• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: v brně bude ted godfrey devereux (dynamická Joga) , nevím zda už tu bylo
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    OVECZK: také by mě zajímalo:)
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    MUI: Jako hodne holek na lekcich jo, proc se ptas?
    AJDA
    AJDA --- ---
    Ahoj, pokud někdo hledá prostory pro své hodny jógy, v novém tanečním a jógovém studiu v centru Prahy kousek od I.P. Pavlova
    jsou v rozvrhu volné časy https://tribellis.cz/rozvrh/
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    Zjevně něco velmi populárního, google to plive hned a ochotně. Ale zatím jenom v jiných měst, kupodivu tato žhavá novinka dorazila do Prahy poměrně pozdě podle všeho:D
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    LU_C: Aurarelax jóga? Děkuju, made my day! :-D
    LU_C
    LU_C --- ---
    Ahoj, doporucuji Jóga s Danae, uvolnujici a posilujici aurarelax joga s DJkou a joginkou Danou :)

úterý 9:30 - 10:30 - Studio Fitlight Praha, en
    úterý 20:00 - 21:30 - Nepilova 1 Praha, cz

vice info: malaadana@seznam.cz
    FB: Jóga s Danae

pekny den.Lucie
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ahoj. Neměl byste někdo zájem učit dětskou jógu v MŠ 4 medvědi? (Praha 4 Hodkovičky) Každou středu od 15 hodin, odměna 300 Kč. Když tak do zpráv... Díky
    AJDA
    AJDA --- ---
    Ahoj, od září se otvírá nové studio Praze kousek od metra I.P. Pavlova, které je zaměřeno nejen na tanec ale i na jógu https://tribellis.cz/
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    Ahoj, poptávám pro kamarádku jogínku prostor v Brně, je lektorkou vinyasa a hatha jógy a z jejího sálku v Bosonohách dělají dětskou družinu :(
    Hledáme něco tímto směrem (Starý Lískovec, Bohunice, Ostopovice, Střelice, Troubsko, Moravany, Modřice,...) a to buď k pravidelnému zapůjčení prostoru 1x týdně a jednu sobotu v měsíci na dopolední seminář, a nebo nějaký úplně volný prostor k vytvoření vlastního místa, který by pravděpodobně sdílela s dalšími dvěma lidmi za účelem rozložení nákladů.
    Kdyby někdo o něčem věděl, děkujeme za tip :)
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    SANCHA: Ona občas vyjíždí i mimo Prahu...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ABAYO: Nejsem z Prahy, ale dík.
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    SANCHA: To je ta diastáza? Jedna moje známá se zaměřuje přesně na tohle, není to tedy úplně jóga, ale má dost dobrých ohlasů (http://www.ivafis.cz/). Já osobně s tímhle přesně nemám zkušenost, ale cvičila jsem s ní před pár lety, když se o core začínala zajímat, a docela mi pomohla...
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    SANCHA:
    SAAYURI:
    Hlavne neposilujte bricho, jeste by se to mohlo zhorsit. Je dobry zacit s posilovanim HSS, jeho soucasti je transversus, ten by se mel posilit driv, nez se zacne cvicit prime brisni svalstvo, kde je ten rozestup. Takze klidne cviky na panevni dno, zapoji se i transversus. Jeste je fajn vleze na zadech oprit chodidla o zed a stridave tlacit a povolovat (nohy pokrcene do praveho uhlu, nic se nehybe, jen se meni pritlak na stenu) a k tomu ruce jakoby zvedaly nad oblicejem neco tezkyho dlanema vzhuru. Jinak bych zkusila youtube, heslo transversus, joga, pilates...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SANCHA: Pridavam se :) Sice teda nevim, jestli rozestup mam (snad ne), ale chci se k joze vratit.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s rozestupem břišních svalů. Jsem asi rok po porodu, a objevila jsem menší rozestup. Posledních pár měsíců jsem moc nedávala cvičení a hodně zvedala nechodící batole, takže se to asi zhoršilo. Můžete mně někdo směrovat na které pozice se zaměřit? Díky.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    GRANTORINO: mě to dává smysl.
    INCONOID
    INCONOID --- ---
    AREDHEL: Obojí dělat nemůžeš? :) Ashtangu praktikuji dlouhodoběji, je to dost fyzicky a psychicky náročný a postupně vzniká na tom rauši a stavu po cvičení docela "závislost". Na jemnější hatha józe(Sivananda) se mi líbí jak více vnímáš subtilnější vjemy a lépe tě připraví na hlubší mentální praxi. Někomu to možná funguje i s Ashtangou ale já mám i po 3 letech problémy udržet hlubší koncentraci s otevřenýma očima.

Každá praxe ti nabízí odlišný způsob jak zkoumat sám sebe. Dej tomu 6-12 měsíců a sám uvidíš jak budeš chtít pokračovat anebo se zkus zeptat Petra Smila. Myslím že dřív také dělal Ashtangu takže už si tím prošel a může ti poradit :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam