• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    PULNOC: Nejlépe ti srovná záda, když si položíš oblíbenou ezo knížku na hlavu a chvíli takto chodíš jako Indka. Nesmí ti spadnout. Máš dlouhou šíji?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XARGH: to je malo ezo. tomu neverim.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    tvl jak jsem to takhle formulovala tak mne sije zacala bolet tak moc ze az :D

all is mind is all
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    zeptam se tady protoze to tady zije na rozdil od jinych ezo auditek. slovo ezo pouzivam v dobrym, jsem hyperezo.

potrebuji si spravit zada. mam je mocinky ruzne bolavy a pokriveny protoze se vubec nepohybuji a nejvic casu stravim v posteli nebo u pocitace kde se samozrejme hrbim. navic jsem zazila ruzne megahuste situace recently a vubec jsem si nevzala cas na nejaky oddech, ze bych sla do koupeli a rovnala si tam telo nebo neco takoveho. neni to v mem temperamentu. jsem takova raketa co proste leti vpred hlava nehlava. kdysi jsem se snazila se zmenit a delat ruzne praxe i fyzicky atd. ale to nejsem ja. aspon v tuto chvili a v teto fazi meho zivota.

citim v tech zadech ze tam mam konkretni problematicka mista. hlavne v oblasti sije a pod ni. ta sije uz mne boli fakt hodne a citim se jakoby telo chtelo uplne tam napravit nejaky stavec pomalu, ten pocit nerovnosti a potreby ji srovnat je fakt intenzivni. jenze chiropraktika se bojim, zvlast pokud se bavime o pateri, to mi prijde trosku riskantni. navic vim, ze tak jednoduchy ze si zajdete k chiropraktikovi a vsechny vase problemy se vyresi, to byva zridka.

na masazi jsem byla jednou, thajske, bylo to brutalni a zajimave ale nevnimala jsem zadny prinos. nekoho kdo mi bude kazdy vecer pul hodiny rozmasirovavat siji nemam (ale klidne se hlaste v poste kdo ma zajem). jsem ochotna delat nejake fyzicke cviky, ale ne moc. znam se.

poradite mi neco?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Wau jogíni a jogínky!
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    HELLENKA: Nemáš bloklej krk/šíji?
    A z toho přetlak a "nedotlak" nad a pod blokádou?
    Doporučoval bych probrat svalíky zespoda pod lebkou.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    HELLENKA: Jo, to me taky napadlo, ze by to mohly byt leky - obzvlaste, pokud jsi ted nejake zacala brat. Srdce se zklidni a muze ti klesnout tlak az priliz - mozek si to pak vyhodnoti jako chybu a tlak zvedne, ale chvili to trva.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Tlak mě taky napadl, protože dělám teď hlavně takovou meditační / relaxační jógu... někdy to za chvíli přejde samo, ale už mi to vydrželo i do rána (cvičím obvykle později odpo)

Tlak v hlavě, ani vyloženě změnu vědomí nemám, ale jsem trochu víc jakoby "na vodě"

Beru i nějaké léky, tak je tam možná i jejich vliv .../
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    HELLENKA: Je to motani podobne, jako kdyz ti prudce klesne tlak, tj zpravi se to pomerne rychle a je to doprovazene "tlakem" v hlave?

Anebo je to motani spis jako pri nejakem zmenenem stavu vedomi, kdy mas pocit, ze barvy, kontury, perspektiva nejsou tak, jako obvykle?
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Stává se někomu, že se vám při / po józe začne motat hlava ?
    Dřív jsem s tím problémy nemívala, ale teď celkem jo...
    DHIRIAXX
    DHIRIAXX --- ---
    Krom toho, že fyzické oko jako takové je samozřejmě objektivně neschopné zahlédnout sebe sama jinak než v zrcadle:)
    DHIRIAXX
    DHIRIAXX --- ---
    Cožpak mysl, která je jemnější povahy než toto fyzické oko, na něj nemůže pohlédnout?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    oko nemůže vidět samo sebe.
    DHIRIAXX
    DHIRIAXX --- ---
    Tvar je pozorován a oko je jeho pozorovatelem.
    Oko je pozorováno a mysl je jeho pozorovatelem.
    Mysl se svými změnami je pozorována a Svědek "Já" (Atman) je skutečným pozorovatelem.
    Avšak Svědek není pozorován nikým jiným.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SLAUGHTER: ano, netlačit na pilu.
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    SLAUGHTER: ano dělám nebo ano lze a pravidelně dosahuji čisté vody (bez žlutavého zabarvení a mini kousků zbytků potravy)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    Dobrý den vespolek jogolegove. Děláte Šanku?
    Pokud ano kolik opakování??
    V návodu jsem kdysi četl že se to má opakovat tak dlouho dokud neteče pouze čistá voda..
    Ale toho se mi nikdy nepodařilo dosáhnout.. tak přemýšlím jestli je to opravdu možné. (Asi jako jó... Ale) nejvíc jsem kdy udělal asi 16 sérií pití série cviků pití...
    Ale nikdy jsem to nedotáhl až k něčemu u co by se dalo nazvat čistou vodou.. vždycky je to přinejmenším zabarveno do žluta..
    Navíc tak u c13 začínám být už dost unavenej a .. a tak většinou aplikuji argument " rid se pocitem a netlačit na pilu".. (ahimsa)
    Co vy na to?? Zkušenosti? Komentáře
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    ARRAKIS: a jeste jsi neucil(a), nebo ano a chces se k tomu vratit v ramci dobrovolnictvi?
    Pokud ne, osobne bych zacal tim, ze nabidnu lekce zdarma znamym ci kolegum v praci, sousedum.
    Nebo bych kontaktoval primo oblibene jogove studio zda by uvitali vypomoc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam