jasně. tak asi takhle: máte někdo zkušenost s vnímáním těchhletěch v článku uvedených vrstev nebo druhů vědomí v meditaci nebo nějak jinak? vnímat rovinu blaženosti/bliss body, rovinu Brahman, rovinu Parabrahman, jaký to je, jaký je v tom rozdíl, kolik inkarnací vám trvalo se to naučit a tak :-D
já vnímám "něco", ale nejsem to právě přesně schopný pojmenovat nebo zařadit -- Zdroj, Světlo, co já vím.
co se "v józe zcela určitě nejde o žádné dosahování" týče -- když tomu řeknem Odkrývání? :-) zmatení pojmů je možné, ale teda slovo "dosáhnout" je použité přímo v tom příspěvku:
[VIVA_ @ JÓGA]zajímalo by mě jednak to, co na té přednášce řešili -- "jakého typu seberealizace jde skrze tento systém jógy dosáhnout", co se při tom děje, jak to probíhá, jak to vypadá "zevnitř" z pohledu realizujícího, jak eventuálně zvenku -- a jaký je to rozdíl oproti jiným cestám k józe
s tím nafukováním ega, zdroj, kde jsem to četl, teď nevyhrabu, mělo jít o tzv. duchovní ego nebo duchovní pýchu, vyvolanou pokrokem v jógové praxi (adept je pyšný na plody své snahy, ať už jakékoli) kde na rozdíl od cest soustředících se hlavně na meditaci, vulgo hlavu, dodává údajně praxe bhakti- nebo karmajógy pokoru a k nafukování tak tolik nedochází :-)
no a jestli je pro vás samádhi, jak píše týpek, "a quiet but dark place", nebo to máte jinak (a eventuálně jakou cestu jógy děláte)