• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    STQ
    STQ --- ---
    JANITA: jogou se daj kolena taky krasne dodelat...ja bych s rozbitym kolenem s jogou rozhodne nezacinal a pockal az to bude uplne zahojeny.
    JANITA
    JANITA --- ---
    FAEKAL: Když budeš pravidelně cvičit, tak se ti ta kolena můžou i spravit... jóga není jen o asánách.. teď bylo období kolen a zablokovaných krků. Lze dělat třeba jen pozdravy slunce a závěrečné pozice a koleno šetřit.. mazat kokosovým olejem, masírovat... třeba si s tim kolenem i povídat (já vim, zní to blbě)... Začni s jógou, až se budeš cítit.. ale já se poslední dobou řídím větou: zítra znamená nikdy :) držim palce.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    FAEKAL: Tak opatrně. :-)
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Dekuju vsem za cenne rady. Zlobi me ted jeste trochu koleno po prasklem menisku, ale verim, ze to tak do mesice rozchodim a pak se na neco muzu vrhnout. Do te doby budu zatim chodit plavat a premyslet kam dal :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    FAEKAL: každej někdy začínal.. asi je nejlepší vyzkoušet víc druhů a uvidíš, co ti sedne. Já kopu za Ashtangu :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    LAKSHMANA: taky jsem pred jogou nejakej rok chodila na pilates a byl to dobrej "input" pro dalsi praci se stredem a jeho vnimani celkove...
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Pilates je bez pomůcek, nebo případně s pomůckami (to je pouze volitelná, nepříliš častá, nadstavba). Prostředí kde se cvičí je stejné jako u tzv. jógových lekcí.

Osobně to považuju za bezvadnou přípravu na ásany i posilovnu. Ale můžeš se samozřejmě vrhnout rovnou na ásany. Když budeš cvičit s rozumem a jemně tak to bude fajn.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FAEKAL: pilates - jádrový svaly, břicho atd... jestli Ti jde pevnej střed, jdi do toho.. ale samozřejmě minimum duchovna.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FAEKAL: pilates na strojich neni.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    LAKSHMANA: Pilates je ale na strojich, ne ?
    Ja bych radsi bez stroju a bez fitka, neni mi to prostredi tam sympaticky. Radeji bych zkusil nejakou tu jogu level 0 .
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    FAEKAL: Můžeš zkusit Pilates. Já s tím tehdy začínal a posturu mi to srovnalo a zpevnilo krásně.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    CONTINUITY: S Renatou jsem se seznámil na dvou individuálních setkáních a jedné normální 1.5h lekci a líbílo se mi to. Stojí za prozkoumání. :-)
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Ahoj. Jakou jogu byste doporucili pro uplnyho zacatecnika ?
    Potrebuju tak nejak zpevnit horni polovinu tela a zada a nevim kde zacit.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LUSY: díky :)
    LUSY
    LUSY --- ---
    CONTINUITY: Mám a doporučuji, chodím tam :) Hlavně pokud máš problémy se zády či tak něčím :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Zdravím :) Máte někdo zkušenosti se Spirální jógou, spiralyoga.cz? Doporučili byste ? :)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    NIKKITA: vstupné už není dobrovolné, ale stále hodně jogové
    STQ
    STQ --- ---
    NIKKITA: Dalibor Stedronsky, ashtanga.cz
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Mám dotaz - asi dva roky zpátky se v Praze v budově francouzského lycea na Andělu konaly lekce jógy (nějaké její mutace), které vedl lektor, jehož jméno netuším, člověk mohl po skončení zaplatit libovolnou částku. Nevíte někdo, zda se to ještě koná, případně jméno lektora nebo jestli se ty lekce nepřesunuly do jiných prostor? Ráda bych tam zase někdy zašla, ale gůgl mlčí (nebo neumím vyhledávat). Díky
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    Mám za sebou první víkend s jógou s Petrem Smilem a moc děkuji za doporučení všem, co ho v tomhle auditku zmiňovali. Bylo to super, ač jsem přišel hlavně kvůli fyzickému cvičení i Petrův přístup k jógové teorii či jak to nazvat mi osobně velmi vyhovuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam