• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague

    Hackerspace

    Pražský hackerspace Brmlab. - Nová adresa Pod Kapličkou 20 (na želivského)
    Meetup kazde utery od 19h; Vchod z jihu https://mapy.cz/s/2uIax, za dvermi doleva, 2. patro IRC: #Brmlab

    PiSec v Písku.

    Base48 v Brně.

    Ostravská Labka - [ Labka : Hackerspace Ostrava : uvazovali jste nekdy nad tim, ze si vyrobite samici robota? ] (labka suspended)

    ROH - Pražský mikrohackerspace ROH

    Bordel Space (paralel polis) v praze

    mailing list brmlabu: brmlab@brmlab.cz (shitstorm included) FAQ brmlabu: https://brmlab.cz/faq

    A nově tu máme hackerspace TAKT praha TAKTPRAHA


    ostatní
    [Noisebridge]
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: omlouvám se, opraveno.

    KEDRIGERN: ano, jsem připravený diskuzi okamžitě věnovat komukoliv z Brmlabu, kdo se ozve.

    ENKIE: WTF ? já jsem napsal oslavný článek o lidech, co podle mě jednají velmi svobodně a velmi zajímavě. a dělají věci, která já už jsem líný dělat. a "anarchista" jsem nikdy nebyl... když jsem o tom přemýšlel, tak mě k těmhle postojům posouvala nejvíc existence povinné vojenské služby, která trvala i po roce 1989. ale je to tu offtopic.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    XCHAOS: Se mi libi, jak se z byvalych "anarchistu" po ctyricitce stavaji takovi politruci odrazujici druhy od svobodneho jednani ;)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    XCHAOS: Ty bys udelal lepe, kdyby jsi se tou politikou nikdy nezacal zabyvat. Ty politicky kydy v tech jinak peknych clancich jsou proste hrozny a jenom odrazuji ctenare imho. Proto se mozna taky Brmlab a open source komunita obecne nezabyva politikou - protoze to lidi jen stve proti sobe navzajem a odcizuje je to od te komunity. Je mnohem vic prima, kdyz lidi se zcela odlisnymi nazory dokazou v nejaky zuzeny oblasti spolupracovat navzdory svym rozdilnym politickym zajmum. Toto je mozna ta prava zbran proti totalitarstvi...

    ad:

    Je zde i zajímavý aspekt "libertariáni" vs. "liberálové" - američtí libertariáni, což je myšlenkový směr, který často nachází společnou řeč s ultrakonzervativci, a to zejména co se týče ekonomických témat - často obhajují právo na ničím neomezené ozbrojování obyvatelstva. Toto je cosi, co je pro mě jakožto pro Evropana obtížně pochopitelný požadavek. Ale pokud volám po neomezeném právu na výrobu čehokoliv, tedy po "technologické anarchii" - tak musím pochopitelně přiznat, že technologická svoboda je zneužitelná i pro výrobu zbraní. A takto ve svém vlastní liberálním pojetí transformuji i libertariánskou touhu po osobním ozbrojování: já sám zbraň (ve smuslu např. střelnou zbraň nebo výbušné zařízení) samozřejmě vlastnit nechci - a myslím, že toto by měl být většinový postoj celé společnosti - ale chci mít možnost se vyzbrojit, kdyby to situace vyžadovala - a chci mít taky k dispozici všechny potřebné informace, jak to udělat, abych nemusel zbraně nakupovat od koroprací a obchodníků se zbraněmi. Případně s takovou věcí chci mít možnost experimentovat (a poté jí opět zničit). Samozřejmě - něco takového musí být doprovázeno určitou kontrolou, a tuto kontrolu přináší např. prvky transparence ve společnosti: soukromí je velice důležitým tématem - ale konsensuální, dobrovolné sdílení určitých informací by současně mohlo být lékem na paranoiu a nekonsensuální snahy o invazi do soukromí ze strany institucí, které samy o sobě jsou velice netransparentní (ať už se bavíme o policejních kamerách, tedy o státním - nebo o centralizovaných sociálních webech a vyhledávačích, tedy o korporátním sektoru).


    Jako fakt hrozny. Jak z toho, ze jsi "Evropan" (sic!) vyplyva logicky to, ze bys nemel mit zbran, opravdu nechapu. A tak je to s celou tou politikou... Lepsi se na ni v tomhle kontextu vykaslat.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    id HARVIE je muz cinu, ne diskutovani :-P ale dik za nabidku. mozna bude lepsi, kdyz to bude nekdo komentovat jako skoro-nezucastneny pozorovatel. muzes se stat Rushkoffem naseho veku :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    první příspěvek bude poněkud narcistně odkazovat na článek, který jsem o tomhle tématu dneska celé dopoledne psal:
    TečkaCZ - Nový pražský #hackerspace Brmlab
    http://teckacz.cz/1119

    .. ale současně oznamuji, že tuhle diskuzi jsem připraven okamžitě věnovat někomu, kdo má k Brmlabu ještě blíže, než já (id HARVIE se přímo nabízí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam