to jsem se naucila na bikram/// a hodne se mi to zlepsilo vsechno...

KAREN
    KAREN --- ---
    LUSY: a lepsim zapojenim spodniho bricha;)
    LUSY
    LUSY --- ---
    CMLKA: Klouzání jde vyřešit kvalitní podložkou a případně ještě ručníkem na ní...
    KAREN
    KAREN --- ---
    ad DARJEEL:
    GRANTORINO: a s tou flexibilitou - to tak pusobi jen behem ty chvile, ne? nebo jsi pozorovala celkovy zlepseni a posun v tomhle smeru dal, i mimo bikram cvicebnu? o vetsi "okamzity" flexibilite mluvi vsichni, kdo cvicili v teple indie nebo jinyho mista - ale zajimalo by me, jak se to integruje, zda se to fakt celkove prohlubuje a "vydrzi" to...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUSY: jo, na tu sem chodila...ja jsem chodila cvicit ne prilis pravidelne tak urcite si myslim pet let a stejne me to s*alo, navic se hodne potim, takze jsem vzdycky strasne klouzala :(
    a jo vlastne, to mi hrozne vadilo, ez strasne klouzu....
    LUSY
    LUSY --- ---
    CMLKA: Já myslím že když ti někdo tu střechu pořádně vysvětlí a naučí tak ti vadit nebude... Co zkusit iyengar jogu kde právě hodně řeší jak co dělat? Myslím že na začátek je hodně vhodná, pak se můžeš přesunout někam jinam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam